Ako vyriesit garaz - ako zateplit

Ahojte, ako by ste riesili zateplenie, resp. tepelne oddelit garaz od obytnej casti, ak je garaz sucastou domu? Idealne by bolo oddelit izolaciou aj zakladovu dosku pod garazou od obytnej casti, avsak doska bude ako jeden celok. Doska bude na penovom skle pravdepodobne. Ake su moznosti pri takto navrhnutom projekte? Stacilo by dat izolaciu v garazi z vnutornej strany ? Dakujem za navrhy.
Odpovedať
@matosl Základovú dosku netreba oddeľovať. Tá sa izoluje potom položením EPS pod poter. Ja mám tiež garáž ako súčasť stavby. Základová doska je jeden celok, akurát na obytnú časť sa dal 12cm EPS a potom poter, na garážovú 2 cm styrodur a potom 6 cm poter. Garáž je od obytnej časti oddelená 30 cm tehlou plus zo strany garáže je 10 cm EPS.
Odpovedať
@chrobak7 Ano takto nejako nad tym premyslam. 10cm EPS na stenu v garazi.A snad to bude dobre. DIk
Odpovedať
@matosl Ešte doplním, že garáž je temperovaná jedným malým radiátorom.
Odpovedať
@chrobak7 ten kabel a vynechane zateplenie dole, tam bude co?
Odpovedať
@chrobak7 K čomu je dobry ten polystyren na stene, keď je garaž temperovana?
Odpovedať
@ruren V garáži bude +5 st. C, v dome 21. Aby tá stena nebola studená, na druhej strane má syn posteľ.
Odpovedať
@matosl To je hlavný prívod vody a v tom mieste je skrinka s hlavným uzáverom vody.
Odpovedať
@matosl Tu pozri http://www.modrastrecha.sk/blog/mirom...
Odpovedať
@chrobak7 +5°C bude aj bez radiatora, s radiatorom +15
Odpovedať
@ruren Hlavné, aby tam nemrzlo - kvôli uzáveru vody.
Odpovedať
@ruren+5°C samozrejme :-) poď to povedať tým dvom čo po mne chcú aby som im navrhol ako zatepliť v garáži potrubia lebo im ich mráz potrhal.
Odpovedať
@matosl ak dom ešte nestojí dosku by som určite tepelne oddelil a namiesto drte z penoskla by som uvažoval nad lepším izolantom. Taktiež riešenie s 2cm izolantu by som bral s rezervou, odhliadnúc od zmyslu investície zatepliť podlahu pod domom a potom ju nechať ochladiť v garáži, alebo ju znova zatepliť už aj z hora a dokúpiť ešte aj poter lebo bez neho to už nebude použiteľné. Neviem ale inžinier čo takto navrhuje nemôže mať všetkých pokope. Okrem iného pozor na prejavy spokojnosti novousadlíkov s nejakými nezvyklými riešeniami, veď napr. aj plesne sa objavili na slabších tepelných mostoch bez náznaku vlhkosti na omietke až po troch sezónach. A to bol celkom spokojný staviteľ až do minuloročnej jesene :-) Chrobak bude mať vykurovaný garáž to je iná liga oproti nevykurovanému, ber to na vedomie.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@slavoslav Keď mam garaž nevykurovanu, tak tam nenapcham žiadne potrubia, a keď temperujem, tak nech je v nej sucho a nekondenzuje mi vlchkosť na stenach a pri 5°C kondenzovať bude.
Odpovedať
@matosl Ak nie si magot a izolacny maniak neries to, mudrosti o chladncyh garazach nepocuvaj, mam samostatnu a vies aka bola zim a a nekleslo za celu zimu pod nulu. Ked mas este aj spolocne 2 steny bude este teplejsie, je rozdiel tepelny most medzi vnutornou teplotou 20 a vonkajsou -20 a je rozdiel ked je v garazi povedze 5°. Nema vyznam to riesit.
Odpovedať
Profilova fotka
@matosl tiez mame garaz v ramci domu. spodok izolovali sme vsetko 20 CM EPS, v garazi tvrdenym, nato poter. a steny medzi domom a garazou sme dali z Ytong 375mm, a uz nezateplovali. takto mozes zo stenou v garazi pracovat, vesat, vrtat. mame tam tiez jeden velky radiator ale s teplotou podlahovky. a to by som uz nedaval. nedaval by som tam nic na vykurovanie. urctite tam nemrzne, cely dom z vonku aj garaz mame zateplenu 300 ytong a 20 sedy EPS. ked su najhorsie mrazy, teplota v garazi je 5-6 stupnov. co je dolezite, najist dobre dvere medzi garaz dom. my mame take jednoduche ako v celom dome. to by bolo fajn. ale ani to neni problem, kedze to ide to zadveria.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?