Ako vylepšiť tento projekt?

Kamarátka by potrebovala poradiť . Ako vylepšiť dispozične tento dom? jedná sa hlavne o chodbu ktorá má málo úložného miesta a spálňu pri garáži. Dom bude vo svahu podpivničený. do šírky už nemôžu sú limitovaný susedmi.
Odpovedať
Profilova fotka
ja by som dala dolu sprchovy a do hornej kupelne vanu...ked budete stari predpokladam, ze budete mat spalnu dolu a vzhladom k veku bude vhodnejsi sprchovy..ideal by asi bolo, keby je kupelna na poschodi vacsia a mas tam aj sprchu aj vanu
Odpovedať
@poisonblu ďakujem pekne..Kamoške ide skôr o chodbu málo uložného keď vojde do domu nemá ani poriadne kde dať kabaty topánky..a jej mužovi sa nepáči dolna spálňa pri garáži vraj zlá zóna. :-p
Odpovedať
@skaredekacatko Nedh si to riesi kamoska, budes to tu riesit sprostredkovane, pokecajte si ale nema to vyznam, Ked chce vacsiu chodbu a nie garaz pri spalni (lebo zla zona alebo skor zly mozog muza) tak tazko to upravis, treba novy projekt. Ked chce takyto zlozitejsi drahsi dom asi ma prachopv dost nech si hlada a da upravit prejektantovi.
Odpovedať
@sysell ďakujem za odpoveď. Projektanta mali radšej sa nevyjadrujem nakreslil im dom co by stal majland pri tom to nechceli zla komunikacia. Snazim sa jej pomoct lebo uz viac ako dva roky riesia projekt. Dom je vo svachu povodny budu ho burat. Maju nie siroky pozemok. Limitovani su okrem toho vyskou domu nemozu bungalov urbanizmus ulice a ulicnou ciarou ledva im tu vysunutu garaz schvalili.
Odpovedať
Profilova fotka
ak chce dat spalnu prec od garaze, tak miesto nej obyvacka predlzena s jedalnou a do rohu ku schodisku spalnu plus vymena kuchyne s kupelnou. nejaky ulozny priestor nevzdnikne aj pod schodmi?
Odpovedať
@noname26 ďakujem pekne
Odpovedať
@skaredekacatko ten dom je pozri aky drahy 3 poschodia,, same vysunute balkovy izby steny hovadiny, preboha nemozu spekulovat 2 roky nad domom, nech pozru iny tu menit doispoziciu pri takomto architektonickom navrhu je hovadina, treba iny alebo prisposobit.
Odpovedať
@sysell oni musia mať tri poschodia inač sa to nedá neschvália im výšku musia dodržať kedže susedia naokolo pristavali sedlovú strechu a aj výšku. dvojpodlažný dom by tam vyčnieval. cena svojpomocne je takáto cena stavby svojpomocou: 124 742 € bez DPH . ona len potrebuje viac úložného priestoru. tento dom sa dá osadiť na ich terén a aj šírkou je dobrý kvôli susedom.
Odpovedať
@skaredekacatko dvojpodlazby by vycnieval tak spravia pivnicu a uz nebude? Nechapem, Nevadi, vies ze cena svojppomocne je vlastne to iste co cena za samotny material, kedze svojpomoc znamena ze si spravi vsetko majitel vlastnorucke a ziadny robos mu nepriude nic spravit...daj foto toho domu z vonku
Odpovedať
@sysell Pozri majú dom vo svahu ,čiže majú teraz pivnicu vychádza sa smerom na záhradu potom majú prvé poschodie to sú skoro zároveň ulice a potom druhé poschodie bez sedlovej strechy rovná a to sú ešte stále nie vo výške susedov, čiže bungalow s pivnicou neprichádza do úvahy. Tento dom búrajú lebo jeho rekonštrukcia by bola náročná pivnice vlhké staré nezaizolované voda atď toho je viac nebudem písať.
Odpovedať
Profilova fotka
Neviem, no ja by som ho nechal tak ako je. Aspoň teda mne by tak vyhovoval. Akokoľvek sa snažím si predstavi, že by som to poprehadzoval, nevychádza mi to o nič lenpšie, ako je to teraz. Ono a môže byť ten dom tak nevrhnutý, že sa s ním moc hýbať nedá.
