Aký je váš názor na tento návrh domu?

Profilova fotka
Zdravím, mám predbežný návrh domčeka aký by sme chceli postaviť. Budem rád za každú pripomienku a návrh čo zmeniť. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
pridávam aj 3D model s rozložením objektov
Odpovedať
Ahoj, zvaz ten prechod do kuchyne a spajzky.Chodit dookola ,poza sedacku,cez obyvku a celu kuchyny do spajzky s nakupmi nie je dobre.Ten priestor je dost uzky.
Odpovedať
Profilova fotka
@kukela Ahoj, a máš aj nejaký nápad, ako by to inak mohlo byť? .. totižto špajzu chceme pri kuchyni, prechod cez špajzu do kuchyne by tú špajzu dosť zmenšil .. medzi sedačkou a linkou je cca 70cm miesta, čo nie je až tak málo a hlavne tam už nie je celá stena, ale len bar .. čiže nákupy môžeme prehodiť na bar .. vieme, že to nie je najšťastnejšie, ale nejak nám to takto vyšlo ...
Odpovedať
@karol449 na moj vkus prilis vela dveri a chodbiciek (je to moc clenite, vysoke naklady na stavbu a byvanie).. :-N .. male WC by som inde, nechcela by som vstupit do domu a hned smrad z WC, aj ked prevonas, je to napadne :-D ..skus sa inspirovat inymi projektmi.. ja som za, aby sa dom delil na nocnu a dennu cast.. skus si to tak nejak usporiadat.. ;).. a v tej dennej casti aj male WC.. ;).. a ziadne prehnane prieckovanie.. zbytocne.. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@hroma Čo sa týka WC pri vstupe, mohlo by sa vymeniť s technickou miestnosťou, ale zase by v ňom nebolo okno (teraz tam je) ..teraz bývame 5 dospelí v byte a teda smrad z WC necítiť :-) možno aj preto, že je tam okno a väčšinu času je otvorené .. WC bez okna by som nechcela .. čo sa týka toho počtu dverí, tak neviem .. sú to vždy normálne dvere do izieb ..v obývačke nie sú, zo špajze by sa mohli tiež dať preč.. a rovnako medzi vstupnými dverami a obývačkou by mali byť aspoň jedny dvere .. a čo sa týka priečok, tak neviem, ktorá by sa dala odstrániť :-|
Odpovedať
@karol449 hmm, jasne WC s oknom je vyhra.. uvidis, co ti na to povedia ostatni tu.. ja som ti napisala len moj postreh.. ;-) drzim palce, nech to dotiahnete do uspesneho konca.. apropo, ja som vyrastala v dome s plno dverami a uzkou chodbou.. :-D som si povedala, ze nikdy viac, teraz byvam v dome bez chodbicky, ale so clenitympodorysom .. :-D tiez mam toho dost 8-( 8-( 8-( :-D :-D :-D .. kazdopadne viem, ze u mna, aby bola spokojnost je zaklad, vojdem do domu, mini chodbicka, obyvka s kuchynou a spajzou an jednej strane, WC tiez, a na druhej strane spalne a kupelna, prip. satnik.. taky slnieckovy podorys.. okruh je stred chodby, a "luce" su vstupy do miestnosti.. :-D.. planujeme stavat, tak snad najdem ten projekt aby som bola konecne spokojna.. :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@hroma Ďakujeme a samozrejme sme radi za postrehy, (však preto to sem priateľ zavesil) len niekedy by sa šikol aj nápad, ako to zmeniť :-D hmm, to slniečko môže vyzerať fajn, len ja by som si asi z hlavy taký projekt nevymyslela a zatiaľ som taký nevidela .. teraz tiež bývame v byte s úzkou chodbou (1,15m) a dverami do izieb a nejak mi to nevadí, tak asi preto sa tomu nebránim ani v dome .. Tiež sme pôvodne chceli všade otvorený priestor a neviem čo, ale postupne zisťujeme, že niekedy je lepšie mať aj súkromie a nie že mi decká budú behať skrz obývačku do izieb alebo "každý vidí každého" priestor :-D Tak aj vám prajem veľa šťastia pri výbere projektu ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@karol449 @hroma Nechcem sa hrať na múdreho ale viete že existuje také povolanie ako architekt a jeho úlohou je dať vaše predstavy na papier usmerňovať vás prípadne poradiť. Neviem či toto je nejaké špecifické odvetvie že je dobré vynechať odborníka pri návrhu veď načo vyhodiť 1000 eur na viac, veď to je len dom čo zožerie všetky úspory prípadne ho budete ešte niekoľko rokov splácať a býva sa u niektorých aj celý zvyšok života. Niekto si dá poradiť odborníkom aj pri výbere počítača čo je podstatne menšia investícia preto tomuto nechápem.
