Aký projekt zvoliť?

Ahojte, poraďte, ktorý projekt zvoliť pri stavbe ten obyčajný - ktorý potrebujete na povolenia alebo ísť do kompletného realizačného projektu? Nevieme sa rozhodnúť, cenovo je to 2 x toľko ako obyčajný, je to dosť peňazí, ale zase je tam všetko...vyhli by sme sa mnohým problémom pri realizácii stavby... Aké máte skúsenosti, poraďte! Ďakujem!
Odpovedať
Profilova fotka
Kvalitne spravený projekt pre stavebné povolenie, ideálne s detailnosťou a mierkou 1:50 úplne postačuje pre realizáciu či už stavebnou firmou alebo remeselníkmi. Väčšie rozdiely sa nájdu vo výkresoch statiky či profesií. Hlavne záleží aký typ domu budete stavať. Ak nejaký klasický jednoduchý, tak s realizáciou nebude problém aj s dobre pripraveným projektom pre SP. Ak chcete stavať vilu, alebo nejaký komplikovanejší dom, príp. ŽB strop a náročnejšia statika, tak sa viac hodí realizačný projekt, kde budú riešené aj komplikovanejšie detaily stavby pre stavebníka.
Odpovedať
ak nie si stavbár - odborník v odbore stavebníctva (nemyslím stavebný robotník), tak odporúčam tú druhú možnosť.
Odpovedať
Profilova fotka
Existuje aj "hybridný projekt" svojim obsahom nad rámec, čo vyžaduje stavebný úrad k povoleniu a zároveň dostatok výkresov na to, aby sa dalo stavať... To znamená, že je to niečo medzi obyčajným a realizačným projektom...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?