Bebnefit 125 aku verziu zvolit?

Ahojte, potrebujem surne radu. Riesime s muzom nove byvanie a mam dilemu ake podlazie zvolit na poschodovom dome. Ci ist do podkrovnych izieb alebo plnohodnotneho poschodia. Problem najvacsi su vsak financie,obavam sa ze pri plnohodnotnom poschodi sa nam stavba velmi predrazi. Moja otazka teda znie,tie co mate podkrovne izby,ste spokojni? Alebo by ste do toho uz nesli? Prikladam aj foto nasho snad buduceho domu. Este mi napadlo,dat plnohodnoty vrch a lacnejsiu sedlovu strechus nizkym sklonom, len neviem,ci to nebude ako stodola vyzerat. Dakujem za rady
Odpovedať
Profilova fotka
sú to pekné obrázky, ale ako šopa vyzerá skôr ten s plnohodnotným podlažím, projekt si môžete vyberať až keď budete mať pozemok, môžu tam byť obmedzenia a som zvedavý, kedy skončí móda veľkých okien, na jednej strane sa vyžadujú vysoko izolačné schopnosti domu, na druhej používajú okná s niekoľkonásobnou TS oproti okolitým konštrukciám. Len výmena tesnenia po 7 rokoch bude na tomto dome stáť viac ako 500€
Odpovedať
@amedeofelisa uz dost tazko zariaditelne izby kvoli nizkemu stropu sa nebudu dat vobec zariadit kvoli oknam. Mne sa nepaci ani jedna verzia, mozno pultova strecha by vyzerala najlepsie
Odpovedať
@jan45 My uz pozemok mame a okna budu upravene na obycajnu velkost,mne islo o to ci normalne poschodie nebude lepsie ako sa obmedzovat sikmou stenou a prehrievat sa v lete pod strechou.
Odpovedať
@wivik Nam sa projekt paci,okna budu v normalnej velkosti. Zaujimali ma skusenosti s byvanim v podkrovnych izbach, a ci nie je lepsia varianta poschodie plnohodnotne. Nepotrebujem komenty k vzhladu domu. Vyberali sme na zaklade nasich preferencii a kazdy ma iny vkus.:-)
Odpovedať
@amedeofelisa myslela som to tak ze prvy obrazok - nevybrala som si strechu kvoli vnutornemu obmedzeniu. A druhy obrazok - mi ta strecha na ten dom nesedi, nepasuje tomu domu. Preto som ti dala tretiu alternativu pultovu strechu. Myslim ze pri pultovej skor dosiahnes plnohodnotne poschodie. S tymi strechami to zalezi aj ako su velke tie izby. Pri sedlovej streche das ku stene len nejake nizke skrinky ku ktorym sa budes musiet stale zohynat. Ostatne ti zoberie z priestoru. A to uz musis ty vediet ci by to tvojej rodine vyhovovalo. Nam by to urcite nevyhovovalo. P.s. ku vzhladu ako takemu som sa nevyjadrila iba ku vzhladu strechy :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@amedeofelisa len taka poznamka k rozhodovaniu, to druhe uz myslim nepatri do kategorie, kde sa da stavat svojpomocne.
Odpovedať
@majkoj Stavat nam to bude zivnostnik,reda sami tam staviat nebudeme nic. Tak ze takyto dom uz nespada medzi drobne stavby? V tomto sa priznam vobec nevyznam.
Odpovedať
@wivik Dakujem za info,problem je ze moj muz pultovu striktne odmieta,byvame pod tatrami a boji sa ze by zatekala a tiez sa mu nepaci. Mne by nevadila,lebo hlavne mi ide o to aby sme nemali podkrovne byvanie,teda sikme steny. Este mam taku alternativu,ze zvysit mur o jednu alebo 2 rady tehal,tam sa vsak bojim,ci nebu problem so statikou.
Odpovedať
@amedeofelisa ked mate svoj pozemok, najdite si projektanta/architekta a ten Vam navrhne dom podla Vasich predstav. Podla mojho nazoru je to lepsie riesenie ako upravovat projekt z katalogu.
Odpovedať
@amedeofelisa to uz bude treba prepocitat aky sklon vyjde. Ked spominas tatry tak resort hrebienok ma pultovu strechu. Ked sa zle urobi strecha tak kazda moze zatekat. Nie som uplne ista ale pultova nevychadza najlacnejsie aj je najjednoduchsia?
Odpovedať
@amedeofelisa inak ohladom tych druhov stavieb v stavebnom zakone je to pekne rozpisane ked ta to zaujima. Najdes bezproblemov na nete
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?