Aký dom na pozemok 15m x 40m?

Profilova fotka
Ahojte,potrebujem poradiť. Máme pozemok 15 x 40m, zrovna sme v štádiu vyberania vhodného projektu. Chceli by sme bungalov, no neviem, či sa nám nejaký "zmestí" na pozemok .Máte niekto pozemok približných rozmerov a staviate bungalov - aký??
Odpovedať
1
2
Ahoj , tak to bude trochu užší , ale pekný pozemoček. Treba rátať s odstupom od susedov 3 až 4 m od plotu, pokiaľ nemáš susedné domy priamo na hranici pozemku. Ja by som volil užší domček, napríklad od Prodomu Bungalow 110, ale sú aj iné. Ja mám pozemok 18 x 50 m a staviam Bungalow 110 od Prodomu, nakoľo má šírku iba 8,5 m. Zatiaľ takto. Prajem šťastnú ruku pri výbere pozemku. Juraj
Odpovedať
Ak sú niekde okná obytných miestností, musí byť medzi domami 7 m. Orientujte dom aj podľa svetových strán, ak sa dá! Obytné miestnosti na juh.
Odpovedať
Všetko záleží od orientácie na svetové strany, prístupovej cesty, okolitej zástavby, prípojok na siete, povinných odstupov od susedov a cestnej komunikácie (územný plán). Nedá sa to paušalizovať.
Odpovedať
Profilova fotka
aby som to upresnila, pridávam katastralnu mapu pozemku - ten modrý je náš - to červené je hlavná cesta - a okolo nás nie sú zatiaľ žiadne domy.
Odpovedať
@vivuska1 Na základe toho sa nedá poradiť absolútne nič. Bežte na stavebný úrad, či udali nejaké obmedzenia a podobne.
Odpovedať
@vivuska1, tak ako radi blacksr, stavebny urad treba urcite navstivit, obec si moze stanovit pravidla ktore treba dodrzat, napr u nas sa nesmie stavat na hranici pozemku, ale najmenej 4 metre od hranice a kopec inych veci... podla tychto obmedzeni potom zistis ake mas realne podmienky a s tymi by som potom riesila uz aj architekta, neriesila by som vobec katalogovy dom, myslim ze dom na mieru je jedna z najlepsich investicii co sa domu tyka vobec..hlavne ked mas este aj taky specificky pozemok;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Aj bungalow 25 od Prodomu je úzky...má 9x17,5m.....http://prodom.sk/?p=projekty&project=28
Odpovedať
@vivuska1 a tiež je dobré nakresliť si daný pozemok v mierke, od okrajov si urobiť čiaru vzdialenú 2 m (povinná vzdialenosť od susedného pozemku) a tiež 3 m od cesty a potom si vymeraj aký domček ti tam výjde. lebo je to dosť atypický pozemok a neuvádzaš či chcete stavať dom v tej prednej širšej časti, či v tom uzkom páse?
Odpovedať
@vivuska1 a nemohla by si pripísať k tej mapke aj nejaké rozmery le z tých čo si udala fakt neviem ako si to mám zmerať a predstaviť :-D
Odpovedať
a tiež by ma zaujímalo kto takto navrhol stavebný pozemok, keďže hovoríš že okolo vás ešte nie sú žiadne domčeky :-N to sú nové stavebné pozemky?
Odpovedať
@vivuska1 Ahoj, ja by som pri takomto type domu urcite nesla do katalogu, z mapy vobec nie su jasne svet. strany, rozmery, a naozaj si treba zistit potrebne regule vystavby, mozno by sa dalo este urobit aj nieco v tej prednej casti.
Odpovedať
@losonka tiež si myslím že by to tej prednej časti niečo vyšlo
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Vážne je dôležité zistiť regulatívy. Niekde udávajú vzdialenosť stavby od hlavnej cesty, niekde i otočenie stavby, často udávajú či prízemný alebo musí byť poschodový, občas i farbu strechy ;-) Podľa toho sa neskôr odpichnete. Potom zobrať 4 kolíky, pásmo a špagát a proste si to na pozemku rozložiť a uvidíš. Hlavne nezabudnite na nejaký prechod do zadu za dom.
