Aký je váš názor na dom od Euroline - Vila 1151?

Ahojte, planujeme stavat RD a velmi sa nam paci projekt Euroline Vila 1151 http://www.eurolineslovakia.sk/sk/pro... Aky je vas nazor na tento dom? Isli by ste do toho? Co by ste na dome zmenili, na co si dat pozor? Mne by sa tam napriklad pacila vacsia spajza a technicka miestnost. Vdaka za nazory
Odpovedať
Profilova fotka
podla mna je to celkom fajn dom. Jednoduchy ale v tom je jeho krasa ;)
Odpovedať
@eva_nova Ma to male izby, ziadna technicka miestnost, ziadna spajza, to hore pri spalni je co? Balkon? V zivote to nebudete pouzivat. Blbost. Okna v rohu absolutne divne, to mate taky uzasny pozemok ze vyhlad s tych okien bude nadherny? Treba dat okna tam, kde sa budete pozerat do svojej zahrady a nie susedom do okien a na ich fasady. Obyvacka detto ako v panelaku. Ze v panelaku je o nicom vyhlad z okien Ok, chapem ze sa ludia zastru aj x zaclonami a zavesmi, ale v dome? Kde mam vyhlad do zahrady a ja sa posadim chrbtom a cucim do steny? To sedenie pri kuchyni a jedalensky stol, je to tam napratane, kuchyna prilis napratana, mala.
Odpovedať
Profilova fotka
@eva_nova Nooooooooo.... - konečne niečo poschodové. A pekné - aj exteriér. Palec hore. Otázka znie: Je to už dom na konkrétny pozemok a umožňuje dobrú orientáciu na svetové strany...? Ak áno, aj druhý palec hore. Odkladanie rôzneho "bordelu" vyriešite v garáži, ak bude...(?) Ak nie - bude malý problém, kam kosačky, bicykle, fúriky.... - o lyžiach ani nehovorím... :-) Ale PEKNÝ. ;-)
Odpovedať
@eva_nova Ahoj. Takovou hrůzu měla tetka. Stavělo se to koncem 19 století. Ale, jestli se ti to líbí, tak si to klidně postav. Zde se stejně dovíš pouze pocity jednotlivých abonentů. ;-(
Odpovedať
Profilova fotka
@eva_nova to rohové okno za sedačkou by som zrušila aj barový pult
Odpovedať
Profilova fotka
@eva_nova Nuž teraz to nebude o pocitoch ani rozmiestnení. Je to čisto technická vec. Ak to postavíte tak akot o je nakreslené, tak priamo nad kuchynskou linkou tam ako je drez budete mať tepelný most ako hrom, ale to vlastne bude celý ten balkón. Už sa to tu riešilo. Tá spálňa je podľa toho ako som to pochopil odsadená od obvodového múru prízemia. To znamená, že balkón bude vlastne strecha kuchyne. Akú tam počítate výšku izolácie na balkóne aby vám neochladzovala strop kuchyne? Aká potom bude výška podlahy na prvom poschodí, aby vám tam nevznikol schod ak budete chcieť riadne zatepliť ten balkón. Nehovoriac, aby ste ten tepelný most aspoň trochu eliminovali, tak ten balkón bude treba izolovať zo všetkých strán. Je to kopec problémov, na ktoré treba myslieť už teraz. Prikladám dva obrázky z mojej simulácie priebehu teplôt v našej konzole izolovanej z prednej strany a zospodu 20cm EPS a zvrchu 15cm. Nakoniec máme zhora aspoň 25 cm. Je to pri vonkajšej teplote -12 stupňov a vnútornej 22. Už je to dávno čo som to robil. Treba si všimnúť izotermu 0 a teplotu podlahy. Keď to obrátite hore nohami máte svoj strop.
Odpovedať
Profilova fotka
A aby som nezabudol. Na obrázkoch je izolácia aj na podlahe. Predpokladám, že vy asi neplánujete izoláciu na strop z vnútra. O to to bude horšie.
