Aku dlhu platnost ma projekt domu

Mame zaujem staviat dom len chcem projekt spravit tento rok a zacat staviat na drhy rok je v projekte niekde napisane za aku dlhu dobu musi byt postaveny dom?
Odpovedať
Tento domcek by sme chcelihttp://www.eurolineslovakia.sk/sk/projekty/rodinne-domy/detail-domu/RD-Bungalov-567.html
Odpovedať
ide skor o platnost stavebneho povolenia,myslim ze vseobecne je to 2 roky, da sa predlzit aj na 3 roky...takze do tejto doby od plavoplatnosti SP musis zacat stavat, to znamena, ze musis urobit aspon zaklady...takze v tvojom pripade ked tento rok urobite projekt a vybavite vsetko okolo toho vratane stavebneho povolenia, tak buduci rok mozete kludne zacat :-) vsetky potrebne povolenia tiez nevybavite za mesiac
Odpovedať
Profilova fotka
@luky007 Projekt RD je autorské dielo a Ty si jeho kúpou kupuješ licenciu, ktorá je vystavená na konkrétnu osobu na konkrétnej parcele. Čiže v tomto problém nie je. Nemáš časový limit. Ako píše @tomek108, stavebné povolenie dostávaš automaticky na 2 roky, pričom si ho môžeš predlžovať. Koniec-koncov, ak žiadaš SP, potrebuješ už mať konkrétny projekt. A vybavenie SP trvá nezriedka 4-6 mesiacov, niekedy aj viac. Čiže cca 4-6 mesiacov od kúpy možno len dostaneš SP. Problém skôr vidím v tom, aby si si ustriehol zmeny (aktualizáciu!) tohoto - inak podľa mňa celkom dobrého - projektu, ktorý sa už nejaký rôčik predáva. Od 1.1.2016 budú kolaudované už iba RD, ktorých merná potreba tepla na kúrenie musí byť pod 50 kWh/m2/rok. Uvedený bungalov 567 má túto mernú potrebu 78. Čiže tepelnoizolačné parametre bude treba zlepšiť o 50%! A toto sa musí riešiť už v projekte, lebo by si mal problémy so SP. ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?