Akú vzdialenosť treba vynechať od susedovho pozemku?

chcem sa len spytať či náhodou niekto nevie akú vzdialenosť treba vynechať od susedovho pozemku z jednej a z druhej strany :-) za odpoveď vopred ďakujem.
Odstupy stavieb upravuje vyhláška Ministerstva životného prostredia SR. č.532/2002 Z.z. Vzájomné odstupy stavieb sú uvedené v §6. Celéznenie vyhlášky. Ak rodinné domy vytvárajú medzi sebou voľný priestor a sú na protiľahlých stenách domov umiestnené okná z obytných miestností musí byť medzi nimi minimálna vzdialenosť 7 m. * Vzdialenosť rodinných domov od spoločných hraníc pozemkov nesmie byť menšia ako 2m. „Dom so šírkou 8m na Vašom pozemku môžete postaviť, za predpokladu že na susedných parcelách nie sú rodinné domy postavené na hranici.” V prípade stiesnených podmienok môžete vzdialenosť medzi rodinnými domami znížiť na 4m za podmienky, že ani v jednej z protiľahlých stien nie sú okná obytných miestností. „ Ak je na susednom pozemku postavený rodinný dom na hranici, musíte dodržať odstup stavby min. 4m, a od druhého suseda 2m. Potom rodinný dom môže mať šírku iba 6m “ Stavbu môžete umiestniť na hranici pozemku, len ak jej umiestnením nebude trvalo obmedzene užívanie susedného pozemku na určený účel. * V prípade novostavieb stavebný úrad nepovolí stavbu na hranici pozemku. * Na hranici pozemku je dovolené stavať, ak sa jedná o rekonštrukciu stavby, ktorá je už postavená na hranici. . Ako sa merajú vzájomné odstupy? Vzájomné odstupy stavieb sa merajú na najkratších spojniciach medzi vonkajšími povrchmi obvodových stien, ďalej od hranice pozemkov a od okrajom pozemnej komunikácie. Vystupujúce časti stavby sa zohľadňujú ak presahujú viac ako 1,5m. Jednotlivé odstupy stavieb si overíte na príslušnom stavebnom úrade. Kde Vám presne povedia aké odstupy je potrebné dodržať od hranice Vášho pozemku.
ja mam v studii zakreslene ye y jednej strany 2 metre a z druhej 8
@tremonti neviem v akej studii to tak mas ale toto je podla zakona a ak to chces blizsie k susedovi musis sa s nim dohodnut a urcite si to pytaj na papier ;-)
@rasto7764 no ved mam tak ako si pisal ty , ci som to nepochopila?
@tremonti no neviem z ktorej strany je 8 a z ktorej su 2 metre lebo som studiu nevidel ale ked to mas tak ako sa pise hore tak ok ;-) troska odveci...preco chces plechovu krytinu? :-)
@rasto7764 mnoooo lebo chcem nizky sklon strechy-pultova a nejak velmi som zatial nenasla strechu teda skridlu na tak nizky sklon, myslim ze bramac ma ale zase neviem najst na nete cenu k nej...
@tremonti aky nizky sklon to ma byt?bramac ma teraz v ponuke myslim ze jedny z prvych skridlu pri sklone uz od 7 stupnov...cena je 1.51 za kus a do m2 ich potrebujes 8 cize 12eur za 1m2
no presne to som hladala len som sa nevedela dopracovat k cene, rozmery domu su 8x 16 metrov tak to by ani nebola taka zla vysledna suma. a ak bude tak nizky sklon , nepojde sneh horsie sole po skridli? @rasto7764
@tremonti no pojde horsie...obcas bude musiet niekto vybehnut na strechu ked sa nazbiera a pomoct mu :-)
@rasto7764 no tak to dalsie male - :) nevies ci aj z plechovej je to potrebne ? teda ten sneh odhrabat?
@tremonti netusim, cisto teoreticky by mal zijst lahsie ako po skridle ale bude zalezat aj aky typ das, ci bude imitacia skridle a pod. skus sa spytat priamo vyrobcu, bramacu, ale ten Ti to asi vychvali do nebies.... :-) alebo googluj ako to riesili ti co maju male sklony striech
@rasto7764 vdaka za rady:) tak idem sa morit dalej:)
Článok sa načítava...
@tremonti a @rasto7764 predpokladam, ze odhrabavanie snehu bol len nepochopeny vtip. Nie je potrebne ist na strechu odhrabavat sneh pri akomkolvek sklone strechy. A tiez je jedno ci pojde o betonovu krytinu alebo plechovu. Pri roznom sklone strieh sa rozne zapocitavaju ucinky vetra a snehu, projekt statiky to musi riesit tak aby to splnalo vsetky normy a poziadavky. Su aj ploche strechy s atikou po celom obvode, myslite, ze tam niekto chodi zo strechy odhadzovat sneh? PS: odporucam ho odhadzovat manualne zo strechy v pripade, ze hrozi snehova kalamita, pre istotu aby strecha nespadla .-)
No newiem ale moj otec naprikkad odpratawal z koncov strechy nakopeny sneh ked sa nazbieral a jiekolkokrat zamrzol a trosku odmrzok a potom ta rana ked to spadlo....a to mame sklon cca 35 stupnov.netvrdim ze tam budes lozit zakazdym ked napada sneh ale obcas mu pomoct treba.bal bysom sa nechat deti behat povonku ak zo strechy visi sto kik namrznuteho snehu s ladom....teraz sa na mna wsetci vrhnu ze zachytawace snehu.ok ake ak je tam polmetrova vrstva?!
Profilova fotka
Téma je duplicitná, pre lepší poriadok na stránke ju zamykám. Pokračovať môžete tu: http://bit.ly/XrBeIB Pekný deň
1

Téma bola zamknutá adminom. Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.


Nenašli ste čo ste hľadali?