Bungalov 16 m x 10,5 m - dispozícia

Dobrý deň. Môžete sa vyjadriť k tejto dispozícii: http://s12.postimg.org/5k3yj08nv/bung... ?
Odpovedať
super... účelne bez nezmkyslov nie je čo dodať podľa mňa fajn len ten krb z rohu by som posunul na stredovu priečku oproti stolu... reálne tym krbom prekúriš celý dom... prieduchy do vedlajších izieb... ale aj ked nič neurobíš bude to ok...
Odpovedať
@tvojaritka Ďakujem. V starom dome stačilo kúriť v obývačke, a teplo cez otvorené dvere prešlo do susednej miestnosti. Nebude to stačiť na dokurovanie rodičovskej spálne? Trochu som opravil nákres: http://s23.postimg.org/t493k7es9/bung... .
Odpovedať
Profilova fotka
@radopp Už som tu videl nejaké zlé projekty a tento sa k nim môže v pohode zaradiť ak by to bola nejaká ubytovňa poslednej kategórie na polovičnom pôdoryse nepoviem ( izby čo najväčšie a spoločné priestory minimálne ) ale má to rozmer 16x10 čo je dosť miesta aby sa dispozícia rodinného domu dala pekne vyriešiť ale toto napríklad prechod na terasu cez rodičovskú spálňu to som ešte nevidel. @tvojaritka Asi si pozeral iný pôdorys
Odpovedať
@martosko Čo je zlé na veľkých spálňach orientovaných do záhrady so samostatnými balkónovými dverami na terasu? Spálne majú dostatočný objem aby stačilo vetrať oknami, vzduch vydrží cez noc. Detská izba 4,5 m x 4,5 m x 2,75 m - vstavané skriňa = 48 m3. pre 8 hodín spánku je vzduch 48 m3 : 8 hod = 6 m3/hod, čo stačí pre 1 dospelého.
Odpovedať
zo spalne na terasu je OK,ale preco sa nejde na terasu z kuchyne?
Odpovedať
@atlaska V hale chceme mať súkromie, aby z nej nebola chodba na prechádzanie na terasu.
Odpovedať
a jedlo na terasu budes nosit cez spalnu? pridu hostia,date si pri bare drink a na terasu pojdu zasa cez vstu a zahradu? sukromie od koho tam chces mat? kto ti tam bude zavadzat manzelka?
Odpovedať
@atlaska iny kraj iny mrav
Odpovedať
Profilova fotka
@radopp Tak ak si ten dom navrhoval podľa takýchto prepočtov už chápem prečo je to také dovrzané ak ti tá izba vychádza podľa toho tak rodičovská by mala byť dvakrát tak veľká či. Ale to bi mi až tak nevadilo ubytovňu mi to pripomína iným napríklad jedno umývadlo pre všetkých maličká kuchynská linka aj v bytovkách z osemdesiatych rokov majú väčšie alebo doma varíte len sáčkové polievky a najhoršie je to že nemáš zádverie ak to ideš stavať niekde vo Francúzku nepoviem ale ak niekde v Poprade v decembri pri -20 otvoríš dvere a budú otvorené dvere do izieb alebo wc či kúpelne tak tam bude za chvíľu zima že môžeš kúriť odznova. Ale vidím že ty si tiež s tých čo nechcú počuť kritiku a dal si to sem len preto že si čakal samú chválu :-|
Odpovedať
pekne je to vysperkovane
Odpovedať
@martosko nie on tu hádže všelijaké bludy len aby zaujal ;-)
Odpovedať
@tvojaritka Takto: http://s10.postimg.org/dz04k9x3b/bung... ? Čo treba spraviť aby nebolo počuť cez prieduchy medzi izbami? Je to dobrý nápad presunúť krb, uvoľnilo sa miesto pre ďalší gauč.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@radopp toto sa mne osobne pozdáva viac... inak tú terasu som si nevšimol... ponúka istý komfort... ale aj komplikácie ponesies si kavicku cez izbu
Odpovedať
@martosko Rodičovská spálňa + hala cez otvorené dvere = 160 m3. Vzduch pri spánku vydrží: 160 m3 : (2 dospelí ľudia x 6 m3/hod) = 13 hod.
Odpovedať
Profilova fotka
@radopp A čo ti na tieto výpočty povedala manželka že budete spávať pri otvorených dverách čo ak budú decká pozerať telku dlhšie do noci alebo tam budú sedieť s kamošmi alebo a teraz nechcem byť osobný ale natíska sa otázka čo sexuálny život neutrpí tým, hlavne že vychádzajú výpočty čo na tom že ten dom bude nepohodlný a nepraktický
Odpovedať
@martosko Má niečo do seba čo píšeš, ale sú to málo časté veci. Existuje riešenie kedy nemusím meniť dispozíciu? Čo keby malo každé dieťa v spálni svoj televízor a kámošov a neliezli o polnoci do obývačky?
Odpovedať
Rodičovská spálňa má 70 m3, bez skrine 64 m3, to je tiež dosť.
Odpovedať
aky komfort ta terasa pristupna iba zo spalni ponuka?@tvojaritka
Odpovedať
@tvojaritka Zvykneme jesť a piť v hale. Každý si cez svoju spálňu prenesie čo chce. Nie je jedno či sa spraví pár krokov cez halu alebo spálňu?
