Aký je váš názor na takýto projekt?

Dobrý večer, pracujeme na projekte a chcela by som poprosím o vaše postrehy, rady a podnety. Zatiaľ len takáto škica. Ďakujem za každý názor.
Odpovedať
Profilova fotka
Kde je?
Odpovedať
Krásny projekt :-D
Odpovedať

Odpovedať
@rasada Za mňa mini izby. Viac pohodlia majú veci na odloženie ako izby. Ako napr. izba 10,5 m2, z toho 1,5 m2 šatník, 2 m2 posteľ, cca 1 m2 stolík, 0,5 m2 stolička. Tzn. 5,5 m2 čistého priestoru. Panelák dajme tomu, ale nový dom? Ak takýto pôdorys, tak by som uvažoval nad tým, v čom je dobrý v zádverí ak to je zádverie šatník ako miestnosť, prípadne ho zmenšil, dal tam niekde aj technickú. Nejako zvacsil izby. Este mozno vec, ktora sa nepaci len mne a to je izby pri terase. Pri tejto variante sa vsak asi inac ani neda.
Odpovedať
U mna tak isto, ak ma kazda izba vstavanu skrinu tak je zbytocne pri vchode mat vlastnu izbu ako satnik, posunul by som vchod trocha nizsie (vzhladom na obrazok), zadverie zrobil ako jednu izbu so vstavanou skrinou a trocha by sa rozsirila aj komora. Ja osobne by som neriesil samostatnu izbu pre sklad a pracovnu cize tu izbu by som zrusil a trocha zvacsil kupelnu a do nej dal pracku, potom by som spravil aj samostatny zachod aby boli dva a zvacsil by som tym padom aj tech. miestnost a bol by priestor aj pre sklad v tech. miestnosti.Izby velkostne uplne stacia, dokonca som videl aj mensie, do 10 m2. Akurat by so spalnu dal do tej najvacsej izby lebo je to izba pre dvoch a je tam najvacsia skrina. :-)
Odpovedať
môj návrh
Odpovedať
Ja som za satnik pri vstupe je to super vec ziadne topanky kabaty vo vstupe, ale tento na nakrese je zbytocny kedze len vojdes a mas na stene skrinu nic ine tam nedas mozno par vesiakov na bok. Uplne kludne mozes tu stenu zrusit a usetris jedny dvere. Izby su fakt male. Detska na terase nie, z kuchyne na terasu komplikovane cez obyvacku, casto budes nosit von riad jedlo pitie.... a pootm zasa nazad.
Odpovedať
Este k tym izbam pri terase, z hladiska hluku z terasy by som to neriesil,ak je party tak sa nespi :-) a z hladiska sukromia (kedze tam budu okna) jednoznacne exterierove zaluzie.
Odpovedať
Profilova fotka
@rasada Súhlasím z malými izbami chcelo by to dom trocha predĺžiť aby sa zväčšili, a detské by som neorientoval na terasu podľa toho aké staré mate deti buď budete rušiť vy ich ak sú malé alebo v lepšom prípade budú rušiť oni vás. Technická miestnosť je vlastne jedna úzka miestnosť a na jedenej stene má navešané zariadenia ak to spojíš s tou práčovňou ušetríš šírku toho prechodu ( nespájal by som to ak sa chystáte kúriť pevným palivom, alebo niečim pri čom je väčšia prašnosť ). Potom ja osobne by som mal radšej dve menšie kúpeľne na to by mohol vzniknúť priestor spojením tej technickej a práčovne a skrátením šatníka pri vchode. Potom už len také drobnosti ako že to zádverie ak zostane ako je tích troje dvier na kope bude vyzerať hrozne, alebo že miesto na ten jedálenský stôl v kuchyni je malé že si tam skoro nesadnete tam by bol ideálny priestor široký tri metre aby to bolo pohodlné sedenie alebo aspoň 2,8m @stevozuzka Mohol si si založiť vlastnú diskusiu teraz tu s to´ho bude chaos ale tebe by som odporučil poprezerať nejaké katalógové projekty lebo aj tie bývajú lepšie riešené ako tento tvoj a to ani nevidíme pozemok na ktorom by to malo stáť. Ak ťa žiaden katalóg neosloví čím skôr zájdeš za profesionálom tým pre teba lepšie lebo, návrh domu je zodpovedná robota nie niečo čo načiaraš kým stojíš v zápche. :-D
Odpovedať
@martosko je to katalogovy projekt s mensimi upravami a jasne ze si ho sam nenavrhnem, nemam na to skolu ani prislusne povolenia, je to len nacrt pre projektanta
Odpovedať
@stevozuzka ak mam navstevu ci party deti spia. v detskej s vzchodom na terasu by spali tazko. A nejde len o party ale len vecer sediet na terase svietit rozpravat sa dvaja - bude dieta rusene.
Odpovedať
@atlaska ano ja to beriem, preto mam vo svojom navrhu izby na druhom konci ako terasa, ale vychadzame tu z navrhu od rasady, ako vravim spalnu by som dal ako je najvacsia skrina cize mi zostane len jedna izba susediaca s terasou cize ked mam akciu tak dam deti spat do druhej izby ale ani toho by som sa nebal, dnesne okna velmi dobre izoluju zvuk a von by som urcite riesil zaluziu ktora ked sa stiahne je v izbe uplna tma. Treba robit kompromisi, cize bud uplne prekopat plan alebo sa zmierit s moznim hlukom a svetlom z terasi.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ozaj, moj navrh je len na ukazku,poprosim nekomentovat kedze diskusiu vytvorila rasada pre svoj navrh. A rasada vsimni si ako som myslel aby si urobila vchod bez samostatnej izby pre satnik, je to ta izba napravo od spodnej kupelne, vesiakova stena bude schovana vo vstavanej skrini,bude tam aj priestor pre topanky.
Odpovedať
Ďakujem za všetky názory, s mnohými súhlasím. Izby pri terase je kompromis, nakoľko je tam najviac súkromia od susedov a cesty, a je to juhovýchodná strana, vpredu je cesta. Najskôr spálňa bude pri terase. Deti máme už odrastené a chcú mať čo najviac súkromia, ako mi naznačili :-). Technická a sklad bol pôvodne spojený, ale skúsili sme oddeliť, ideme trocha upraviť veľkosti izieb, tieto veci si viem predstaviť. Najviac ma trápi obyvačkokuchyňa, nie veľmi sa mi to pozdáva. Úložného priestoru nie je nikdy dosť, hlavne, keď sú deti veľké( hokejová výstroj, lyžiarky, korčule, prilby...) Máme nad čím dumať.
Odpovedať
@rasada hokejova vystroj-kapitola sama o sebe, to si naplanuj hlavne kde sa bude susit, lebo ta zabere mega priestor.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?