Ako zrealizovať podpivničenú novostavbu na mieste starého podpivničeného domu?

Prosim vas o radu ako postupovat v tomto plane tj postavit jednopodlazny dom s celo podpivnicenim ak tam este stale stoji stary dom ktory je celopodpivniceny..? Dakujem
Odpovedať
@sony9992 Daj si vypracovať projekt na Rekonštrukciu rodinného domu, projekt bude obsahovať aj búracie práce. Necháš len, čo budeš potrebovať, základy.. Ostatné zbúraš všetko. Akurát som robila taký projekt teraz.
Odpovedať
@matusovas dakujem za koment, a ako je pivnica nieco medzi suterenom a pivnicou bez zakladovej dosky dolu? tj budeme ju potrebovat prehlbit? ako v tomto priapde postupovat? vytrhat kompet zaklady aj pivnice a nechat iba velku jamu a s tou pracovat? je to staticky mozne? samozrejme projekt atd budem davat vypracovavat len zistujem zatial od Vas skusenych nakolko to mam cerstvu zalezitost.
Odpovedať
@sony9992, stare vsetko zburaj a urob komplet nove, neoplati sa ti to prehlbovat-je to dost obtiazne, skor postavis komplet novu pivnicu a podlazie....
Odpovedať
Ako je umiestnený existujuci dom od hranice pozemku? Keď je presne na hranici, a ty zbúraš všetko aj základy vykopes, budeš musieť stavať podľa normy, 2 m od hranice atď. Keď chceš stavať presne tam, kde stojí dom teraz, tak musí to ísť ako rekonštrukcia starého domu, vrámci toho môžeš zbúrať dom, len tam necháš pas zakladov, keď nevyhoveju tak dobetonujes. Budeš mať nový dom, ale presne tam kde si mal.
Odpovedať
@dudusky @matuskovas dom je umiestneny praveze v celku fajn dostatocne daleko od oboch hranic pozemku takze s tymto by problem nemal byt,, je to stvorec 12mx12m,, moj plan je komplet zburat vsetko a vytrhat stare zaklady a spravit v existujucej jame nove zaklady na pivnicu a prve podlazie (poschodie uz nebude).. je nieco este co by mi pomohlo nejake rady na co si dat v tomto priapde pozor, co vyuzit, cim si pomoct,... ?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?