Bungalov 1204 - názory a postrehy

Dobrý deň na 90% sme rozhodnutí pre tento dom. Vstup bude orientovaný na sever. Sme limitovaní užším pozemkom - pozemok má 18,5 m, ale treba myslieť aj na odstupy od susedov (2 m + 5 m). Je niečo, čo by ste zmenili, pridali, odstránili? Vopred ďakujem za každý názor a postreh. link: http://idealnedomy.sk/projekt/80/bung...
Odpovedať
@msdee ahoj osobne by som tu medzistenu medzi obývačkou a chodbou posunul úplne hore aby sa ten prvý prechod do obývačky rozšíril, ak teda netrvate na dvoch priechodoch z obývačky. Ak by som si to upravoval sa pre seba tak by som na začiatok chodby kde je nočná časť dal ešte jedny dvere a tým to totálne uzavrel. Garáž by som zrušil a mal ďalšiu miestnosť plus priestor rozšíriť tu technickú miestnosť. Ináč pekný projekt s ohľadom na úzky pozemok.
Odpovedať
Pridala by som okienko na komore a vstup z garaze by som dala cez technicku. Suhlasim s tymi dverami do nocnej casti.
Odpovedať
@martint Rada by som nechala dva priechody z obývačky, ale dvere na začiatok nočnej časti sú skvelý nápad, ďakujem. Pôvodne sme garáž chceli zrušiť, ale vzhľadom na rozmery pozemku si neviem predstaviť ešte jednu budovu ako garáž - partner trvá na garáži, ja som navrhla prístrešok, aby to nepôsobilo tak ťažkopádne. @mairam To okienko mi už napadlo, len si nie som istá vstupom cez technickú...
Odpovedať
Profilova fotka
všetko ok..až na to,že dom nemá krytú terasu...takže nebude môcť byť tak využitá, ako krytá terasa
Odpovedať
@iigor Tam som plánovala prístrešok, ešte to nie je dotiahnuté dokonca. Bojím sa, že keby sa tam spravilo predĺženie strechy, tak izba s rozmerom 11,8m2 by bola tmavá.
Odpovedať
Profilova fotka
tak tam terasa ani náhodou... terasa má byť umiestnená pri kuchyni tak, že by ste mali mať do 7 krokov od kuchynskej linky ku jedálenskému stolu a tak isto do 7 krokov od kuchynskej linky k jedálenskému stolu na terase
Odpovedať
@iigor Tak, to asi nie, lebo staviame 2 m od hranice pozemku (podľa územného plánu), takže na terasu by videl každý priamo z ulice. Skôr som tam chcel len takú "kávičkovú" terasku a ďalej od domu altán s vonkajším grilom.
Odpovedať
@msdee prehodnotil by som rohove okna a garaz v dome.
Odpovedať
@dominik_boksansky Rohové okná asi zruším, nie som si nimi istá. Ale prečo garáž? Neviem kam by sme potom dali na pozemku garáž, keďže nechcem, aby sa autom prechádzalo dozadu na pozemok + partner trvá na garáži, aj keď podľa mňa by stačil aj prístrešok.
Odpovedať
@msdee namiesto garaze v dome moze byt dalsia izba. Garaz sa tazsie tep. Izoluje od vykurovanych priestorov, je financne nakladna - dom pre auto... no na druhej strane je komfortna. Za domom by som neparkoval - odpratat v zime niekolko desiatok m snehu nebude boh vie co. ;-)
Odpovedať
@dominik_boksansky Pôvodne sme tam chceli piatu izbu, len potom si neviem predstaviť, kam dáme garáž. :-|
Odpovedať
@msdee ak tu garaz chcete, tak ju tepelne odizolujte od domu.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?