Ardprojekt - realizácia v nižšej cene

po dlhšej úvahe sme sa rozhodli stavať tento domček http://www.ardprojekt.sk/dom.php?id=5... potrebovala by som ale poradiť, či je možné stavbu realizovať v nižšej cene ako je uvedená v projekte, možno sa tu aj nájde niekto, kto staval, budem rada za každú jednu radu a referenciu. Nájde sa niekto, kto má projekt od ardu? zaujímajú ma skúsenosti a referencie.. Predsalen je tu kopec ľudí, ktorí nie sú laici ako ja a majú už odstavané... :-) Vopred ďakujem a verím, že to zmákneme aj za menší peniaz a splníme si konečne sen ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
opytaj sa priamo projektantov z ARD. Vela zo svojich domov nielen naprojektovali ale aj postavili, budu ti vediet povedat info z prvej ruky. A povedia ti presne, s akymi materialmi pocitali oni pri kalkulacii a kde sa da este relativne usetrit. Niekolkokrat som s nimi sedel, a velka spokojnost.
Odpovedať
@ivv to sa nepočuje často, že spokojnosť, tohto sa obávam a aj ste realizovali potom, alebo stroskotalo niečo po sedeniach? chcem aj tam napísať priamo, ale predsalen skúsenosti ľudí a referencie sú na nezaplatenie, ja som nitriansky kraj, tak predpokladám, že by sa dalo s cenou o dosť ísť dole a chceme svojpomocne stavať. Len nemám skúsenosť a neviem, že čo ako, nechceme byť zbytočne prekvapení a potom predražení. Tento typ domčeka zatiaľ v okolí nemá nikto známi a teda nevieme si poradiť. Ešteže je strecha :-D :-D Dúfam teda, že sa tu nájde niekto znalý a poradí :-)
Odpovedať
@martinblava vela ludi to vidi tak, ze ak dom postavia svojpomocne a z vlastnych financnych zdrojov, ziadny uver alebo hypoteka, tak byvat budu aj napriek tomu ze im to nikto neskolauduje... uz som niekde cital, ze chlapik kupil material za polovicnu cenu od rodiny, ktora sa rozhodla ze staviat nebude z ytongu ale z tehly, nakupil ytong za 1€/ks co ani zdaleka nie je cena od vyrobcu... ten priblby zakon sa mohol zrodit len v chorej hlave... ale snad nikdy neprejde...
Odpovedať
Profilova fotka
Na stránke ARD sú uvedené ceny, ktoré sú oproti realite na trhu vyššie resp. ak si rozpošlete dopyt na firmy tak to budú skôr tie drahšie ponuky. Najlepšie si je aj tak vyrátať ceny materiálov, zistiť ceny stavebných prác a porozmýšľať čo si spravíte sám a na čo určite musíte volať firmu. Ak chcete nejakú skúsenosť z ARD projektom a cenou hrubej stavby pozrite si môj fotoblog.
Odpovedať
Profilova fotka
@martinblava ale nestrašte, dôvod? @zuzana030 už sa to tu opakuje, ceny vypočítané pri projektoch sú zo spriemerovaných cien veľkých podnikov, ktoré predkladajú štatistiku, a predpokladá sa určitý štandard, ak sa uskromníte pri materiáloch, dá sa priblížiť k 50 tis.
Odpovedať
Profilova fotka
@martinblava no musím ten nový zákon pohľadať, zatiaľ som našiel len Nový zákon, tam sa o faktúrach nehovorí.