Odpovedať
Profilova fotka
Rohové okno znamená príliš veľa tepelných strát. Aspoň tak mi to môj otec hovoril, keď som rovnakú možnosť zvažoval, takže asi bude najrozumnejšie ho zrušiť ;)
Odpovedať
@kovit @durim @bambula626 @praoteccech @snowy66 @leonardom @jozefvarok Vdaka za nazory. Rohove okna nam aj samotny stavebnik navrhol urobit inak, pretoze okrem toho, ze to bude nakladne, by tam chcel dat kvoli statike zelezobeton. Kuchyna bude tiez riesena inak, bude viac otvorena a bude tam ostrov namiesto zatvorenej linky. Zda sa mi praveze dispozicne velmi dobre rieseny, ale urcite som rada aj za ine nazory, ktore by ma ani nenapadli. Nepride mi to ako klasicka kocka, ktore sa stavali kedysi. Rovna strecha preto, lebo chceme vyuzit maximum z priestoru, co by sme pri zosikmenej streche nemali moznost vyuzit. Balkon ako napad sa nam pacil, ale ak by to malo ist na ukor uspory energii, urcite to zvazime. Graz zatial neriesime, chceli by sme len pristresok, pripadne nejaky maly zahradny domcek. Toto bol nas prvotny katalogovy navrh a este to budeme riesit s architektom a stavebnikom. Preto som sa chcela spytat na vase nazory, aby sme sa este mali cim inspirovat.
Odpovedať
Profilova fotka
@eva_nova Držím palce. BTW stavebník si Ty, ten čo Ti to bude stavať, je staviteľ... ;-) A čo sa týka tých "tepelných mostov" - áno, s tým sa bude treba trochu vyhrať. Ale ten dom je jednoducho pekný a krása predsa vždy musí trochu bolieť (ako keď si dáš napr. pekné topánočky a trochu Ťa aj otlačia...)
Odpovedať
Profilova fotka
@praoteccech Tej "hrůze" sa hovorí funkcionalizmus a jeho princípy sformuloval švajčiarsky architekt Le Corbusier v roku 1927... https://www.google.sk/search?q=le+cor... Aj Baťa predsa staval robotníkom domčeky v duchu funkcionalizmu.
Odpovedať
Profilova fotka
@eva_nova prvotny katalogovy navrh? nebol sa este tolko veci tam premyslite domyslite, vyspekulujete, ze mozno sa to nakoniec na tento prvotny navrh ani nebude podobat :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@leonardom @eva_nova Pre potešenie Leonarda pripájam aj moju predbežnú vizu, Eve odporúčam co najviac úložných priestorov a skladov, my sme bez pivníc, potiahli sme to všetko na pozemok, ktorý je dost veľký, pivnica je vždy predražená... Rohové okno- pri spoji sklo na sklo je veľký tepelný most, my budeme mat normálne rám ku ramu. Ale v tej pozícii za sedačkou ze tam ani nevidíš je ti na dve veci. Ja mam v kuchyni. Chcem len upozorniť na rovnú strechu- riziko. Prave sme objednali krytinu plech- mame pultovú so sklonom 9,5 a na garáži vychádza rovná- bude fólia alkorplan so strkom, kedže na burinu sa z okna pozerať nechcem ( zelena strecha časom zarasta). Dodávateľ strechy nas upozornil, ze kym plechová krytina ktorú sme vybrali ruukki 50+ ma životnosť min 50 rokov, fólia na rovnej streche moze odísť oveľa skor- aj 15 rokov. Teda by som radšej zvolila strechu s miernym sklonom, stropy v izbách mame rovné- cenovo vychádza krytina aj fólia cca rovnako dokonca fólia viac, co si pamätám... Takze toto by som este určite prehodnotila...
Odpovedať
@leonardom Ahoj. No právě. Funkcionalismus mě nebere. Nicméně proti gustu žádný dišputát :-D :-D :-D :-D :-D PS Schody mě také nějak nevzrušují, takže se bez nich klidně obejdu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?