Aký bungalov na pozemok 17 x 35 m?

Profilova fotka
Ahojte.Nikdy by som si nemyslela,ze vybrat si domcek a este skor spravny podorys,bude taka drina...neporadili by ste mi prosim?urcite chceme BUNGALOV (ziadne schody)...pozemok mame 17x35 m... Chceme 2 detske izby,spalnu so satnikom a kupelnou,velkuuuu obyvacku s kuchynou a komorou (velku,lebo to bude hlavna miestnost,kde sa budeme zdrziavat) a vychodom na terasu, nejaku technicku miestnost (kde moze byt pripadne aj pracovna) a samozrejme kupelnu a samostatne WC.. Citam uz dlhsie rozne diskusie,napr. cim menej vycnelkov a somariniek,tym lepsia spotreba energii a lahsie vykurovanie alebo ze nie je vhodna obyvacka ako prechodna miestnost atd...urcite nechcem mat dvor smerm k susedom,ale opacne...a viem,ze obytne miestnosti by mali byt prevazne na J stranu...pripajam aj obrazok pozemku... ano,viem,ze odporucite architekta,ale mozno mi budete dat tip priamo tu...Dakujem! :-)
Odpovedať
Podla mna máš super pozemok, my sme mali presne naopak, širku 30cm a hlbku 15cm, museli sme si dať urobiť projekt na široky a kratky dom.
Odpovedať
Založete si diskusiu. Sem do otázky sa môže písať iba 1 krát. V diskusií sa vás budú pýtať na detaily, radiť kopa vecí a bude treba prekresľovať návrh. Nakreslite si rozmiestnenie miestností. Môžete ich napríklad nakresliť na papier, vystrihnúť a presúvať tak aby spolu vytvorili dom. Miestnosti môžete presúvať aj v Skicári, GoogleSketchup, alebo AutoCADe. Je jedno ako to spravíte, len treba skúšať a presúvať Najprv si napíšte zoznam a rozmery požadovaných miestností. Odporúčam pomer strán 1 x 1,6 (zlatý rez), efektívne sa tak dá vyplniť priestor. Robte typizované rozmery, napríklad 3 x 5 m alebo 5 x 8 m, dobre k sebe miestnosti pasujú. Pri dokončovaní návrhu rozmery upravíte aby dosadli. Ak som správne pochopil tak chcete napríklad: - hala (obývačka, kuchyňa, jedáleň) 5 x 8 m - 3 spálne 3 x 5 m - kúpelňa 1,5 x 2 m - WC 1 x 1,5 m - práčovňa a sušiareň 1,5 x 2 m - ... Polohu pozemku máte dobrú. Vľavo hore by som umiestnil dom. Z juhu budete mať veľký odstup k najbližím domom a využijete zimné slnko. Vpravo by mohla byť záhradka. Môžem vám to kresliť, ale do diskusie a keď sa spýtam pár detailov, nerád robím zbytočnú prácu. Pasívny dom môže mať spotrebu tepla na vykurovanie 2 MWh oproti bežnému domu 8 MWh. Investícia do polystyrénu je navždy, kotol má obmedzenú životnosť cena pasívneho domu môže byť taká istá ako u normálneho domu, pretože peniaze čo dáte do polystyrénu ušetríte za vykurovací systém Zas vykurovať elektrinou je drahé a veľa by ste neušetrili. Lacno sa dá vykurovať aj plynom. Cena energií pôjde hore a pasív bude ekonomická nutnosť. Cena polystyrénu je len menšia časť nákladov na fasádu, treba lepidlo, omietky, farby. Dodatočne dávať polystyrén je drahé.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
To: socra24 ..................? 30 cm x 15 cm...?! A Vy ste trpaslíci, alebo škrečkovia....? :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Doporučujem Ti jednoduchý program na vytvorenie -Floor planner. http://www.floorplanner.com/ Skús a uvidíš, že je to super. Máš tam aj zariaďovacie predmety aby si mala predstavu o veľkosti priestoru. Najlepšie vieš sama, čo vlastne hľadáš. Ak budeš mať nejaký pôdorys, pridaj do fóra a pomôžeme Ti to"zladiť". Potom to zadáš projektantovi na spracovanie.
Odpovedať
http://www.n-p.sk/img/15/np15b_new.jpg skus pozriet. 8x14
Odpovedať
Profilova fotka
myslim ze toto je vec vasho vkusu, nie nazor cudzich ludi... 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
ja som si pozerala dosť veľa katalogov na nete, vieš si tam navoliť presné kritériá a podla toho si pozrieš aj pohľady aj pôdorysy. Mne osobne to dosť pomohlo a mám presnú predstavu o tom, aký projekt si dáme teraz spraviť :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?