Aký máte názor na môj projekt domu - bungalov?

Aký máte názor na tento domček??
Odpovedať
@harec Každý má iný vkus, ale za seba teda čo ma v rýchlosti napadá: - zo zádveria do šatníka je síce zvláštne, ale ešte zvláštnejšie mi príde zo šatníka do wc - chýba aspoň maličká špajza, čo by pri dome týchto rozmerov nemal byť problém ju tam napasovať - izba 9,7 m2 je pri 134m2 zastavanej plochy nič moc, ja staviam malý, 4 izbový domček 10x10m, ale najmenšia izba má 12,2 m2 Ja som tu tiež založil diskusiu na takúto tému keď som vyberal projekt, ale nemá to moc význam, každému sa páči niečo iné a ak ti toto vyhovuje tak smelo do toho. Ja si myslím, že sa to dá navrhnúť aj oveľa "čistejšie" , s takto pravidelným tvarom domu sa dá naozaj parádne pohrať,
Odpovedať
ups tie dvere tam usli,mali byt z chodby:)...Jasne ta izba je mala ale je na ukor velkej technickej,kt. sme jednoducho chceli a je to defakto uz 5 izba ( rekuprecna jednotka, pracka, susicka, prip. aj potravinovy regal kedze spajza nevosla).
Odpovedať
@harec Ahoj tak môj názor : 1. podľa mňa máš úzke zádverie...skriňu keď dáš 60cm ostane ti 1,1m a to nie je veľa. Tie zariaďovačky sú zavádzajúce, zdajú sa mi, že sú buď niektoré predimenzované alebo príliš malé, nie sú reálne. 2.wc pri vstupe tiež vyzerá fakt podľa tých zariad.predmetov tak, že je malé, otvoríš dvere zavrieť vieš len keď už sedíš na wcku ale pri tom musíš dávať pozor, aby si sa neudrel hlavou o stenu.Napíš aké sú vnútorné rozmery. 3.mne chýba špajza v kuchyni, tiež aj jedálenský stôl vyzerá, že má malé rozmery. 4. Chodba nemusi byť taká široká... 1,7m je zbytočne veľa Keď je to prvá verzia tak je to OK.Dá sa z toho urobiť pekný domček, treba si premyslieť isté veci, veľkosť izieb, zariaďovačky, či sa zmestia atď.
Odpovedať
@matusovas dakujem za postreh, no spajzka nevosla, partnerka uprednostnila satnik:) - to zadverie mas asi pravdu,skusim nieco vymysliet...ale nerad by som rozsiroval uz cely dom:)
Odpovedať
@harec akurát som sa zadívala zas na to zádverie, vlastne keď máš šatník tam budú širšie skrine, do zádveria ti stači úzky botník a dačo na kabáty..vešiak Ale wcko by som rozširila.
Odpovedať
@harec Ahoj, je pravda, že každému sa páči niečo iné, ale vždy je dobré, ak sa upozorní na chyby v projekte, návrhu. 1. zariadovačky majú nereálne rozmery, podla nich by spálna musela mať tak 6m šírku, čo už zas nesedí rozmerovo ku kúpelni a technickej, takže ti to velmi skreslujú. 2. Chodba ti zaberá zbytočné m2, o ktoré mohla byť väčšia detská izba aj wc pri vstupe, možno by sa vošla aj špajza. 3. terasa na východ.... budete mať slnko len ráno, čo nie je nič moc. Samozrejme neviem, ako ti to dovoluje pozemok. Rozmerovo sa dá navrhnúť dispozícia určite lepšie tak, aby ste nemali m2 zabraté zbytočnými priestormi ako sú chodba. Treba sa s tým vyhrať.
Odpovedať
@vanessa06 ďakujem za konštruktívne pripomienky - zriaďovačky sú štandartne nadefinované vo Floorpad-e,skúsim to mrknúť. - na chodbu som doplnil ešte zabudované skrine,špajzka nebude, máme ale veľkú technickú kde sa snáď nejaký regál vojde... -terasa na juh podľa mňa nieje dobré riešenie
Odpovedať
@harec Okrem toho co uz bolo povedane by som vytkol umiestnenie krbu. Neustale sa okolo neho bude chodit co v opilosti a detoch moze byt problem :-D Je to vystupok okolo ktoreho sa musi chodit a to je o malicek ;-) Skus si vymenit vchod zo spalnou. Mozno ti to dispozicne ukaze lepsie.