Odpovedať
Profilova fotka
@martosko Toto je len čisto návrh pre nás aby sme si vedeli predstaviť kde je koľko miesta. Samozrejme že si ideme dať projekt nakresliť projektantovi ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj môj názor je taký, že by som dom troška rozšírila kvôli obývačke a kuchyni. Neviem prečo ale vôbec mi to tam nepasuje. Trošku sa s tým ešte vyhrajte ... Myslím, že v kuchyni bude tma a čo sa týka obývačky tak vojdete do obývačky a hneď sedačka, to by som teda nechcela.
Odpovedať
Profilova fotka
@karol449 Projektant je projektant a architekt je architekt v tom je rozdiel veď je jasné že nepôjdete s takýmto projektom na stavebný úrad ale ako chcete aj @hroma písala že pri druhom dome už vyberá projekt zodpovednejšie aby bola spokojná.
Odpovedať
Profilova fotka
@karol449 Dovolil by som si pozmeniť nadpis na vlastný návrh pôdorysu. ;-) 1000 ľudí - 1000 názorov. Asi to fakt treba riešiť s projektantom / architektom, ako píše aj @martosko nado mnou. Na rozdiel od @hroma si myslím, že wecko hneď pri vstupe je dobrá vec. Robím vonku - skočím si uľaviť. Smrad nie je žiadny argument, lebo len u špinavých ľudí smrdí záchod. A ak smrdí - tak vnúti domu už nesmrdí, či ako...? Obývačko-kuchyňa je podľa mňa "prúser". Neviem, čo je to za choroba dneška tieto obrovské rohové sedačky v obývačkách so šírkou panelákového modulu - a ešte aj vytiahnutá do priestoru. Veď tam sa nebude dať prejsť. Nie je to tam dobré - ani v obývačke, ani v kuchyni. Úplne jednoduchá pomoc pre obývačku by bolo zrkadlové obrátenie - TV na opačnú stenu. Obrovskú sedačku priraziť až k stene, kde je teraz TV a chodilo by sa uličkou medzi konf. stolíkom a televízorom. Postaviť si 4-izbový dom a prestrkávať sa s nákupom do kuchyne pomedzi kreslá, to predsa nemá logiku. Takto by sa dalo pokračovať, ale ako som už napísal povyše: 1000 ľudí - 1000 názorov... :-) :-) :-) Choďte za projektantom.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@leonardom Presne, mňa ako prvé napadlo, že to je štvorizbový panelákový byt podľa tej obývačky ale aj podľa rodičovskej spálne, ťažko je kresliť dom niekomu kto žije v byte preto som odporúčal toho architekta.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
@leonardom však toto, že s tou obývačkou si nevieme rady .. ak si všimnete, tak na "bare" v kuchyni je stena len do výšky linky, čiže neviem, kam by sme tam nalepili tú TV na stenu .. ale asi to tak urobíme, lebo ani mne sa nepáči vchod priamo do gauča :-D @martosko celkom nechápem, či je "rodičovská spálňa" dobré alebo zlé riešenie? .. najskôr sme chceli všetky izby pri sebe a vstup na terasu zo všetkých .. potom nám naši vysvetlili, aké je to fajn dať dieťa spať a môcť sa s kamarátmi/rodinou na terase rozprávať aj hlasnejšie a nebudiť tým dieťa, ktoré spí hneď vedľa v izbe .. a ja som chcela, aby boli detské izby vedľa seba, nakoľko najskôr z nich bude len jedna veľká spoločná a neskôr, keď budú väčšie, sa rozdelí :-) @mcsmekac neviem no, asi máme inú predstavu o bývaní, ale ja sa celkom neviem stotožniť s predstavou, že by mi decká stále chodili cez obývačku-kuchyňu, keď chcú ísť do izieb .. ja som skôr za to rozdelenie na dennú/nočnú časť, resp. aby prípadná návšteva sediaca v obývačke nebola rušená/nerušila zvyšok domu .. celkom by ma inak zaujímalo, kde budete mať také tie klasické veci, čo človek potrebuje mať po ruke, ako napríklad vysávač? metlu? skrinku v kúpeľni, kde sú šampóny a podobné veci .. ale samozrejme, spálňa ďalej od detí je fajn (hlavne keď sú decká väčšie)
Odpovedať
Profilova fotka
@mcsmekac ten šatník má na šírku cca 1,5m a na dĺžku neviem, takže určite sa mi tam vojde viac ako do zasúvacej skrine, pretože 1,5m hlbokú skriňu som ešte nevidela :-D
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
