BUNGALOV 1205 od Idealnebyvanie.sk

Ahojte hladam majitelov/ stavitelov/ fanusikov tohto domu. My ho chceme zacat stavat tento rok, projekt (zrkadlovy) mame uz kupeny. Rada podebatujem s kazdym, kto ma nieco spolocne s tymto bungalovom :)
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj my mame zaujem ho stavat tento rok... chcem sa spytat na kolko vas vysiel projekt domu? čo si myslite kolko bude stat asi hruba stavba, teda ak si ho budete robit svojpomocne...:Ddiky
Odpovedať
Profilova fotka
super domcek, ma vsetko co ma mat :) skoda ze sme o nom nevedeli, ked sme vyberali projekt
Odpovedať
@zuzana1291 neni to najhorsie aj ked ten dom je mensia velkostna kategoria a male izby celkovo...co mi vylozene prekaza je to miniwecko v tesnej blizkosti jedalenskeho sedenia, nic moc ho pouzivat pri nejakej prilezistosti navstevy, stolovania, to wc nema ani okno atd... :-p Este su tam miestnosti kde nie je okno, co je podla mna na zavadu, treba vyuzivat denne svetlo aj v odkladacich priestoroch aj technickej miestnosti atd...Takisto chodba uzka do L, na to aky je dom maly dost m2 robi ta chodba aj so zadverim, to nie je dobre riesenie... inak OK, kurenie bude ake okrem toho krbu? Lebo ak nie podlahove kurenie, tak pri takych oknach musia ist radiatory vedla, co dost aj stazuje zariadovanie nabytkom
Odpovedať
@snowy66 Kurenie riesi manzel, myslim ze spominal tepelne cerpadlo a samozrejme podlahovku. Na chodbu planujeme dat svetliky. Zachod neriesime, ziaden projekt nie je dokonaly 😊 ale tento sa nasej predstave najviac priblizil. @motuzko Projekt stoji 1250 eur. Je zo stranku idealnebyvanie.sk.
Odpovedať
Este som zabudla napisat ze v nasom projekte budu miesto balk.dveri v zadnych izbach obycajne okna.
Odpovedať
@zuzana1291 pekný, mne sa páči. a dokonca aj to kritizované mini wc. len jedno nechápem - načo idete meniť dvere za okná? tu vznikajú diskusie kde ľudia väčšinou riešia opak - ako vybúrať/vyzerať z okna dvere. jasne, netreba ich, však vyjdem vedľajšími dverami von a takto možno aj niečo ušetríte - na oknách, na kúrení atď atď.... ale ved o tom je DOM, my máme v niektorých izbách aj 2 okná :-D a ak mám byť úprimná, tak to aj v bratislavských panelákoch majú izby širšie okná, než hentie úzke slížiky čo sú vidieť na vizuále 8-)
Odpovedať
@zuzana1291 pekny projekt, paci sa mi :)
Odpovedať
@zuzana1291 Já bych asi zrušila WC u vchodu, o to bych zvětšila spíž. Samost. WC bych umístila vedle koupelny, tam kde je teď sprcha. Vchod s chodby. V koupelně bych to trošku předělala, aby se tam vešlo druhé (záložní) WC. Např. vanu bych umístila pod okno, sprchu za ní (tam, kde je dnes malovaná vana) a vedle sprcháče by se ještě vešlo WC. Je to bungalov menší velikosti, ale fakt pěkný. :-)
Odpovedať
@zuzana1291 Zbytočná chodba, wc by som ked tak vymenila so špajzou, ale najviac mi prekážajú ŽIADNE okná v dvoch izbách okrem tých dverí do záhrady. Navyše, ja nepochopím, načo je sprcha aj vaňa v jednej kúpelni, ked sa tam môže umývať aj tak len jedna osoba. Myslím, že štandardom by mali byť v rodinnom dome dve WC, pričom jedno by malo byť samostatné, najlepšie pri vstupe ako tzv. ,,spinavé WC" a najlepšie aj so sprschou, ktorá môže tiež slúžiť ako ,,špinavá", ked príde človek zo záhrady, na umývanie topánok, psa a pod.
Odpovedať
@zuzanka.zuzu Kedze to budu detske izby, chceme tam dat normalne siroke okna (rozumej nielen podmurovat otvory kt.tam su). Mame male deti a nechcem aby mali moznost utekat do zahrady bez mojho vedomia :)
Odpovedať
@vanessa06 To by mě zajímalo, co je zbytečná chodba. V bungalovu to prostě jinak nejde, když chceš mít oddělenou noční a denní část domu. Mě teda o hodně víc vytáčí, když se chodí přes obývák do pokojů. Sprchu a vanu máme také v jedné koupelně, a to proto, že někdo preferuje vanu a někdo sprchu. Není nás tolik, abychom se museli koupat a sprchovat společně :-D , klidně se vystřídáme. WC u vchodu je nepraktické, právě proto, že je to špinavá zóna. Ale 2 WC určitě musí být. Mýt boty v koupelně?? ;-( , to fakt néé, od toho je snad techn. místnost. Ohledně dveří - majitelka psala výše, že v pokojích nebudou dveře, ale okna, tak určitě upraví i jejich velikost.
Odpovedať
@vanessa06 Wc a spajzu chcem vymenit aj ja :) Inak suhlasim s prisp.od @aneri53
Odpovedať
Článok sa načítava...
