Bezpečnosť domu

Chcem sa opytat existuje nejaka ochrana na okna pred zlodejmi typu centralneho ovladania napriklad ovladacom sa stiahnu zaluzie alebo mreze na okna. Teda urcite to existuje kedze su aj pohyblive steny ktore uzavru dom len sa neviem ktomu dopatrat. Ide mi o ten bezpecnostny prvok ked odidem z domu na niekolko dni proste spustim elektornicky tie mreze v celom dome teda na okna ked ma clovek velke presklenene plochy a dom dost na samote teda zlodejov by to mohlo lakat. Dufam ze niekto poradi.
Odpovedať
Profilova fotka
daj si kvalitný alarm ten ta vyjde lacnejšie
Odpovedať
Alarm by síce vyšiel lacnejšie, ale v prípade aktivácie, ti príde sms, a ak ty budeš niekde ďaleko je obtiažne to riešiť. Určite sa treba pozrieť po firmách ktoré riešia celkové zabezpečenie, napr. jablotron, alebo paradox. A keď to oni nebudú maž v portfóliu, aspoň ti budú vedieť povedať na koho obrátiť.
Odpovedať
Dobrý alarm je asi tá správna cesta. Mreže ti dosť pokazia vzhľad domčeka. Ale samozrejme ak nevadí, môžeš ísť cestou bezpečnostných sietí (tak ako to môžeš vidieť v nákupných centách pred otvorením). A čo sa týka alarmu a SMS .... jediné čo musíš spraviť, ak si mimo dosahu domu, je zavolať 158 (112) a upovedomiť políciu o tom, že máš narušený objekt. Policajti sú v zmysle zákona povinný riešiť každý oznámený (či zistený) trestný čin alebo priestupok. Bezodkladne. Nehovoriac o tom, že všetky hovory na uvedené čísla sú zaznamenávané a teda máš dôkaz o tom, že si vec oznámila polícii včas.
Odpovedať
@drift506 Môže byť, ale či chceš alebo nie, s majákom na streche sa tam dostanú skôr ako ty bez. No aj keby si tam prišiel skôr, už si si premyslel ako budeš zaisťovať pachošov?? A môžeš byť aj zo železa 8-)
Odpovedať
Dobrý den. Vždy je něco, za něco. V pozadí je Miův nuláček a v popředí ochranná tvrz s posádkou v počtu čety, vyzbrojena samopaly a lehkým kulometem. Je tam stacionární rychlopalné dělo ráže 32 mm a z druhé strany zaparkované BVP s abslutní předností ve všem. Zatím se narušitel nevyskytl. S pozdravem Laďa
Odpovedať
staviame vo fr a tu je to povinne. kedysi sa tu davali tie drevenne provensalske drevenice na okna. teraz sa davaju tzv volets roulants, cize externe rolety. su hlinikove, su v takom boxe ktory sa priamo zabudovava do steny nad okenny ram, a su elektricky ovladane, aj centralne pri dverach. ludia si davaju bud to, alebo nerozbitne skla na okna, ale tie su drahsie a velmi tazke. a mriezky byvaju, ale fixne, na malych okienkach od spajzy, zachoda a kupelky. tam tie volets roulants nie su.
Odpovedať
@manki tie mreze som skor myslela ze na okne nebudu cize vzhlad nebudu kazit len by sa nejako centralne spustali z hora alebo zasuvali s jednej strany do druhej. Alarm bude ale ako som spominala dom bude na samote kym tam niekto dorazi nejaku bezpecnost treba v pripade odchodu na dlhsiu dobu
Odpovedať
@ememors rozumiem. Myslím, že dnes je na SK dosť veľa dostatočne skúsených bezpečnostných firiem ktoré ti navrhnú možnosť zabezpečenia. Nemyslím si, že by to mal byť problém realizácie, skôr sa obávam o finančnú stránku veci.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?