Architekt NM ?

Ahojte viete mi poradit nejakeho dobreho architekta okres Nove Mesto nad Vahom? cenovo prijatelneho ;-)
Odpovedať
@luukaso To by zaujímalo aj mňa.
Odpovedať
@bubulka722 @luukaso Architekt Lehocký z Trenčína, veď je to na skok. Je skutočne dobrý.
Odpovedať
@stolverka Poradil by aj s návrhom fasády, predpokladám. Neviete koľko sa približne platí za takúto službu?
Odpovedať
@bubulka722 s návrhom fasády neviem, on robí architektúru. Skús sa s ním skontaktovať alebo osloviť nejakého aj tu na streche, napr. @cubica sa spýtaj. Si myslím, že toto sa dá v pohode mailom riešiť.
Odpovedať
@stolverka Nie som presvedčená, že sa to dá riešiť mailom. Myslím, že je najlepšie osobné stretnutie a vydiskutovanie si aká je naša predstava a urobiť to naj z estetického hľadiska jeho odborného oka. Dom máme dosť členitý, farby sú zatiaľ neprekombinované, takže dajú sa riešiť aj tri odtiene jedného tónu farby. Nikdy nie je nad osobný rozhovor. Inak ak robí architektúru, tak toto je priamo od fachu.
Odpovedať
@bubulka722 , iste ideálne, ak chceš, tak sa mu ozvete. Môžeš si pozrieť jeho webku a urobiť si názor, možno to napovie.
Odpovedať
@stolverka No super, idem to kuken.
Odpovedať
@stolverka Našla som jeho stránku a zdržím sa radšej komentárov. Môj názor na architektúru sa diametrálne líši od tohto pána, takže kontaktovať ho určite nebudem. Každopádne ti ďakujem za typ.
Odpovedať
@bubulka722 , no neviem čo sa tam udialo, mal iný web a celkovo to teda vyzeralo diametrálne odlišne Žiaľ toto čo je po novom neviem o čom je, nerozumiem, nepáči sa ani mne, nechcem ale kritizovať, lebo viem, že robotu má dobrú. Ten web by ma ale určite odstrašil. Mrzí ma, že si strácala čas, keby som stránku videla predtým zmenenú, tak by som ti ho neodporučila.
Odpovedať
@stolverka Nemôžeš vedieť aký je môj vkus, sú aj takí, ktorým sa páčia takéto technické búdy. Žiadna strata času, jeho stránku som mala otvorenú max. 3 minuty. ;-)
Odpovedať
Dizajn tych domov sa kazdemu isto nepaci, ale co sa fasad tyka tak chlapec sa vyzna, ma to "look" Neviem, ci nejaky architekt sa bude venovat len fasade, a to chcete len farebne odlisenie. Skor by som hladala, nejakeho dizajnera.
Odpovedať
@bubulka722 ide o to, že stránku mal predtým inú a oveľa lepšiu. Pravdou je, že mne sa technické búdy páčia a jeho rukopis mi je veľmi blízky. Mne sa zas nepáčia domy ako frčia tu na Slovensku vo väčšine, nádory a podobné nezmysly, stavby bez hlavy a päty, prečačkané až gýčové nepodarky. Našťastie, už sa to lepší a pribúda krásnych domov aj vďaka takým ľudom ako je Lehocký. Ano, neviem aký máš vkus, každého je to vec, ja som ani netvrdila, že tvoj vkus poznám. @atlaska má pravdu, čo som tu chcela aj ja naznačiť predtým, že hľadaj skôr dizajnéra ako architekta. A to sa s kľudom mailom riešiť dá. Väčšina architektov sa tomuto samostatne nevenuje.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@stolverka ktorého myslíš? Petra alebo Františka...sú tam dvaja...
Odpovedať
františka @hizanka
Odpovedať
@stolverka mne sa jeho práca páči, poznám ho, sledujem sem-tam jeho blog
Odpovedať
My sme s ním boli v kontakte, je super, tak si predstavujem architekta. Vlastne možno spolupráca bude pokračovať, len riešime nejaké veci ohľadne pozemku ak to vyjde, tak s jeho projektom. @hizanka
Odpovedať
@stolverka držím palce a som zvedavá na ten dom:-)
Odpovedať
@hizanka veď práve, že je problém s pozemkom a celé sa to brzdí, mesto trenčín je úplne mimo v týchto veciach, hľadajú vždy spôsob ako sa to nedá a sme z toho dosť roztrpčení, tak momentálne riešime aj možnosť domu na kľúč úplne mimo trenčína, lebo sme znechutení z tohto mesta a regiónu vôbec. Tam je ale projekt od staviteľa, ale veľmi sympatický a má veľa spoločného s projektom od Lehockého.
Odpovedať
@stolverka úplne ťa chápem, ja som stratila hľadaním ideálneho pozemku niekoľko rokov...takže sme nakoniec skončili mimo mesta v dedine, ktorá by mi ani vo sne nenapadla:-) a sme tam veľmi spokojní a hádam tam aj postavíme náš dom...ak môžem poradiť, tak neváhaj a nestrácaj čas čakaním a choď hoci aj mimo Trenčína
Odpovedať
@hizanka , mám dojem, že to tam smeruje. Tento pozemok je ideálny na dom, vlastne na celú ulicu, ale mesto je mimo, je mi z toho zle aj vôbec len písať o tom. My sme v Trenčíne ani nie 8 rokov, ale nikdy sme si tu úplne nezvykli. Pozemok sme hľadali asi rok a konečná, už nie. ďakujem ti za radu, tiež to takto vidíme.
Odpovedať
@stolverka Všetko je len vec názoru. Ja určite nie som zástancov skvostov z čias od pádu komunizmu, teda teatrálne gýčoviny, ktoré hýria rôznymi prvkami. Na druhej strane som zástancom klasických domov s architektúrou, ktorá je vlastná tomuto kraju. Projekty tohto pána sú až príliš funkcionaistické a bezduché. Každá stavba musí dokonale zapadať do prostredia. Pár takých domov je možno vzhliadnuť dokonca aj na miestach kde jednoducho nepatria ako napr. na Orave. Takéto a podobné projekty je možné odceniť dokonale len v mestských štvrtiach, tam mi nevadia.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?