Ako zväčšíme obývačku?

Ahojte. Potrebujeme radu. Postupne vzniká pôdorys nášho domčeka, ale nevieme si poradiť s obývačkou. Zdá sa nám byť veľmi malá a naopak spálňa je priveľká. Má niekto nápad, čo s tým? vopred Ďakujem za každú radu :)
Odpovedať
Profilova fotka
Len tak narychlo... prstom na tablete 😁🤪🙈 Ten roh zrusit... a spajzu posunut do spalne...
Odpovedať
@madein1974 Ďakujem.. ale to by sa zväčšila len kuchyňa :/ resp. priestor pre obývačku je dlhší, ale stále úzky :D
Odpovedať
Profilova fotka
Tak potom to musis prekopat uplne cele... mne ta obyvacka mala nepripada... No keby si to dala tak ako som nakreslil, stol mozes dat tam kde bola spajza a obyvacka sa ti pekne zvacsi... Barove sedenie by som zrusil, naco to tam je ked je hned vedla stol?
Odpovedať
@timkat co tak cely dom potiahnut hore este o meter?
Odpovedať
Iny projekt.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@tomas1989 tento sa nám páči..
Odpovedať
@salkovic zbytočne by sa zvačšila aj tá jedna izba vedľa obývačky..
Odpovedať
@madein1974 No nevieš načo? Aby naň mohla čumieť. Aj tak tam sadne raz do roka.
Odpovedať
Profilova fotka
Mne príde ten druhý navrah s vymenenou kuchyňou lepší. Obývačka bude väčšia, lebo už nebude priechodnou miestnosťou. Týmto sa vytvorí aj nočná časť pre detské izby, takže nebudú tak rušenie hlukom z telky či návštev. A spálňa stačí aj takáto menšia, veď aj tak tam človek trávi podstatne menej času ako v obývačke či kuchyni.
Odpovedať
@carolinka toto isté tvrdí aj manžel :) len sa mi akosi nepozdáva tá špajza v priestore..a skúsila som sem napísať v nádeji, že niekoho napadne iné riešenie :D
Odpovedať
@timkat Ja by som kuchyňu vymenil so spálňou a obývačku tam kde bola kuchyňa, priečku postaviť od zádveria, tým by sa skrátila chodba a spálňu na pravo kde bola pôvodne obývačka. Samozréjme by sa trebalo pohrať aj z oknami.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@ruren ďakujem za radu..super nápad :), len my sme mali požiadavku, aby okno v kuchyni bolo smerom na dvor a v tom prípade, by to tak nebolo
Odpovedať
@timkat Je na to vážny dôvod? Keď ta šípka v pravom hornom rohu správne ukazuje, tak teraz je kuchynské okno na juhovýchod a to podľa mňa nieje moc dobrý nápad. V lete akurád v čase, keď sa najviac zdržuješ v kuchyni tam bude poriadna horúčava.
Odpovedať
@ruren vážny dôvod na to nie je, ale tak sa nám to páči
Odpovedať
@timkat Tak potom už len o meter pridať na šírke.
Odpovedať
@ruren zda sa, ze to je jedine riesenie..
Odpovedať
@ruren dvojsipka v pravom hornom rohu znamena to, ze sa da obrazok zvacsit. Nie, kde su ake svetove strany....
Odpovedať
@timkat toto je mala obyvacka? Co tam chces kazdy vecer valcik tancovat? 8-( Inak, ked mas podorys obdlznik, je blbost tahat obyvackokuchynu na dlzku domu. Pozri moj podorys.
Odpovedať
Profilova fotka
@timkat tak to daj ako som ti nakreslil a nebudes mat spajzu v strede domu... aka siroka je ta obyvacka?
Odpovedať
Technicka miestnost vedla spalne a obyvacky nie je najlepsi napad. Pokial sa kotol bude dotykat priecky tak na druhej strane bude pocut hluk cerpadiel. A tie dve hajzlikove okna z kazdej strany vstupnych dveri su tiez dost nechutne. Neviem naco su stolicky pri kuchynskej linke a hned vedla ministolik so 4 stolickami. Toto je riesenie zo zaciatku 90. rokov.
Odpovedať
@madein1974 od gauca k telke cca 3, 7m a od steny k priecke 3,6m.. Na obyvacku v dome dost malo.. Ta priecka je tam preto aby kusok predelila priestor..
Odpovedať
@megdesign pekny podorys mate 😊 ale aj nam sa tento nas paci, len by sme z neho chceli vytazit ci najviac.. Ked si vezmete obyvacku len od gauca po tv a od priecky po kraj, je celkom mala vzhladom na to, ze je to dom..
Odpovedať
@xaxaxaxa dakujem za postrehy, ale vôbec nejde o tie barove stolicky, dom este nezariadujem,vsetko je to v plienkach, vytvarame najvhodnejsi podorys, zatial su tam barove stolicky len orientacne, skusame, ako by to bolo najlepšie.. A stol tiez nebude tam, kde je nakresleny.. Skusame rozne moznosti a zaujimal ma nazor ludi, kt.by na to mohli pozerat inymi ocami.. Chcela som radu ako zvacsit obyvacku, nie ako umiestnit stol, ktory mozno ani nebudeme mat...
Odpovedať
Profilova fotka
@timkat ale veď tá špajza zase nie je v priestore. Pekne ti oddeľuje dennú a nočnú časť a zároveň bude takou vizuálnou bariérou, keď nie je v kuchyni všetko tip-top upratané. A tá obývačka isto nie je malá, veď to je všetko otvorený priestor bez priečok, takže to nebude isto malicke. A keď na to tak pozerám, tak bude mať 5x5m a to uz je tancplatz 😂
Odpovedať
@carolinka po prehodeni obyvacky s kuchynou uz mala nie je, to je pravda.. Len mam asi trosku problém si to takto predstavit.. Predtym sa mi to videlo take "uhladenejsie".. Myslim ten prvy podorys.. Ale na druhej strane mate pravdu s tou oddelenou dennou a nocnou castou.. Je to narocne, ked si clovek pomysli, ze je to na cely zivot 😁
Odpovedať
@timkat
Odpovedať
Profilova fotka
@timkat ta priecka to len zbytocne zmensuje, zrusil by som ju a hned mas priestor vacsi.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?