Odpovedať
Profilova fotka
@blacksr aha, takže najskôr na stavebný úrad a až potom riešiť projekt domu?ok, ďakujem za radu, hneď ako bude trošku času tak ho navštívime a potom sa teda uvidí čo ďalej. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@andrejka89 no pokúsim sa to ako tak vysvetliť :-D ono je to jedno veľké pole, ktoré obhospodaruje družstvo, ale začínajú sa hlásiť pôvodný majitelia, takže sa tam začína stavať vo veľkom - aj keď zrovna nie pri našom pozemku. My sme pozemok kúpili od jednej pani, ale nebola k nemu prístupová cesta, takže ten pás popri ceste sme museli ešte prikúpiť od iného majiteľa. Preto má ten pozemok taký divný tvar :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@andrejka89 a chceli by sme stavať v tej prednej časti :-)
Odpovedať
@vivuska1 ahaaaaaaaaaaaaa, no tak to už chápem. a to tá predná časť má také rozmery ako si písala? tých 15 x 40? či ako mám chápať tie rozmery?
Odpovedať
@vivuska1 lebo keď si to len tak prirovnám k tým pozemkom oproti, tak je to riadny kus pozemku
Odpovedať
@vivuska1 Áno, ako píše @jankazb .
Odpovedať
@vivuska1 a ked to bolo doteraz len pole druzstva, nebude problem s vydanim stavebneho povolenia? je tam uz nejaky uzemny plan? lebo to vam moze vsetko zdrzat, lebo vacsinou ked sa takto pole pretransformovava na stavebne pozemky, tak sa cele skupi od povodnych vlastnikov, rozparceluje sa na klasicke stavebne pozemky a potom sa spatne predava, mi pride dost divne ze obec to necha takto a cela ulica nebude mat ziaden format, lebo kazdy si tam bude dokupovat ako jemu bude pasovat, aby mal pristupovu cestu.... lebo uz aj tvar tvojho pozemku je dost netradicny a tak aj pozemky okolo teba budu dost atypicke, kedze ide len o cosi sikmejsie ako hlavna cesta
Odpovedať
@andrejka89 pred tym ako začnete riešit projekt, treba sa spytat či je pozemok v uzemnom plane obce..lebo to by ste si museli počkat..(v každej obci inač ale v našej sme čakali 3/4roka ), a na takyto atyp. pozemok by som si asi pohladala projektanta, ktory by vam ho ušil na mieru a podla predstav...možno koli širke by nebolo zle uvažovat o poschodovom...vela štastia..
Odpovedať
@katarinka2010 dala si zlého príjemcu :-D :-D :-D
Odpovedať
@andrejka89 prepaač..sekla som sa radek @vivuska1
Odpovedať
@katarinka2010 v pohode ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@ketinecka problem dufam nebude, pretoze uz sa tam stavia, nas pozemok je posledny v rade a vsetky sú takto dosikma voci hlavnej ceste a sú tam uz postavene domy... no ale aj tak sa budeme ponahlat na stavebny urad aby nam to potvrdili.
Odpovedať
Profilova fotka
@andrejka89 tak som tam zakreslila ešte nejaké rozmery,ale treba odratat 4m na pristupovu cestu
Odpovedať
@vivuska1 nemohla by si to orezať iba nejak na tú prednú rozšírenú časť, je to dosť maličké.
Odpovedať
Profilova fotka
@andrejka89
Odpovedať
@vivuska1 ja myslím že bungalov tam môžete mať uplne v pohode. zrejme by vám tam sedel najlepšie taký nejaký obdlžnikový s vchodom práve na tej dlhšej strane domu od ulice. čo sa týka osadenia na pozemok to ti už najlepšie potom povie architekt ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@andrejka89 ani nevieš ako si ma potesila :-D už som sa začala obávať, že nám to tak nevojde.... keď som si tak pozerala projekty najviac sa mi pozdáva bungalov 75 z Euroline.... aj preto, lebo má terasu zboku, myslis ze by nam tam mohol vojst??
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?