Odpovedať
@harec s terasou mas pravdu, mali sme na juh, bolo to na nic, teraz mame na vychod velku terasu a malu terasku na juh kvoli jarnemu slniecku :)
Odpovedať
@zdendzi cez šatník na wc - to je lepšie ako NARNIA :) :) :)
Odpovedať
@xr22 citaj pozorne usli mi tam dvere... :)
Odpovedať
@haraga Tou technickou si to prehnal - neviem ci si az taky kutil, ale co by si robil v minidielni? - Pracka a susicka sa da dat pekne na seba - takze na zemi to zaberie 60x60 cm. Pracka ma vysku 85m, susicka tiez. Takze aj s nejakym spojovacim kusom by to bolo do vysky 175 cm? Takze nad to by este v pohode vosla aj rekuperacia - podla toho ake jednotka - a vyske stropu. - Ta dvojpostel ma len 160 cm - pozor na to, ak zoberies postel 2x90 cm matrace, plus ram, zrazu si na 190 cm na sirku. - chodbe na sirku staci 110 - 120 cm maximalne - satnik by som prehodil s malym zachodom, tym padom bude pristrannejsi vstup do domu a namiesto zachoduby som spravil spajzu so vstupom ako je chladnicka - len tomu by vadilo mozno teplo od krbu (ja nie som zastanca krbov) - ten krb by ale neprospieval ani chaldnicke ak by tam bola - kupelnu by som asi prehodil s technickou - tym padom zdroj teplej vody v techinckej by bol blizsie aj ku kuchyni, a druhy zachod by som dal bud do technickej (ak nebudes mat kotol na pelety, alebo drevo, bude tam cisto, alebo ukrojil z nej a spravil este maly zachod a technicka by bola do L. - Osobne nechapem modu zachodov zo zadveria. Zadverie je vacsinou najchladnejsia cast domu a najspinavsia. Uz vidim ako posielam navstevu do zadveria, cez X topanok a pod... A ze z vonku viem zbehnut rychlo na zachod? Sa nevyzujem a pojdem v spinavych topankach? Tak tam bude spina a z vnutorneho prostredia skoro nepouzitelne, alebo sa vyzujem, tak mozem prejst par metrov navyse. Dalej Komplikuje to zariadzovanie zadveria - lebo su tam dalsie dvere navyse. A ked sa dvere do WC otvaraju do vnutra treba ratat s taku dlzkou WC, ze ked tam clovek vojde, nemusi sa tlacit vedla toalety, len aby za sebou zavrel dvere - velmi casto to taju blbo riesene v restauraciach... clovek si sadne a hlavu oprie o dvere :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
satnik v zadveri je super mas cisty pekny vstup bez vesiakov bund topanok v pohode navsteva moze ist na wecko, u nas v zadveri kurime v satniku nie. satnik je taka bordel izba tasky dazdniky topanky ciapky na lavici..... prilby chranice vsetko za dverami schovane. ze je tam spina tak snad sa vysava aj ked clovek pride dnu vyzuje sa da papuce a aj tak prechadza cez tu "spinu" do celeho domu. wecko v zadveri som nechcelo, dnes si bez neho nevieme predstavit dom a to mame este dost dalsich.
Odpovedať
Profilova fotka
Moja pripomienka k projektu. Myslíte vopred na prekrytie terasy. My sme to v projekte neriešili a veľmi mi chýba. Dodatočné zostavovanie k zateplenemu domu - technicky náročnejšie, prekrytie krytiny - tma, nemyslelo sa s presvetlenim na túto alternatívu, prekrytie lexanom- po rokoch fakt nepekne a vapkovat každý rok sa nám proste nechce a ani sa mi to veľmi nepáči. Postavili sme síce altánok, ale tá ranná kávička aj keď prší mi na terase chyba. Tiez mame vychodnu - to je výborná voľba. V lete využiteľná od obeda keď už susedia nevedia na svojich južných vydržať.
Odpovedať
Moja rada. Nakúpte si na weekend zo desť katalógov RD a nechajte sa inšpirovať. Ak nenájdete vyhovujúci nájdite dobrého architekta. Takto investované peniaze vám ušetria neuveriteľne veľa peňazí pri stavbe. To, že ste niečo nakreslili znamená, že viete v systéme kresliť, ale nemá nič spoločné s architektúrou. Ak sa vám to ale páči, nechajte prekresliť projektantovi stavajte. Aj tak sa dá.
