Aký dom a kde na tento pozemok?

Ahojte, aky dom a kam by ste dali na takyto pozemok? Rozmery su tam uvedene, celkovo 751m2. Na juznej strane je hlavna cesta (malo frekventovana), na vychodnej planovana cesta k dalsim novovznikajucim parcelam (planovane 4). Asi by slo skor o montovany dom, chceli by sme obyvacku s kuchynou +3 obytne izby (spalna+ 2 detske). Vchod by bol asi z vychodu, teda aj umiestnenie domu by bolo pravdepodobne na vychodnej strane. Na zapade je stary dom (cervenym), ktory pojde dole. Problem je trosku s tym, ze mne pride logickejsie mat vstup od vychodu alebo od juhu, vacsina projektov ma vsak rieseny vstup od severu a tym sa obytne miestnosti posuvaju na sever. Napadne vas nejaky projekt, ktory by sa tam hodil? Dakujem vsetkym 8-)
Odpovedať
@jozob jednopodlažný, dvojpodlažný, s garážou, bez, s pivnicou alebo suterénom, drevený, montovaný, murovaný, tých projektov je veľa a od výmyslu sveta, s takýmito údajmi ako si tu dala ti tu dá hocikto hocičo :-D http://www.google.sk/#hl=sk&gs_nf=1&c... hľadaj, prípadne pozri obrázky a pýtaj sa :) pozemok je dosť veľký aj na veľký dom hej @jozob ja som tiež Jožo B.
Odpovedať
Jasne, upresnujem - jednopodlazny, garaz nie, len pristresok (asi zo severnej strany), nepodpivniceny (uskladnenie by som riesil inak), skor montovany (dlho sme zhanali pozemok, tak chceme mat co najrychlejsie postavene :)) Na zapadnej strane su uz pripojky k povodnemu staremu domu, ktory pojde dole, tak sme rozmyslali, ze dom dame tam, ale asi sa priklonime skor k vychodnej strane. Teda asi bungalov, aj ked viac sa mi pacia pultove strechy. Ceny do 70 000. Ja som si tie projekty samozrejme uz pozeral, len vsade to je tak, ze z jednej strany je vchod a z opacnej izby, a to mi nie celkom pasovalo, ale asi by sa dalo dat vchod od severu (pristup z planovanej cesty od vychodu) a izby smerom na juh.
Odpovedať
@jozob Urcite nejaky taky projekt existuje. Pokial bude pristresok na auto, tak je vec vybavena - vchod do domu nech je blizko pristresku. Idealne tak, aby si z auta presiel suchou nohou do domu. Na severnu cast domu orientuj zazemie domu (skladiky, technicka miestnost, kupelne, satniky) a na juznu stranu zase obytne izby. Ma to svoju logiku. Preco ti to nepasovalo?
Odpovedať
nechcem ta strasit ale nie je tam nahodou ochrana zona od cintorina50 m cize zakaz stavat ale si to radsej over
Odpovedať
@jozob ak ziadny nepasuje, tak individualny projekt podla tvojich potrieb.
Odpovedať
Profilova fotka
@jozob urcite co najdalej od toho stareho cintorina, cize urcite v zapadnej casti pozemku.. kvoli negativnym energiam..... osobne by som tam radsej ani nestavala.... neviem., nemala by som z toho dobry pocit. Neriad sa projektmi, dom si prisposob ako potrebujes, aj vchod si daj tam, kam ti vyhovuje, ale hovorim, co najdalej od vychodu !!! Asi by som zburala ten stary dom a stavala tam.... v tom rohu....
Odpovedať
@katrin21 Dobrý den. Na negativní energie je tu šaman dušany. Lysohlávky má určitě nasušené, tak mu stačí zavolat,on si šňupne a prodá eleminátor negativní nálady ve společnosti ( 999 Euro po slevě ) a je po ftákách. :-D PS Co ta podlahovka v obýváku? už se na to majstri koukli ? :-p S pozdravem Laďa
Odpovedať
Profilova fotka
@ladajaskva sranda na bok, cintorin vedla domu je dost zla kombinacia ;-) podlahovka este nie - ale uz sa to rozhybe :) zatial sme nekurili...