Odpovedať
@miroslavboro teda rozpošlem takto bez projektu a oni mi vypracujú cenu? sama doma si to nejak predbežne nevypočítam? viac ako 25 - 30 000 do hrubej stavby so strechou dať nechceme, podľa ludí, čo tu stavali sa do toho vieme zmestiť dúfam. @martinblava tiež sa toho trošku bojím, ale ak máme kúpiť byt za min. 50 000, tak radšej budem stavať aj za cenu, že to nebude skolaudované, bývať potrebujeme, nechceme žiadny luxus a 100 000 dom, len bežný štandard a slušné bývanie, viem, že štát nás bežných ľudí len podkopáva, ale býva tak veľmi veľa ľudí, aj nie bežný ale vysokopostavený a majú na háku. Pre mňa je podstatné, že budeme mať väčšie a vlastné bývanie, hlavne nech sme zdraví. Bohužiaľ sa takto o nás postaral náš skvelý štát, že ľudia sú nútení takto zmýšlať, inak by nás bola kopa pod mostom :-( :-(
Odpovedať
@jan45 som zvedavá, čo zistíte, ale mne sa zdá, že to neprešlo tuším
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzana030 Po prvé ten domček je malý, takže za 25 tisíc hrubú stavbu svojpomocou určite zbúchate, ale osobne mi tam vadia tie strašne malé izby. Pozrite si tento projekt od ARD http://www.ardprojekt.sk/dom.php?id=5... ten už v odhadovanej cene od ARD je lacnejší, ale napriek tomu poskytuje väčšie izby.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@zuzana030 ja to viem, píšete rozumne, materiál si najlepšie spočítate sama podľa ponuky vo vašom okolí, bývať sa dá aj v neukončenom dome bez kolaudácie, pokladám za rozumnejšie sa uskromniť ako platiť úroky z hypotéky.
Odpovedať
@jan45 teda môžme svojpomocne v pohode? skolaudujú? lebo mi máme všetko skoro známosti, akurát asi len strechu a okná by sme dali firme... to by bolo fakt super a ušetrených kopec eur, ktoré využijeme inde... :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzana030 prajem dobré bývanie, a ak nemáte kanalizáciu, urobte si svojpomocne koreňovú čov.
Odpovedať
ten nezmyslený zákon nie je v platnosti... http://byvanie.pravda.sk/peniaze-a-pa...
Odpovedať
ziadny zakon o tom ze dom bude skolaudovany ak bude vydokladovany neexistuje, ani existovat nebude... ak by nahodou existoval, naco budem potrebovat mat dom skolaudovany? kvoli komu? comu? nemam hypoteku ani uver... ani si ho neplanujem poistit... a nebudem prvy a ani posledny co budem byvat v neskolaudovanom dome... zuzana030 kludne stavajte, kupte radsej materialy v stavebninach bez dokladov, to budete mat urcite lacnejsie, naco by ste platili dph? nic z toho mat nebudete, ved stat na dph vratkach viac vyplati ako vyberie, a komu to vyplati?
Odpovedať
@godfather tiež rozmýšlame podobne, ale my pravdepodobne budeme mať hypo alebo úver, ale ak by sme tento domček zmákli so zariadením do cca 40 000, tak by sme ani nemuseli mať a bola by som vysmiata a pokojne užívať a minúť čo najmenej eur za papierovačky a pod.
Odpovedať
@zuzana030 ak budes mat hypo alebo uver, tak skolaudovany ho potrebujes mat... a ze rozmyslame podobne asi nie je nahoda, vitaj v klube :-) a najhorsie na tom vsetkom je, ze premier je bratranec mojej manzelky a my to ani nevieme vyuzit!!!, alebo zneuzit?
Odpovedať
@godfather možno budeme mať, ale na byt, čo máme bez hypo, na dom nechceme, len nemáme takú vysokú hodnotu ako bude dom :-( tak len špekulujeme, ako čo naj.. nooo, ficko a spol. kreténov...juuuj, ťažké srdce mám, snáď mi to odpustíš :-D :-D :-D zdierač a kopec rodín mladých musí robiť v zahraničí, lebo tu sa o nás štát nedokáže postarať, len nás ožobračovať, ale to už je iná téma :-D :-D :-D mal by zdierať takých ako je on s plnými vačkami a nie bežných ľudí, nech skúsi vyžiť z minimálnej mzdy alebo aj z ničoho, ako sa to stalo nám a žiadnu podporu sme nedostali a to mám odrobených 10 rokov + 2 materské, až potom nech mudruje a hlavne že čiernym treba dávať, nech volia....že mu to zo srdca prajem a odkazujem :-D :-D :-D
Odpovedať
@jan45 a ako postupovať pri tej čov-ke? ak máte skúsenosť, sem s ňou :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?