Aký je váš názor na dané projekty?

Ahoj stavitelia, konečne sme sa dostali do fázy, keď sme si načrtli dva projekty, ktoré by sa nám hodili. Budú to individuálne robené projekty. Našimi podmienkami sú: -detské izby čo najďalej od spálne (máme dvoch pubertiakov) teda dom nebude rozdelený na dennú a nočnú časť, musíme to riešiť inak. - veľká dvojgaráž (veľkosť bude 6*7m) nakoľko manžel má veľa náradia k svojej práci, ktoré musí uskladniť, tak jedna stena bude komplet s úložnými policami. - dve kúpeľne( v oboch walk in sprchovy kut, nad vanou este rozmýšľame v rodičovskej kúpeľni, lebo sa vždy sprchujeme) - špajza - ja by som chcela aj WC pre hosti (manželovi by to nechýbalo) - kúrenie bude na tepelné čerpadlo, technická miestnosť bude umiestnená v garáži, (uvažujeme ešte či dať kúrenie do garáže a keď, tak aké, či nie je veľký luxus dávať podlahové a v prípade čerpadla či je možné dať aj radiátor do garáže a dvoch kúpeľní na uteráky, všade bude podlahové kúrenie inak) K nákresom: Č. 1 - mne osobne sa veľmi páči, problém je však kuchyňa, lebo z tej strany domu je tam sused a jeho stena je na hranici pozemku takmer (má tam cca meter), tym padom ak by som chcela vacsie okno do kuchyne, co by som chcela, stratime na šírke pozemku, lebo musíme stavať ďalej a pozerala by som sa z okna na jeho stenu 😞. I keď by som tam dala nejakú zeleň, predsa by to nebol výhľad do dvora či pred dom. Ale možno by som sa s tým aj vedela zmieriť, lebo ostatná časť tohoto projektu sa mi veľmi páči. V tomto projekte je aj WC pre hosti. V oboch projektoch je malá zmena, že pri východe na terasu bude velké presklené okno s odsúvacími dvermi po celej šírke steny. Jediná vec čo mi trocha vadí je vchod do detskej kúpeľne rovno z obývačky. Máte to tak niekto?? Nie je to blbosť? Č. 2 - tu sme dali detske izby ku vchodu, ale tým pádom sa ich kúpeľňa musela posunúť do zadnej časti domu a taktiež sa do nej vchadza rovno z obývačky, nejak sa s týmto neviem zmieriť, neviem si to predstaviť, že do kúpeľne by sa nešlo z nejakej chodby proste. Kuchyna sa však presunie dozadu a tým pádom mám výhľad do záhrady a pravá strana, kde je sused by bola vyriešená, lebo by tam boli len malé okna. Vypadlo však WC pre hostí a špajza zostáva pri garáži, t. j. mimo kuchyne. (tiež by som to prehltla, lebo budem mať veľkú kuchynu aj s potravinovou skriňou, takže na denné varenie do špajze nemusím) A keďže bude špajza dostatočne dlhá aj práčka a sušička by mali miesto tam. Poprosila by som váš názor, rady a tipy. Ako by ste to riešili, čo by ste upravili. Ako by sa dala detská kúpeľna dostať k ich izbám prípadne niekde vtesnať to wc pre hostí. Ďakujem vopred a verím, že viac hláv, viac rozumu, že sa nájde nejaký kompromis čo bude vyhovovať.
Odpovedať
Oba su uplne na nic ved tam mas velku terasu velku garaz a na byvanie nic. Ved to podpivnicte alebo urobte poschodie a mas riadny dom nie toto.
Odpovedať
@cony1 Hladala by som este ine riesenie - porad sa s architektom, skusi vam to nakraslit tak aby to bolo z pohladu svetovych stran, odstupov od hranic pozemku a aby to aj "davalo zmysel" a splnalo vase poziadavky. Vchod do kupelne z obyvacky je podla mna uplne mimo, to by som si nedavala, ako pises, malo to byt z nejakej chodbicky.
Odpovedať
@trixo zase ako nic by som to nenazvala 😉 , lebo rozmery domu budu 13.5x19m, obytne miestnosti budú dost velke, mne tu ide skor o to rozmiestnenie aby to vyhovovalo nasim poziadavkam. Zial velku garaz potrebujeme, kvoli manzelovej robote, ma toho naozaj vela a elektricke nastroje je treba umiestnit vo vnutri, nemozeme to hodit len tak do nejakej drevenej budy na dvore. Je velmi malo domov kde su spalne oddelene v inych castiach domu a my by sme to chceli prave tak a jednoducho nevieme najst to spravne riesenie, aby neboli tri spalne pokope. Na pozemok moze ist len bungalov, poschodovy dom by sme ani nechceli.
Odpovedať
Profilova fotka
Za mna ten nákres C.1 dáva celkom zmysel, ale osobne nemám rada projekty, kde obývačka a jedáleň sú ako keby centrálou domu.. myslím to tak, že je tam neustály pohyb, pretože je zároveň aj chodbou pre prechod do iných miestnosti..
