Aký dom vybrať?

Ahojte, uvažujeme nad domom. Chceme pozemok a stavať nový dom. Ale ako sa v tom zorientovať. Stavať murovaný, alebo montovaný? Aké sú výhody a nevýhody, samozrejme okrem rýchlosti výstavby ako všade píšu?
Odpovedať
Ahoj, prejdi si forum, je tu toho dost.
Odpovedať
@bigjamajko som tu nová a riadne sa v tomto ani nevyznám, som rada že som našla kde sa píše nová správa, tak preto môj príspevok.
Odpovedať
@zuzada29 tak ti skúsim pomôcť. Keď si klikneš na fórum, tak tam je kolonka svoj vlastný vyhľadávaci nástroj a tam si môžeš zadať výhody a nevýhody alebo montovaný dom a hneď ti vyhodí viac tém, kde ľudia tieto problematiky riešia. No čo sa týka môjho názoru, tak jednoznačne klasický tehlový dom je najlepší!
Odpovedať
@negue zacat mozes napr. tu http://www.modrastrecha.sk/forum/obvo...
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzada29 Je to veľmi jednoduché, nájdi si dobrého projektanta ktorému budeš veriť a rieš tieto veci s ním on by ti mal vedieť povedať aké sú možnosti výhody a nevýhody a podobne, tu sa akurát tak dozvieš to že každý ma na to iný názor a budeš s toho ešte zmätenejšia. A ešte taká drobná rada na záver aj keby ti všetci vychvaľovali jediný materiál ale ty s ním nebudeš vnútorne stotožnená, radšej si ho nevyber.
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzada29 presne ako pise martosko, tiez by som skor hladal kvalitneho projektana nech poradi, no za mna by som isiel do murovaneho ako mozno to je take klise, ale pride mi to kvalitnejse aj ked to dlhsie trva.
Odpovedať
@zuzada29 zalezi,k comu inklinujes. Ja som vzdy vedela,ze jedine murovany. Kvalitny montovany dom vie malo firiem postavit,neviem,ci sa daju na jednej ruke spocitat a su aj dva roky dopredu zajednani. Potom zvaz,ci bungalov alebo poschodovy samozrejme s ohladom na pozemok. A potom bude dilema,ci tehla alebo porfix a potom,ake okna :-D nakresli si na papier rozmiestnenie miestnosti a podla toho hladaj hotove projekty - prodom je celkom dobra stranka,ale je ich kopu inych dobrych a ak nenajdes vhodny a mas dostatok financii,popozeraj sa po projektantovi,ktory ti navrhne dom na mieru. Ale aj pri projektantovi vyberaj podla jeho prac. Mnohi projektuju nezmyselne a neprakticky.
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzada29 ja by som tiez isiel skor do toho murovaneho ako je uz spominane v komentoch vyssie je to aj o tom co ti je sympatickejsie. Presne ako pisala hoblinka je malo kvalitnch montovanych domov aj tu je vela tem ako po par rokov prisli na svet nejake problemy co vznikli pocas prvotnej montaze. Pokial najdes obru partiu a neponahlas sa az tak tak si myslim, ze murovany bude lepsia volba.
Odpovedať
@hoblinka13 pri dome je to dilema za dilemou. Po tomto tvojom komentári neviem či by som sa to ešte dobre nepremyslel, keby som stál pred otázkou či ísť stavať :-D :-D
Odpovedať
@hoblinka13 @zuzada29 haha hoblinka to vyriešila, presne ako napísala plne s ňou súhlasím, každý má istotu v niečom inom alebo povedz si tie dve slová a ku ktorému ťa to ťahá viac? niekto chce to a druhý to, keď má niekto čas väčšinou robia múrované domy, keď sa niekto nevie dočkať a hneď sa chce sťahovať dá si postaviť dom za pár mesiacov montovaný alebo drevodom :D
Odpovedať
@hoblinka13 pravda je, ze mnohi projektuju nezmyselne, neviem ale co ich k tomu vedie. Obcas mam pocit akoby si z nas ludi chceli strielat, ked niektore veci navrhnu. Alebo si povedia, ze sak ja tam aj tak nebudem byvat? 8-(
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzada29 a pozemok uz nejaky mate alebo este hladate? lebo vsetko zavisi aj od toho, aky velky bude, atd.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
tazko povedat, podla mna neexistuje odpoved na to, ci je lepsimontovany alebo murovany. to musi clovek citit, comu ho to taha viac
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?