Odpovedať
@katrin21 Dobrý den. Já jsem také názoru, že kdo se bojí, nesmí do lesa. 8-) PS čekat, až se bude topit není zrovna dobré řešení. Určitě tam bude pouze bublina vzduchu. S pozdravem Laďa
Odpovedať
Na to ochranne psmo som sa uz pytal aj na prislusnom stavebnom urade i starostu obce, ani jedni v tom nevidia problem. V zakone je tiez uvedene, ze ochranne pasmo (50 m) sa tyka len cintorinov vzniknutych po 2005, aspon ja som to takto pochopil. Manzelka byvala cely zivot pri cintorine, tak sa toho velmi nebojim, neviem, ci to bude s tou energiou take zle...Inak, zatial mi tam pasuje nieco take ako max3 od stavomontu (http://stavomont.eu/ekomax.php) - otoceny samozrejme naopak.
Odpovedať
Profilova fotka
@jozob fuuu tak ten dom ci si dal link nie je trosku maly??? pisal si ze chces 3 obytne izby... Mas dost velky pozemok na lepsie rieseny domcek....
Odpovedať
@janderka myslis? neviem, v dome, kde som byval boli izby okolo 15m2, to iste manzelka, mysleli sme si, ze staci aj menej, co si myslite aj vy ostatni---stacia 3 izby po 10,10 a 11 m2?
Odpovedať
Článok sa načítava...
vsak tam su dve izby a obyvacka a je to male strasne .ste bez deti ?budete mat deti?ked nieje garaz nebudete mat kam dat veci.to bude chybat.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
@jozob Ladajaskva je dobrý murár,či slobodomurár a s učňa preskočil až na veľmajstra.Laďa si postaví dom priamo v strede cintorína.On sa nezľakne ničoho ani duchov a tebe postaví ukážkový dom podľa toho ako ho poznám,len teraz nemôže stávať nič,lebo kelňu,čo si ju vyrobil sám zo starého suda od smoly sa mu zlomila.Vidím tie domy už z diaľky a každý sa na ne tak udivene pozerá dobre tam očí nenechá. Laďa ma vo zvyku chodiť s kŕčmi domov o polnoci najmenej zo 4 promilami vodky v sebe, tak sa ti bude zdať,že vidíš ducha. @jozob, tiež som toho názoru čo ma Katrin 21 a postaviť si dom podľa svojich predstav,ale nevynechať z toho ani druhu polovičku.Vlastná intuícia,prípadne manželkina je často viac než kopec rád iných.Každý ma svoju vlastnú tvorivosť a predstavu a po čase by sa Ti to nemuselo páčiť.Pri projekte treba dbať nato, aby si vybral izby,ktoré majú byť viac slnečné a iné menej.Dom by mal byť situovaný podľa zemepisných strán.Izby s posteľami by mali byť projektované tak,aby hlavy pri spánku smerovali na sever a nohy na juh. Pozdĺž posteli by nemali byť súčasne na jednej stane okno a na opačnej strane dvere.V blízkosti domu by nemalo byť vysoké napätie ani žiadne podzemné káble,ktoré vyžarujú a tiež aj prijímajú GPZ a zosilnené elektromagnetické vlny by chrlili aj smerom hore.V blízkosti domu by nemali byť výkonné vysielače TV,rozhlasové,veže mobilných operátorov a iné.Tež nikto nemá rád uhaňajúce vlaky neďaleko domu či dajaké väčšie ihriska. Do tohto fóra som sa dostal náhodne a rád by som využil k dobru svoju parketu,zistenie geopatogénnych zón,čo je z hľadiska bezpečnosti zdravého bývania rodiny tiež dôležité.Cez pozemok ohraničený tučnými čiarami sa tiahnu GPZ hartmanove 7. a 8. stupňa.Curriho zóny sú 6. a 7. stupňa. Smerom na cintorín sa tiahne zóna sv.Juraj široká 3,4 m 8. stupňa.Po jej oboch okrajoch idú 2 línie zón Ley 8. stupňa. Cez ohraničený pozemok idú 3 vodné zóny. 2 z nich sú 7. stupňa a jedná 8. stupňa. Vodné zóny smerujú zo strany kde je číslo 36,3 smerom na cestu. Cintoríny,staré kostoly a pohanské chrámy sa stavali práve tak,aby nimi prechádzala zóna sv. Juraj. Nie je to vhodné miesto na bývanie a lepšie by bolo sa vyhnúť vodným zónam a zóne sv.Jura s 2 zónami Ley.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?