Odpovedať
@mr79 praveze to bola priorita velka technicka, v 1.faze nebude garaz tak posluzi aj na odkladanie napr. bicyklov, kosacky,naradia apod..velky kutil niesom ale kazdy chlap by mal nieco zakladne vediet opravit, takze zas nejake naradie a stolik potrebujes...kedze nebude komora tak bude suplovat aj tu. - jasne ta postel je tam uzka, zariadovacky este skusim vychytat v tom Floorpad-e spominam to vyssie - ta chodba, wcko a satnik mi tiez vrta hlavou -dakujem za ostatne konstruktivne navrhy
Odpovedať
@pripad001 tuto fazu mame uz za sebou..najme koli tej technickej co popisujem vyssie sme upustili od katalogoveho projektu..ale na inspiraciu su samozrejme vyborne
Odpovedať
@jankazb prave vcera som nad tym zacal uvazovat..ako som tak cital problem je z prekrytim aby sa to v lete nepriehrievalo a v zime bolo svetlo..Ako ste to nakoniec vyriesili?? samozrejme aj cena je dolezita
Odpovedať
@mr79 samozrejme s tou prackou a susickou mas pravdu,mame to tak u rodicov ale napr. rekuperacia Nilan VP 18 aj s ohrevom TUV a elektrokotlom o ktorej uvazujeme zabera tiez slusne miesto a nad ne urcite nevojde...
Odpovedať
Profilova fotka
@harec nemame nijak poriesene. Je altanok... Ale v projekte by som to teraz riesila jednoznačne skridlou. S lexanom sa neviem stotožniť, plachty neriešia dážď...
Odpovedať
@harec Ja mam Nilan VP18 doma - je to ako chladnicka - tiez to ma dodorys 60x60cm - takze moze byt skoro vedla pracky so susickou - s nejakou medzerou Ti to zaberie 130x60 cm. Neviem si predstavit mat v technickej nejaky stol na opravy - na naradie mam regal, ale co take by som mal opravovat na tom stole, to netusim, a to som v celku kutil - pokial nemodelarcis, neides opracovat kov, robit nieco z dreva, ze to potrebujes upnut a pod, renovovat stare nabytky a atd... je to plytvanie miestom - akurat stol bude sluzit na odkladanie a za chvilu bude na nom poriadny bordel. Drobne opravy spravis za kuchynckym stolom na novinach. Vacsie pohodlne vonku, za pekneho pocasia. Deti este asi nemate, takze by som 1 malu izbu pouzival ako sklad na bycikel a pod... plno ludi ho ma v byte priamo na chodbe. Ked je to len docasne, tak sa to da. Ale potom aby si nemal zbytocny priestor v technickej. - Inak ohladom susiscky a rekuperacie - Tiez sme uvazovali nad susickou, ale s rekuperaciou je to suche tiez raz dva. Mozno nie tak madychane, ale zatial nam to nijak nechyba.
Odpovedať
@mr79 izbu urcite na biky nie, vies si predstavit spinave trepat cez celu chodbu az do izby... =-) Prave aj koli tomu ma technicka vchod aj zvonku, aj koli krbu a drevu napr.. - ved ten stolik nemusi byt velky, ale nejaky zveracik na upnutie sa vzdy hodi, nemodelarcim ale nieco napr. zalepit, osetrit potrebujem relativne casto... - inac ako si spokojny s tou rekuperaciou Nilan??Mas aj krb??
Odpovedať
Este trochu pozmenena verzia...
Odpovedať
@mr79 Prosim Ta, ake rozvody mas na tu rekuperaciu- Nilan, kovove alebo plastove, a ako si s nou spokojny? dakujem
Odpovedať
@han27 pytal som sa chalanov od Nilanu na Conecu tento vikend a doporucovali skorej kovove...
Odpovedať
@han27 @harec mam spiro-potrubie, takze kovove. Ci som spokojny? Ano som. Krb nemam, ani ziadny komin. Ja mam ale extremne izolovany dom (bungalov 180 m2 zastavana plocha - a podla certifikatu mam 22 kWh/m2 za rok). Realne za rok 2015: topenie 1818 kWh (folie a rohoze), rekuperacia 2157 kWh a ostatna spotreba 2457kWh - ja aj manzelka pracujeme z domu - takze to zvysuje spotrebu.
Odpovedať
@harec Ake su teraz rozmery tej izby vedla technickej?
Odpovedať
@harec krasny :) pozeram ze tam mas viacej izieb :)
Odpovedať
@fuska 455x248
Odpovedať
@harec Nedalo by sa posunut priecku hore u tej detskej vedla technickej ? Tam zrusit chodbu, vchod do izby napravo cez obyvacku a do technickej chodit iba z vonku ? Potom by si si mohol zvacsit aj dielnu ak to vyuzijes.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?