Aky je vas nazor na tento projekt pasivneho murovaneho bungalovu ELKO115 B

Chcela by som vediet vase nazory, ci su sprchovy kut s umyvadlom v spalni vyuzitelne, ci to nie je len dalsia miestnost na upratovanie navyse. Tiez ci detske izby su dostatocne velke, teraz mame 15m2 a zda sa mi dostatocne velka, mensiu si vsak neviem predstavit. Myslite si, ze murovany bungalov moze naozaj splnat pasivny standard? Je to od firmy murovany-dom.sk, nepocul niekto uz o ich praci? Su spolahlivi? http://www.murovany-dom.sk/katalog-do...
Odpovedať
@maamartinka Mne sa to paci, pekne je odelena denna cast od nocnej...Obyvackovu cast mame aj my tak riesenu akurat mi niekto na moj navrh nemietal, ze clovek ktory bude sediet na tej casti gauca ktora nie je priamo oproti TV bude velmi otacak krk, ale mne to zas nevadi...Aku mate sirku steny na ktorej mate TV?
Odpovedať
Profilova fotka
@maamartinka Pekný. Vymyslený. Aj s tou sprchou v spálni... ;-) ALE: Môj prvý dom som si pred 18 rokmi zariadil tak, že v hosťovskej (a súčasne pracovni) na prízemí som na celú severnú stenu dal šatníkové skrine. Po cca 5 rokoch sme tam našli plesne, ktoré sa nám dostali dokonca ešte aj do gauča. Tvorili sa tam - museli sme všetko vyberať, vetrať, natierať savom... A posuvné dvere sme mali potom už vždy tak, aby sa stále v skriniach prevetrávalo (a teda bolo do nich vidieť 8-( ). Podľa mojej skúsenosti severná stena by mala byť z pohľadu interiéru otepľovaná (ovievaná) teplým vzduchom, lebo inak hrozia plesne. Preto som svoj druhý dom už riešil tak, že na žiadnu (tobôž nie severnú!) obvodovú stenu som už nedal šatníkovú skriňu. Tu (Elko 113 B) je celá severná stena domu riešená tak, že je na nej súvislí šatník. A toto vidím ako možný budúci problém... 8-( 8-( 8-(
Odpovedať
@maamartinka Zmierte sa s tým, že nebude pasívny. Inak fajn. Vchod do WC by som dala odinakiaľ než tesne od vchodových dverí (špina). Kúpeľňa je až bohémsky veľká - jej úpravou by bolo možné urobiť aj úpravy s WC a pridať špajzku. Nad veľkými oknami JV a JV bude dúfam hlbší presah strechy.
Odpovedať
@leonardom Hrubé zateplenie 20-25 cm zaručí dosť vysokú teplotu povrchov. Samozrejme, je dobré potiahnuť 1 slučku podlahovky (stačí spiatočka) do rohu šatníka, aby sa preteplil. Prevetrávanie - do vstav. skrine dať prívod vzduchu z rekuperačky.
Odpovedať
@maamartinka Ten projekt mi pride totalne amatersky, dobre sa nabehate do tej spalne. A ta tmava dlha chodba, no je to smrtne riadne. Kuchynoobyvacka uplne zle. Zase len chodbicky. Clovek v takom dome si musi pripadat ako robot chodiaci po nejakych useckach hore dole. Hruza. A ta kupelka v spalni je tiez zle. Vsetko to tam rozbija priestor a znehodnocuje ho. Nekomfort.
Odpovedať
@maamartinka jaj a az teraz som si vsimol ze technicka miestnost 2,2 m2 to je vtip, ci? A bez okna k tomu. Este aj ta kupelna, keby aspon bola medzi spalnou a izbou ale aj do tej sa clovek nabeha. Ja by som vzal tomu architektovi diplom, vazne. Je to nehoraznost takto vyplytvat priestorom, hlavne za dverami v spalni, kuchyni,(a este sa to tam dvere krizuje priecne, des) to sa neda nijako vyuzit iba tade chodit. Mozte sa tam nahanat na kolieskovych korculach, to je tak vsetko.
Odpovedať
@maamartinka Ahoj. V katalogu je napsáno, že se jedná o nízkoenergetický dům, takže do pasivu je to ještě daleko. Líbí se mě ten bazén. Nejlépe s přepadovou mřížkou. Jestli Ti nevadí ty autostrády lemované skříněmi, tak do toho běž. Já bych tolik zbytečných chodeb v baráku nerozdýchal. :-)
Odpovedať
Ked sa budes v tej rodicovskej kupeni umyvat a sprchovat samozrejme bude vyuzita, ak nie nebude. Je to super mat kupelnu v splani, chyba tam wecko. Z techn. by somurobila spajzku a z casti velkej kupelne technicku. inak pekny projekt mne sa to paci, ziaden obdlznik a la bungalov 333. vsetky na jedno kopyto.
Odpovedať
Podobnú chodbu mal jeden druh bytu v ére hlbokého socializmu v TT. Ako deti sme mali hrôzu tou tmavou chodbou plnou skríň z ktorých čo ak "niečo" vylezie prejsť ?! :-). Možno nás to zocelilo, no detstvo v prde... Tá obrovská kúpeľňa bez vane je divná. Ak už sprcha v spálni tak rozhodne nie takto do kúta. Obrovské plytvanie priestorom. Podľa mňa slabé, veľmi slabé.
Odpovedať
@maamartinka a mne sa to tiez pacj. Vela odkladacieho priestoru. Na tej chodbe dat dvere.tych skrin zrkadlove (zvacsi to opticky priestor? Kupelku v spalni vacsiu aj s wc. Velka kupelka krasa, da sa do nej do skriniek zakomponovat aj technika a tak z technickej môze byt spajz. Vsetky izby vystup na terasu fajin. Veru je to nieco ine ako 99 verzii bungalowu 333 ;) Mne sa paci... Este by som nad tym pospekuloval a zamna by som z tych 2detskych urobil jednu velku! Je krajsie ked deti vyrastaju spolu ;)
Odpovedať
Je to jen můj pocit nebo by se oboje ty dveře ze zádveří měly otevírat právě do zádveří.
Odpovedať
Dakujem za konstruktivnu kritiku a priame odpovede, ta chodba ma naozaj trocha odradza a teraz najma po tom co pisal leonardom ze sa za skrinami tvorili plesne na severnej strane. L - tvar je sen ale nevylucujem aj obdlznik. Ten je z hladiska nizkoenergetickeho alebo pasivneho najidealnejsi. Zacala som mat aj pochybnosti o tej kupelke, predstavila som si ako kvapka voda vnoci alebo zo sprchy vytecie prebytkova voda a zobudi nas to :) Budem hladat dalej vysnivany dom, opat som o cosi mudrejsia vdaka vasim nazorom ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?