@aneri53 no s tým "určite upraví" by som bola opatrná na tejto stránke keď si všimaš niektoré síce pekné návrhy, ale úplne od reality ;-) toto je poznámka len na margo toho vyjadrenia, netýka sa tohto návrhu. @zuzana1291 ak si už rozhodnutá, tak netreba niečo dodávať 8-) možno pre iných na inšpiráciu - ja by som wc a špajzu nechala presne ako sú... niekto spomínal, že to nie je gustiózne pri jedálni, ale neumiera sa na to, nebojte :-) neviem ako to je s rozmermi, ale ja by som tam dala dvere - napr. aj priznané (viditeľné) zašuchovačky, prípadne po celej dĺžke miestnosti a v bielej farbe, tak by mohli aj zaniknúť. dôvod - niekedy sa proste nechce upratať :-N sneh príp. blato v predsieni keď sa dovalíme neskoro v noci domov napr. z oslavy. padneme do postele aj s deťmi. ale keďže sme sa na oslave dobre napapali, tak treba na wc. jedno je obsadené, tak ideš na druhé a polorozospatá s plným bruchom v huňatých posteľných ponožkých urobíš čľup do blata :-N :-D :-D vieš ako budeš nadávať? nehovoriac o tom, že v podstate vstupuješ do "uzatvoreného" priestoru zádveria.
Odpovedať
@zuzanka.zuzu No a teraz mam riadneho chrobaka v hlave....to s tym blatom si presne vystihla moje obavy, nad tymto som premyslala davnejsie....zas mam nad cim spekulovat
Odpovedať
@zuzanka.zuzu Celkovo zacinam mat pocit ze tam kde si zakreslila si to pyta nejake dvere...nemam rada otvorene priestory, miestnosti kt.sa nedaju zatvorit...teraz byvame v takom byte a niekedy citim ako taha z chodby do obyvacky, lebo medzi nimi nie su dvere, iba otvor..
Odpovedať
@zuzana1291 neviem ako ty, ale keď idete večer z oslavy - predpokladám, že deti asi s Vami neboli, a keď aj - tak tú minútu na to WC hádam počkáš, či? Toto je taká hlúposť, určite by som nechcel WC pri kuchyni a jedálni - to je riadne nepríjemné, nepohodlné, negustiózne... To bude aj WC pre návštevy predpokladám - tie sa tam tiež nebudú cítiť dobre a umývať ho - no, radšej pomlčím. My máme WC v predsieni a vôbec nebanujem. Ak by si aj musela ísť na WC do predsiene tak ako hovorila zuzanka.zuzu tak si obuješ domáce papuče. Hlavne si to urobte tak, aby to vyhovovalo Vám, lebo každému vyhovuje niečo iné. Nedaj sa moc ovplyvniť a ukecať od svojich snov a predstáv.
Odpovedať
@xr22 Lenze logiku ma oboje :) Mne by skor vadilo ze ked bude wc z predsiene tak tam bude zima...a ja mam rada na zachode teplucko 😄😆
Odpovedať
ZIMA? zima by bola ak by si stavala tak ako pred 50 rokmi. Dnešné dvere a zateplenie už sa robia trochu ináč ako volakedy, keď cez dvere fúkalo :). A WC nie je priamo na chodbe, je to sam. miestnosť, kde rozhodne zima nebude, ak sa tam bude kúriť. Možno v zádverí bude chladnejšie - ale iba pri častom otváraní dverí, inak tam budete mať konštantnú teplotu. Ale hovorím, ak ti WC pri jedálni nevadí - dajte si ho tam, rieš hlavne praktickú stránku veci, to čo hovoria ostatný iba ako doplnkové služby, nič viac :)
Odpovedať
@aneri53 Nemalo byť zbytočná ale zbytočne veľká....aj bungalov sa dá navrhnúť tak, aby v ňom bolo minimum chodieb a pritom bola oddelená denná a nočná časť. V tomto návrhu mi príde, že je tam chodby uberajú veľa z podlahovej plochy... Ak je technická miestnosť, kde je aspon umývadlo alebo zasa sprcha, kde sa tie boty dajú umyť, tak nepoviem, ale v tomto návrhu to nie je. @aneri53 @zuzanka.zuzu myslím si, že je väčšia pravdepodobnosť, že ak sa deti hrajú vonku a musia ísť na wc, tak prebehnú obuté na WC, alebo ak si pôjdete umyť ruky zo záhrady, alebo na wc zo záhrady, nebudete sa vyzúvať, ale si odskočíte a umyjete ruky obutí, preto je to špinavé wc v špinavej zóne, aby sa nešpinila chodba, kde všetci beháte v papučiach alebo ponožkách. Je menej pravdepodobné, že budete naraz musieť ísť dvaja v noci na toaletu s tým, že nevydržíte počkať minútku :) ale to je zasa len môj názor. Ide o to, že je lepšie mať jedno wc v špinavej a jedno v čistej zone ako dve v čistej a potom si ju špiniť :)
Odpovedať
@vanessa06 úplne súhlasím s tým WC - vystihla si to..
Odpovedať
@vanessa06 No možná máš pravdu s tím WC. Mě to nějak nedošlo, my máme ještě "zahradní" WC, sprchu a umyvadlo, přístupné přímo ze zahrady, jinak bychom museli při pobytu na zahradě a u bazénu obíhat celý barák. Ale náš bungalov je o hodně větší, tak je to něco jiného. :-)
Odpovedať
Nik novy, kto by staval? My uz cochvila zaciname :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
tak ja jedno wc mam navrhnute taktiez v spinavej zone. bolo mi odpurucane aby som to upravil, ale mne to pride taktiez prakticke.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Profilova fotka
Viete mi napísať aké sú tam rozmery tej 8,5m2 kúpelky a obývačky 27,9m2 a rozmery tých dvoch miestností 3,6m2 a 3,9m2? Dakujem Vám moc. Pači sa mi tento projekt a rozmýšľam nad ním len ako vy máte ten zrkadlový by bol TOP :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?