Odpovedať
@skaredekacatko Povedz kamarátke, že žiadna zlá zóna pri garáži nie je. Myslel som, že chce riešiť nejako izoláciu - a on že zlá zóna... :-o :-S Syn má izbu tiež hneď vedľa garáže a na nič sa nesťažuje. Akurát sme izolovali stenu medzi garážou a izbou zo strany garáže 10 cm EPS. Ja by som ten vchod trochu inak riešil, keby som potreboval vytvoriť viac úložného priestoru. Ten spodok by som zväčšil a vytvoril jednu novú miestnosť - napr. technickú, alebo práčovňu či odkladaciu izbu (niečo namiesto povale - tú asi nebudú mať, keď je to dvojpodlažný dom). Veľa investícií to nepotrebuje, lebo strop tam je, stačí len posunúť tú spodnú obvodovú stenu smerom von. Navyše to možno aj pomôže statike, že tá časť poschodia nebude vo vzduchu, ale položená na stene a aj z tepelného hľadiska to bude lepšie - tá horná spálňa by mala studenú podlahu. Takto, keď pod tým bude vykurovaná miestnosť, tak bude určite teplejšia. V šatníku už studená podlaha až tak vadiť nebude. My sme tak mali v paneláku spálňu, asi 1/4 bola vysunutá. V tej časti bolo vždy na dlážke zima. Aj po zateplení paneláku. (na fotke tá zelená časť, spodné okno). Na priloženom obrázku som načrtol, ako by to mohlo vyzerať. Dá sa to ešte vylepšiť, či upraviť - napr. WC vymeniť s tou tech. miestnosťou. A vchod bude stále pod strechou.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@chrobak7 ďakujem ti pekne kamošku info poteší aj projekt len dom vysunúť nemôžu hraničná čiara ale možno keby sa usmejú na Metskú architektku povolí.
Odpovedať
@skaredekacatko Nechápem, že prečo nemôžu vysunúť to prízemie? Veď horné poschodie je tiež vysunuté. A spodné by sa dostalo len na úroveň vrchného, spodok by nebol širší ani dlhší, ako je vrch. Z hľadiska pôdorysu či zastavanosti je to to isté. Alebo nech posunú dom o meter dozadu, ak sa dá. Či pôvodnú pivnicu chcú ponechať? A cenu im kto stanovil? Majú v tom zahrnutú aj likvidáciu pôvodného domu? Lebo len búranie a odvoz ich vyjde od 5 do 10 tisíc.
Odpovedať
@chrobak7 cena ja na stránke tej firmy čo projekt robila je to odhadom mimo búracích prác tam rátajú s 10 až 15 tisíc. no v tomto máš pravdu asi by to šlo vysunúť, keďže vrch je vysunutý, ale čo viem čo riešila na mestskom úrade s architektkou mesta tam projekt čo mali mal vysunutú garáž do pred záhradky a mala stým problém, Dom nechcú posúvať dozadu kvôli záhrade nechcú z nej ukracovať´ a potrebujú stavať na pôvodných miestach kvôli susedom .
Odpovedať
@skaredekacatko TAk to je už na nej, ako sa rozhodne. Tipov tu je niekoľko, nech skúsi ešte raz dať debatu so stav. úradom.
Odpovedať
Profilova fotka
@skaredekacatko vysunut garaz do predzahradky a vysunut spodok domu na uroven vrchu je podla mna rozdiel, nech to skusia predlozit. myslim ze ak im ide len o ulozny priestor, tak toto riesenie znacne pomoze
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 prosim ta, v com si to kreslil, tie upravy?
Odpovedať
@noname26 :-) jednoducho som si uložil pôvodný obrázok, otvoril som ho v aplikácii Paint (Kreslenie) a tam cez Copy / Paste som to upravil.
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 jasne, jednoducho, skusim sa aj ja pohrat so svojim navrhom:-) diiik
Odpovedať
@chrobak7 ďakujem pekne všetkym to stým šatníkom sa jej páči že to by mohlo byť.
Odpovedať
@noname26 vďaka. Inač že sa už dohodla s mestom a dva metre im povolia vysunuť. Tak aspoň tak.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?