Aký je rozdiel medzi Premier 196 a Praktik 1114?

Zdravím všetkých, po vzhliadnutí zaujímavých diskusii som sa rozhodol, že Vás požiadam o názor ohladne výberu projektu. Spolu s priatelkou chceme začať stavať a momentalne sme vo fáze výberu projektu. Najviac nás zaujali 2 projekty ako aj hovorí nazov, ale nevieme sa vobec rozhodnut...zahadou pre nás je, prečo tieto dva projekty, ktoré majú vela vecí spoločne čo sa týka priestorov, rozmerov a materialov sú tak rozdielne čo sa týka cenou realizacie.... Rozdiel je tam skoro 70 tisic euro - Praktik (cca. 170 000 s DPH) (link - http://www.eurolineslovakia.sk/sk/pro... ) - Premier (cca. 100 000 s DPH) (link - http://prodom.sk/?p=projekty&project=295 )...vieme že ceny na kluč sú len orientačné, a že sa dajú stiahnut cca o 30-40% ale naozaj je zahodou kde je rozdiel tých 70 tisíc pričom cena materialu na hrubu stavbu je takmer totožna... Neviete mi prosím vás poradiť, prípadne dat nejaké nazory kde by mohol byť ten rozdiel ? Ake mate skusenosti s projektami od Prodomu ? počul som od viacej ludí že tie rozpočty sa nedaju realne dodržať.... Dakujem
Odpovedať
určite ta cena materialu je nadhodnotena. Pozrel som si oba domy a tie ceny sa mi zdaju zavádzajúce.
Odpovedať
@julu23 ..ten Praktik sa mi zdá nadhodnotený...ten druhý ani nie...a zníženie ceny o 40% ,teda že by napr.Premier stál cca 60.000,- o úžitkovej ploche cca 140 m2..tak držím palce :-)
Odpovedať
@pr dakujem za komentár, tak nakoniec sme sa rozhodli pre Praktik, uvidíme čo nam prezradí výkaz výmer, možno tam najdeme dalšie odpovede :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
@julu23 : máte ho postavený ?
Odpovedať
@tomas_kapusta ano nakoniec sme sa pustili do praktiku 1114+Garaž...už mame skolaudovane, no ešte nebývame, išli sme podla projektu s minimalnou zmenou (vlastne akurat sme spojili vrchnu kupelku s wc dokopy a vznikla priestrannejšia kupelka...)
Odpovedať
Super, tiez sme si vyhliadli tento projekt ;-) Je nieco , co by ste riesili inak ako je na projekte (okrem spojenia kupelky a zachodu na hornom poschodi)? Stacia Vam tie okna ako su naprojektovane? Ake ste mali priblizne +-10.000 naklady na vystavbu?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?