Aký je minimálny presah strechy?

Dobrý deň. Z technických príčin môžem mať presah strechy od omietky múru len 20 cm. Stačí to? Aká je minimálny potrebný presah strechy?
Odpovedať
stacit to staci, ale je to urcite VELMI malo... skus nam definovat ake su tie technicke priciny, preco to nemoze byt viac???
Odpovedať
My máme asi 10 cm a su aj domy,ktoré nemajú ziadny. Prečo by to mal byt problém,nechápem....
Odpovedať
My sme predlzovali zo 60cm na 100cm na vsetky strany, kvoli tieneniu v lete a kvoli prekrytiu pristupoveho chodniku
Odpovedať
@godfather @stanica @stowasser Pozerám že činžiaky nemajú prakticky žiaden presah strechy a omietka im drží desaťročia. Ako je to možné?
Odpovedať
Ako pise stanica su strechy ktore nemaju presah rimsy, je to len esteticka zalezitost. @ondrejstodola je jedno ci bude mat rimsa presah meter alebo nebude ziadna. Ked pride hnany dazd tak omietka zmokne tak ci tak.
Odpovedať
@engineerr ako často máš výchricu? raz za 10r a tieniť to treba stále v lete ak nie máš hic alebo vonkajšie rolety
Odpovedať
@ondrejstodola o com trepes? kto tu pisal o omietkach??? na nieco si sa pytal ked si zadaval temu, dostal si protiotazku na ktoru neodpovedas a pises uplne o niecom inom... definuj nam tie technicke priciny preco ten presah nemozes mat... je jasne ze nemusis mat vobec presah, napr ani odkvapy nemusis mat, nech ti to steka priamo zo strechy na stenu, my tam byvat nebudeme, nam je to jedno, ale poradit ti mozeme, len sa vyjadruj jasnejsie, ci ti omietka bude moknut alebo nebude, je jedno, nema to s tym nic spolocne...
Odpovedať
Ak musíš mať malý presah tak by som ho asi vôbec nedával. Pozrel by som ako sa to rieši na NED. Presahujúce krokvy predstavujú tepelné mosty. Pri malých presahoch krokiev je tieto možné veľmi dobre zaizolovať. Pri veľkých presahoch sa v zime hromadí sneh práve na týchto presahoch, čím dochádza k zaťažovaniu strechy.
Odpovedať
http://stavba.tzb-info.cz/strechy/983...
Odpovedať
@remba Presah musím mať kôli žľabom na vodu zo šikmej strechy. V prípade poruchy žľabu nebude všetka voda tiecť po múre.
Odpovedať
@duzu Hnany dazd mas aj ked ti fuka vietor a nemusi dosahovat rychlost vichrice. Strecha ti s tienenim proti prehrievaniu interieru nepomoze, to by si ju musel mat tesne nad okennym nadprazim. Ked nehces aby sa ti neprehrieval interier tak to musis riesit horizontalnym tienenim tesne nad oknom. Alebo ako si pisal exterierovymi zaluziami.
Odpovedať
@engineerr neviem ako tebe ,ale mne strecha tieni akurát v lete, ked je slnko vysoko , v zime je dobre ked svieti do okien nemusím kúriť,
Odpovedať
Článok sa načítava...
@duzu ako myslis, nebudem sa s tebou hadat
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
@duzu to aj nam..v lete tieni a v zime svieti v interieri.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
no jo presah po zatepleni je 10cm kedze pomurnica ide von 30cm, a zateplenie chcem 20cm (mozno 25cm na jednej strane) ale sikmy presah som chcel 80cm pred zateplenim a ten imbecil dal 60cm, cize po zatepleni budem mat 40cm len tak tak, ked narastie mach na odkvapoch.. analfabet, mam chut verejne sem napisat jeho meno, aby ste si dali pozor. cize kto stavia v MA/SE/SI okrese, dam vam echo ak chcete cez IP, ktoreho tesara vobec nie na vlastnu stavbu, ba ani na stavbu nepriatela! myslim to vazne, tento tesar, murar, vsemajster je nebezpecny na stavbe. a lutujem ludi, co mu naletia. a to mi este hovoril, ze nebojte sefko, dame tam presah, meter kludne.. to vis...
Odpovedať
@dusantt A tesar nerobil podla projektu? Ty kde hladas tych fuserov?
Odpovedať
Profilova fotka
@originalx To keď takto dopadne majiteľ stavebnej firmy, ani nechcem vidieť ako skončia ľudia čo stavajú raz za život a nemajú žiadne skúsenosti. Aj keď už v téme o naceňovaní stavieb na mňa robil svojimi komentármi dojem že by som mu nedal postaviť ani garáž tak po tomto duplom.
Odpovedať
@originalx nerobil, aj stolicu vynechal.. skritizoval projekt.. aj dozor sa cudoval, ze ako je to mozne... no ako.. totiz ked takyto majsterko vidi niekoho, kto tomu nerozumie, tak skusa... neviem co s tym, mam chut na neho podat zalobu, ale tak, co mi to pomoze.. potom som sa v dedine pytal, a udajne ho niekto hnal zo stavby prec v polovici stavby.. rad by som stretol niekoho, kto s nim tiez nie je spokojny a nieco vymysliet.. inak kvoli nemu skoncil 1 pracovnik na vozicku, lebo bezpecnost prace mu nic nehovori.. pred rokmi.. spadol z lesenia. @martosko to keby niekto necha tomuto cloveku stavbu... splna standart z roku 1970 mozno.. totalny masaker, nemam ani slov, lebo to je uplne neuveritelne, mal by som ponukat za 1 eur vstup na moju stavbu, hned by som zbohatol... asi pojdem taktikou trolenia, budem ho otravovat az to neopravi (veniec), lebo tie reci "to sa vsade vyduje to je normalne" - a co dalsie prace (omietky,zateplenie) ? nic... a isto nie je jediny... ani psiu budu by som mu uz nezveril, idiot som ja, ze som mu zaplatil.
Odpovedať
@ondrejstodola ja si myslim že ako bolo napisane stači ti presah strechy aj 10-20cm, ziadna katastrofa sa nestane, ja som dal skoro jeden a pol metra a som rad že to tak mam. mojmu susedovi spravili tesari tiež už davno presah asi 60cm hoci chcel vačši, tiež darebaci..... asi po dvadsiatich rokoch to nadpojil ešte o pol metra....
Odpovedať
@martosko poznam par stavebnych firiem ktorym by som nedal postavit ani garaz.
Odpovedať
@dusantt povedz majsterkovi nech to urobi pekne podla projektu a zavolaj si aj stavebny dozor.ak nie nedaj mu nic a povedz, ze budes ziadat nahradu sposobenej skody. Radim ti ten dom radsej predaj, lebo budes mat trapenie cely zivot.
Odpovedať
@originalx nj, je to ina psychicka skola/kurz prekusnut tieto zazitky..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?