Odpovedať
Môže byť takýto veľký obývačkový stôl v hale? http://s18.postimg.org/4fpm5cklj/bung... Lepšie sú pri jedálenskom stole stoličky alebo lavice?
Odpovedať
Profilova fotka
@radopp Tak vidím že to tu nikam nevedie a ty si už dávno rozhodnutý tým tvojím výpočtom som moc nevenoval pozornosť tak snáď si si to vypočítal dobre ( neviem napríklad že odkiaľ máš že človek v spánku potrebuje práve 6m3/hod ) a na záver ti ešte napíšem ako by som sa pokúsil tento návrh zachrániť ja. Ako prvé by som vymenil wc a technickú miestnosť a vytvoril zádverie s ktorého by bola tá technická prístupná ešte by som ju trocha zmenšil na plynový kotol a odloženie niečoho nieje potreba až toľko miesta zúžil by aj chodbu a ušetrené miesto by som venoval kúpeľni a nejak tam pokúsil napratať aspoň sprchu a druhé umývadlo ( také veci ako bidet tebe aj tak nič hovoriť nebudú ) detské izby som zúžil a to miesto by som pridal rodičovskej spálni aby som tú mohol skrátiť ( myslím v smere od terasy do haly ) a vstup do spálne by som dal z chodby miesto o ktoré by som zmenšil rodičovskú spálňu pomôže ako to ty nazývaš hale ( aj keď bude treba uskočiť nosnú priečku ) keď tú halu zväčšíš vznikne ti miesto na ozajstnú kuchyňu a nie na kuchyňu z karavanu. Aj keď už vidím čo mi asi odpovieš že pridáš umývadlá do izieb a netreba nič prerábať aj tak ti želám veľa šťastia pri stavbe a nech sa ti dobre býva. PS: druhé wc to v technickej by si zaslúžilo nejakú stienku a nie byť len tak v priestore a preriešiť vstup na terasu
Odpovedať
nieje to jedno, naj je mat vychod na terasu priamo z kuchyne, budes cez spalnu behat s riadom, jedlom na gril, tackou s pitim, vinom,kavou,kolacom,chlebom,salatom a to vsetko zasa spinave nazad. budes si spinit spalnu, alebo sa vkuse vyzuvat obuvat-fakt prakticke a cez dvojo dveri namiesto jednych. a navsteva pekne naokolo,alebo cez tvoju spalnu. mame vychody zo spalni na terasu, starsi syn to vyuziva tak 10x za rok, inak nikto. a postel si kup sirsiu. aj kuch.linku, na TV sa bude superne pozerat cez tu lavicu.
Odpovedať
@atlaska Môžem to prekresliť. Môžeš mi napísať aké má byť rozloženie miestností v dome? Chcem maximálne využiť šírku pozemku 20 m, dom môže mať šírku 16 m? Je dobré mať spálne smerom do záhrady, alebo je to jedno?
Odpovedať
@martosko Ďakujem za nápady, stoja za zváženie.
Odpovedať
Po zvážení všetkých nápadov asi ostanem pri druhej verzii: http://s7.postimg.org/hlgh4qi2h/bunga... .
Odpovedať
To rekonštruuješ starý dom alebo čo ťa vedie k tejto dispozícii? Chýba zádverie (oceníš v zime), nepodceňoval by som delenie domu na dennú a nočnú časť, s čím súvisí aj ten prechod na terasu cez spálňu 8-( Technickú miestnosť by som zmenšil a pridal ešte komoru. Skús to zmazať a začni od znova alebo oslov niekoho, nech ti pomôže :-)
Odpovedať
@thinkit Prečo ocením zádverie v zime? Plastové vchodové dvere tesnia a izolujú rovnako ako plastové okná. Komora nemôže byť v technickej miestnosti? Sú tam nakreslené poličky vedľa plynového kotla. Myslíš že jedna rodičovská spálňa so vstupom z haly je až také zlé riešenie? Ide o novostavbu,
Odpovedať
Terasa je pre nás, nie pre hostí. Súkromne si na ňu vstupuje každý cez svoju spálňu a neobťažuje ľudí v hale.
Odpovedať
@radopp a ktorich ludi v hale? :-D nebudu ta ti ludia rusit ked budes v spalni? :-D chces povedat ze "nejaky" ludia budu v hale sediet a ty si budes chystat ranajky, kavu - to ich nebudes rusit, ani tie kroky ku dveram spalne ich nebudu rusit ani ked otvoris dvere na spalni ich nebude rusit ALE otvorenie dveri na terasu a vyjdenie na nu by ich rusilo?????? Obhajujes hovadinu, uz u bolo na MS vselico,ale musim povedat ze vedies-mas oskara.
Odpovedať
Profilova fotka
@radopp nie je jednoduche to naplanovat. sirka pozemku je dost velka. malo by tam ist napasovat vela typov domov. ta terasa je na zvazenie kam ju dat. u nas tam vybehneme desiatky krat za den ked ratam aj decka. teraz vodu, teraz jablko.... dokonca sa nam zdaju nevyhodne supacie dvere, lebo je to na viac pohybov. kuchyn, ak varite, tak treba ovela viac priestoru, pracovnu plochu. neponahlaj sa, pokukaj ine projekty, chod pozriet nejake domy, najdi si architekta. to sa oplati zaplatit. vela stastia.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?