Bungalov 967 Upravený 4i. projekt váš názor

Ahojte chcem sa spýtať na váš nazor na môj pôdoris domu čo a kde by ste vy osobne ešte upravili prípadne zmenili? Teraz mám ešte nato čas a preto rád prímem aj záporne ale aj kladné postrehy ohľadom tohto pôdorisu :) Vstup domu je orientovaný na juhozápad. Pozemok je rovinatý o rozlohe 26x24m. 631m.
Odpovedať
@mpfnordy ahoj, Paci sa mi, ze je tam samostatne wc vo vstupe a umiestnenie kuchyne. vstup sa mi vsak zda uzky, ak sa tam ma clovek otocit, odlozit si niekde kabat a topanky. nechces dat vchod do spajze radsej z kuchyne? Pripadne ju aj zuzit na sirku wc? Garaz bude sluzit aj ako dielna/sklad ? Pytam sa kvoli pomerne velkej dlzke vzhladom na sirku. Osobne by mi asi vadil vstup cez garaz do nocnej casti domu. Skoda, ze v hlavnej kupelni nie je okno. Aka je orientacia voci svetovym stranam?
Odpovedať
@han27 Dosť pozorné oko máš. :) čo sa týka vstupu tak tu špajzu som potiahol narokom do chodby chcem som viac miesta. Uvidím či nakoniec z nej nebude šatník prípadne to skombinujem nejak dohromady. Vstup sme preto dávali z chodby lebo tu práve na modrej strechce sme našli tento projekt a som písal aj s majiteľkou a sami mi vravela že určite vchod z chodby nakoľko ti tie dvere zabránia linke. Teraz keď tam niesu tak môžem mať kuchynskú stenu po celej stene a mám viac miesta v kuchyni. Ano gáraž a jej zadná časť bude slúžiť na odkladanie bicyklov, kočiara, kosačka a podobne a ešte sme dnes riešili to okno tak sme počítali a keď ho stiahneme z aktuálnych 8m na 7,60 tak nám okno do kôpellne vôjde len bude troška na kraji a bude zrejme podlhovasté :) Orientácia je že severná strana keď pozeráš na fotku tak horny roh terasy je sever.
Odpovedať
@mpfnordy špajzu spoj s kuchyňou, aj keď ja by som celú kuchyňu vymenil s izbou pri terase. Na terasu je najlepšie ísť z kuchyne. Mne sa zasa wcko pri vstupe nepáči - ale toto je vec vkusu. Teraz pozerám že keby som dve izby a vstup so zázemím zrkadlovo prehodil s už vyššie spomenutou výmenou kuchyne dosiahol by som vstup do predsiene z vonku aj z garáže, prechodnú špajzu do kuchyne (ak by som chcel, pre mňa super vec) dostal by som kúpelňu do stredu domu a zrušil jednu chodbu a tiež by som dostal izby viac zo severu.
Odpovedať
@slavoslav Počkaj veď izby na severe nebudem mať :) Preto som aj tú terasu uzavrel lebo inak podľa projektu bungalov 967 tam bol stlp. Keď bude fúkať v zime sneh a podobne aby mi všetko nefučalo ku dome malo by to troška pomôcť. A radšej si dám spalňu na sever ako decke tie budú na západe a od obedú majú deti krásne svetlo. No terasa to je každého názor podľa mna človek na nej prežije pár dni v roku a inak tam nieje to je taký zbytočný prepich a dnes vraj že moderne :)
Odpovedať
@mpfnordy ja užívam terasu skoro trištvrť roka ,takže vnímam to skôr prirodzene ako prepych. Keby som chcel byť zavretý v budove, kúpim si byt. Písal si že vstup máš na juhozápade, ale máš ho podľa toho na juhu.
Odpovedať
@slavoslav Tak ono to je ine ja som i tak väčšinu času preč žena je sama doma a s detmi maximalne ona posedi na teraske a deti budu behať po dvore. Môj plán bol ešte možno niekedy daleka budúcnosť že v rohu pozemku si spravím jakuzi pod prístreskom tzv. altánok a prepojí sa to s terasou nejakým chodníčkom ale to sa bude riešiť neskôr. Inak ber to tak ako balkón v dome :) ludia to niekedy stavali a to je taka blbosť o koľko mohli mať viac priestoru v nútri. Maximalne si tam vycapia kvety a ako je rok dlhý tam nejdú čo i len si sadnúť. Tu je cca. znazornené osadenie domu.
Odpovedať
Profilova fotka
Osobne by som tam asi nezmenil nič. čo sa týka svetových strán, tak to je podľa mňa ok. A ten tvoj nápad s vírivkou, ako fajn, no hádam ti to celé vinde :)
Odpovedať
@mpfnordy ale ta spajza z kuchyne by bola podla mna aj tak praktickejsia, ako musiet ist po muku alebo co ja viem co do vstupu. mozno ju zakomponovat do kuchyne ta ze by bola za dverami vysokej skrinky..len napad, niekde tu na streche som to videla a vyzeralo to fajn. Aj ten napad s prehodenim izieb ako slavoslav pise je podla mna fajn.
Odpovedať
@han27 Už keď píšeš dať miesto spálne kuchyňu ale tam hm kde dám prechod ? Keď chcem dať otvorený priestor tak to nejde do úvahy lebo stena v strede domu je nosná priečka a neviem či by sa to vôbec dalo a kde zasa by potom išla spálna :) Uváha je pekná len reálne to asi veľmi nebude. A prehodiť to celkovo tak neviem ako to slavo myslel :)
Odpovedať
Ešte by boli nejaké názory na projekt ? Rád prímem ešte ďalšie rady čo a ako by som mal ešte upraviť. Určité veci už mám v pláne zmeniť. Garáž sa bude rozširovať viac do ľavej strany t.j. o 0,5m takže bude mať 4m. Takže zateplenie pôjde aj do garáže cca. 20cm po obvode by malo ísť 25cm. Schody v nutri chodby pôjdu buď preč alebo sa presunú do garáže a nebudú 3 ale max 2 takže garáž nedám až o toľko nižšie ako je základ domu. Na chodbu do garáže pribudnú ešte jedne dvere aby nešiel smrad z auta a samozrejme aj chlad od garáže. Dvere v chodbe ako sa vchádza do domu pôjdu preč sú tam zbytočné. Ku vchodu do domu sa dá stĺp ako bolo aktuálne v pláne. Kotolňa sa rozšíry cca o 1m taký výklenok na rekuperáciu. Dúfam, že to bude dosť musím ešte zistiť. Takže vstavaná skriňa čo tam mala byť bude troška kratšia. Komín z domu pôjde zrejme úplne preč takže znamená, že asi ani krb nebude toto ešte musíme doriešiť. To osadenie ohľadne svetových strán je troška inak teraz som to nakreslil troška presnejšie ako predtým.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?