Aký je váš názor na oceľový dom?

Co si myslite o ocelovom dome? Ma nizke naklady, rychlu vystavbu a je aj nizko energeticky.....
Odpovedať
Videl som naživo nejaký "promo" dom, čo postavili košickí oceliari, ale pravdupovediac benefity takej montovačky mi nie sú celkom jasné. Vyzeralo to ako drevodom, klasika jedno podlažie plus podkrovie, len to bolo z ocele, ktorá musí byť rozmerovo 100% presná, lebo dolaďovať ju na stavbe by bol problém, na väčšie prvky už treba ak nie žeriav, tak minimálne zdvihák. Viem si z toho predstaviť modernú stavbu s ľahkou konštrukciou, kde sú veľké rozpony, ktoré sa z dreva nedajú urobiť a z betónu by pôsobili príliš masívne. Pri "klasickej" forme domu by som sa priklonil k murovanej konštrukcii alebo drevu.
Odpovedať
Profilova fotka
@anyta777 este tak ocelove mesto - dobry film..ale ocelovy dom..
Odpovedať
Profilova fotka
@anyta777 nemyslím si nič, pretožeRD som tak nestaval. Ale z drahého materiálu sa nedá postaviť lacný dom. To "nízko energeticky" ste nemysleli vážne, lebo to nie je dopísané.
Odpovedať
No v zahranici ma velmi dobre ohlasy taky to dom, nizke prevazdkove naklady, a lacnejsia stavba v porovnani s klasikou....
Odpovedať
Pred par dnami som pozeral grand design co ide na channel 4 v uk, postaveny z ocelovej konstrukcie. Ako sa pise vyssie, vyhoda je asi ze mozu byt velke rozpony v izbach a rychla stavba. Ci aj lacna to neviem, ich to vyslo na £840000 :) Netusim kolko by to stalo na sk http://www.channel4.com/programmes/gr... http://metro.co.uk/2016/09/29/parents...
Odpovedať
Je to odskusana a spolahliva alternativa k montovanym drevodomom ktorea je drahsia. V europe som to nevidel ale ak si date Framing with steel do google tak pokial viete anglicky ... Mozete si pozriet aj toto http://www.steelframing.org/PDF/SFA_F...
Odpovedať
@anyta777 Ak ti to bude vedieť niekto postaviť tak nech postaví ale o tom pochybujem pretože tu na SVK sa všetci tvária že všetko vedia a nakoniec to aj tak vyzerá. To rovno môžeš postaviť dvojpodlažný dom z kontajnerov. V poslednej dobe som si všimol že sa ľudia rozhodujú nevedomky zle len koli časovej tiesni. Treba si to poriadne premyslieť.
Odpovedať
No tak USS uz ocelove domy nestavia. Kedze s ocelovymi konstrukciami mam nejake skusenosti, viem, ze na kolene ti nikto nespravi konstrukciu a uz vobec bez potrebneho vybavenia ju nezmontuje. Ak ma na to technologiu a tak to moze byt v pohode. A co sa tyka tepelnoizolacnych vlastnosti, vsetko zavisi od obvodoveho plasta. Ked je ten dobry, a nie su tam ziadne tepelne mosty, tak z toho moze byt nizkoenergeticky dom uplne v pohode. A jedna vyhoda je, ze vo vnutri mozes presuvat priecky ako len chces. Ocelovou konstrukciou spravis bez problemov velke rozpony a potom ti ostane velky vnutorny priestor, kde si carujes s prieckami ako sa ti paci. Ak by som uz isla do tejto aternativy, tak zhanam dodavatela, ktory montuje vyrobne haly, sklady... nie nejakeho potrimiskara, ktory sa tvari, ze vie vsetko.
Odpovedať
Keby som sla do takej stavby, tak to dame urobit v zahrani a ti co to vybrobia, pridu aj postavit...
Odpovedať
Mňa zaujala táto firma na montované domy s oceľovou konštrukciou http://nizkoenergetickavystavba.sk/ nemá nikto s ňou skúsenosti ?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?