@mcsmekac tak pokiaľ tam bude aj pivnica, tak to je už niečo iné :-) jasné, malé deti behajú furt a väčšinu času sú v obývačke, ale také decká 10rokov a vyššie je už niečo iné .. a pre návštevu to nebude boh vie čo, keď budú furt behať krížom cez obývačku :-D ale teda neviem akú rodinu plánuješ a aké máte vzťahy a akým štýlom spolu fungujete a podobne, takže ťažko mi je súdiť a predpokladať, ako budete ten dom využívať.. každý sme si vymysleli niečo, čo chceme a čo nám vyhovuje :-)
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
@mcsmekac no radšej 50cm polička z každej strany a 50cm na prejdenie ako 1,5m hlboká skriňa v ktorej nedočiahnem ani na koniec poličky :-D resp. každej 1m polička na jednú stranu a na druhú len nejaký háčik na stenu .. to sme zatiaľ nedoriešili, je to len predstava, že také niečo v spálni bude :-)
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
@mcsmekac no projektov máme napozeraných veľa a na každom sme niečo menili .. tak sme spravili toto a chceme ísť za projektantom, že nech sa k tomu vyjadrí .. čo sa týka rozloženia izieb, svetla, statiky a pod .. len sme chceli názor iných ľudí, čo povedia, pretože niektoré veci človek "nevychytá" ani keď sa na ten projekt bude dívať rok stále dookola :-D Takže ďakujeme všetkým za postrehy zatiaľ .. ak by si niekto niečo ešte všimol, okrem toho už spomenutého, budeme radi :) prípadne ukážte vaše pôdorysy, ak máte niečo lepšie vymyslené :-)
Odpovedať
Profilova fotka
drobné úpravy :D
Odpovedať
Profilova fotka
@karol449 Nooooo... ako to povedať... Podľa mňa lepšie ;-) , pokiaľ si stotožnený s otvorenou dispozícioiu. Lebo toto riešenie vyžaduje absolútnu ČISTOTU v kuchyni. Ale je veľkorysé. Mama môže pripravovať občerstvenie a debatovať s návštevou, prípadne variť a poočku sledovať obľúbený TV program... A jedálenský stôl môže ísť viac na dištanc od toho francúzskeho okna.
Odpovedať
Profilova fotka
@leonardom ak mi bude bordel v kuchyni vadiť aj za 15 rokov tak ako teraz, tak tá čistota bude dodržaná :-D práve preto som chcela (hlavne teda ja, drahý moc nevarí) kuchyňu spojenú s obývačkou, aby som nebola osamotená, keď budem napr. pripravovať nejaké občerstvenie pre návštevu a ak budem pri deťoch stíhať kukať aj TV, o to lepšie :-D to francúzske okno pri jedálenskom stole bude pravdepodobne len zašuchovacie, príp. sa nebude otvárať vôbec, a na terasu sa bude chodiť cez tie druhé dvere, keď na tej strane je aj plánované sedenie vonku .. uvidíme, ako bude terasa a podľa toho to zariadime :)
Odpovedať
je to byt ako pisu predomnou, mas to otvorene hluk sa bude sirit do spalnovej casti. do vstupu nedas ziadnu skrinu. technicku mozes dat do garaze a z nej urobit sarnik. napis nie nakresli architektovi svoje poziadavky , zober ho na pozemok daj mu mapu pozemku a uvidis ako ta prekvapi.
Odpovedať
Profilova fotka
ja zas nie som veľmi zástancom kuchyne s obývačkou (výpary z kuchyne, hluk, atď ) ja by som to dala tak že za krb na pravej strane by som dala priečku namiesto pravých balkonových dverí obyčajné okno tým pádom by tam mohla byť rohová linka.
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska v prvotnom pláne bola stena medzi obývačkou a chodbou .. čo sa týka vstupnej chodby, tá je veľká a na ľavú stranu popri stene sa vojde skriňa .. ono to z tohto pohľadu veľmi skresľuje a zdá sa to ako malý priestor, ale v skutočnosti sa tam vojde klasická skriňa s vešiakmi, ako býva v predsieni ..ale ten nápad s prerobením technickej miestnosti na šatník je tiež celkom fajn.. Samozrejme, architekta vezmeme na pozemok, nakoľko to tiež nie je úplná rovina, takže potrebujeme poradiť aj kvôli tomu :-| sme si vedomí, že nám to architekt neodobrí takto ako to je, ale aspoň testujeme a skúšame čo je dobré a čo nie a takto na obrázku si to vieme viac predstaviť, ako len v hlave ..
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?