Odpovedať
@simona_polakova dakujem, toto vzniklo prave z toho dovodu, ze potrebujeme dve detske izby oddelit od spalne, teda bolo by to fajn. Keby sme mali zvlast dennu a nocnu cast, mali by sme to ooooovela jednoduchsie, ale takto je to velmi tazke. Mna deti nerusia, ja viem zaspat aj pri hluku, ale zial manzel ma plytký spánok a kedze mame deti vo veku 13 a 16.5 tym uz nenakazem aby isli o osmej spat. Syn neustale chodi do chladnicky aj neskoro vecer, lebo je furt hladny - pubertiak vo vyvoji 😄, a samozrejme k tomu patri aj zažnutá lampa, zapnutie mikrovlnky, proste ja neviem ako to riesit ináč. Manžela to budí 😞
Odpovedať
@cony1 Na tie oddelene spalne vyzera dobre tento projekt. Akurat potrebujete vacsiu garaz, tak mozno by bolo dobre potiahnut dom do tvaru L. Alebo rozsiri garaz a trosku inak usporiadat detkse + kupelni. Ale odpichnut sa od tohto sa uz podla mna da.
Odpovedať
@fokuska Dakujem, pave hladam dalej este, stale skusam nove. Proste hladam nieco co mi padne hned do oka a bude to OK. Viem, ze nejake kompromisy musia byt, ale snazime sa najst to najlepsie riesenie co existuje. Vdaka
Odpovedať
@cony1 Na individualne poziadavky je tazko najst nieco katalogove. My sme tiez nasli inspiraciu - to, co sa najviac podobalo nasim predstavam a s tym sme isli k architektovi a ukazali mu ze nieco take moze byt zaklad, ale chceme zmenit to a to a to a to, lebo mame take poziadavky - a on nam nakreslil cely projekt s ohladom na nase pozadovane zmeny. A kde sme nevedeli ako presne to zmenit, tak si vypocul poziadavky a on nasiel riesenie 😉
Odpovedať
Niečo podobné som hľadal aj ja. Nakoniec som sa rozhodol že garáž je pre mňa zbytočný a bude pre autá stačiť prístrešok. Pre náradie si môžete v rámci domu radšej navrhnúť samostatnú miestnosť ktorá nebude mať toľko veľa m2. No ak predsa len garáž tak sa pozrite na projekt od domyodarchitektov , projekt Juka pre inšpiráciu. Ja som sa ním inšpiroval.
Odpovedať
@fokuska presne takto sme na tom, vychádzame z projektu, ktorý sa snažíme zmeniť, ale zatiaľ to nie je ono. 😕 O týždeň odovzdávame projektantovi, tak som zvedavá.
Odpovedať
@paldo_5 vďaka, vyzerá to dobre. Pozrieme sa na to iste.
Odpovedať
@cony1 co chcete odovzdat? Jemu by ste mali povedat vase poziadavky, ukazat projekt a vsetko nechat na nom. O tom to je mat individualny projekt. P.s.: pises ze muza rusia zvuky z kuchyne a spalnu ste dali hned ku kuchyni.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@wivik odovzdať chceme nás náčrt a k tomu naše požiadavky. Projekt bude robiť projektantka. Ale nacrtom priblížime trocha cca ako by to malo byt. Ostatne už necháme na nej. Len tlači nás čas a preto vymyslame aj my, aby sa to zbytočne nenatahovalo.cAby aspoň sa mala od čoho odraziť.
Odpovedať
@cony1 Nespomenula si ešte svetové strany, takže dosť ťažko sa radí. Projekt od paldo_5 sa mne osobne páči v tom, že ak deti vyletia z hniezda, zostáva vám k dispozícii zmysluplne riešená centrálna časť domu. Pri väčších deťoch by som s tým už počítala, že nepotrvá dlho a zostanú vám prázdne izby, tak môžu byť trochu "bokom". Aj my to tak máme, tak sme si postavili prízemie pre seba a poschodie pre deti a pre návštevy. Vy projektantovi nič neodovzdávate! Vy mu máte povedať svoje predstavy a požiadavky a on bude pracovať dovtedy, kým spolu nenájdete vyhovujúce riešenie.
Odpovedať
@yasna vchod je zo severu. Nakoniec už dnes sa stretneme s projektantkou, tak som zvedavá.
Odpovedať
@cony1 tak toje fajn, potom daj vediet na com ste sa teda zhodli a ktorym smerom sa budete teda uberat
Odpovedať
@cony1 V tom prípade počítajte s tým, že špajza na západ bude veľmi teplá. Ale závisí to, od toho, čo tam chcete skladovať. My ju máme na sever a v lete je teplejšia, než som čakala. A detskú izbu s oknom na sever by som svojmu dieťaťu ja osobne nikdy nedala. Držím palce s projektantkou, nech vám dobre poradí.
Odpovedať
Toto je najhorsie, ked clovek planuje garaz pomaly vacsiu jak obyvacka s kuchynou. To nie je dobre. Radsej by som garaz ozelel.
Odpovedať
mne sa tiež nepozdáva ani jeden ... projekt č. 1 - v obývačke toľko dverí?? Oddelenie rodičovskej a detskej časti schvaľujem - tiež tak budeme mať - ale je nevyhnutné, aby každá časť mala svoju kúpeľňu (skôr by som volila menšiu 5-6m2, ale prakticky a logicky usporiadanú). Nemôže sa predsa do kúpeľne vchádzať z obývačky ... Skúste pozrieť NED atelier - tam majú projekty s rodičovským apartmánom oddeleným od detských izieb.
Odpovedať
Počítal som rozlohu spálne a dvoch detských izieb dohromady a porovnal ich s rozlohou garáže.Miestnosti pre Vás a rodinu majú rozlohu 686 dielikov a garáž 840 dielikov.Garáž pre náradie má pod strechou o 22 % viac priestoru ako rodina.Drahá dielňa.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?