Ako vylepšiť projekt?

Profilova fotka
Prosím poraďte ako vylepšiť vchod do domu. Mame ho naprojektovany z boku. Viem je to ideálne ale z tej strany budeme nalepení na susedovi. Cesta je zo západu kde by sme chceli situovat aj vchod. Ďakujem za vaše pripomienky.
Odpovedať
Mala by si zmeniť tému na diskusiu, keď sa dá. Aká je šírka pozemku? Takto je ťažké radiť, ja by som ten projekt prerobila trošku. Neviem aké sú vaše požiadavky, napr. spálňa vedľa terasy? Šatník je veľmi malý, tak už radšej vstavaná skriňa. Chýba mi tam aj špajza. A osobne nemám rada miestnosti bez priameho osvetlenia a vetrania.
Odpovedať
@domca789 málo informácii, ešte treba pridať aspoň situáciu s rozmermi pozemku, okolité stavby a pod.
Odpovedať
Profilova fotka
Ak je cesta zo západu, tak.musos celý projekt nakomplet otočiť a upraviť. A zmeniť ešte aj vchod do.domu, aby bol od cesty. Toto je len štúdia či ako? Lebo ak je to už projekt tak vôbec nekorešponduje s tým čo chcete a potrebujete. Čo sa mne inak nepáči, je absencia rozdelenia domu na súkromnú a spoločenskú časť. Kúpeľňa ďaleko od detských izieb a zvážila by som aj tú veľkú kúpeľňu pri spálni. Dala som ti tu foto jedného projektu, kde je vchod spredu a izby sú oddelené. Samozrejme len pre inšpiráciu ako inak by to mohlo byť https://www.djsarchitecture.sk/projek...
Odpovedať
Ak chceš vchod na západ, tak prekopať celý projekt. Ako bolo písané vyššie, celkovo veľmi zlá dispozícia - oddelenie dennej a nočnej časti - za mňa rozmiestniť izby + spáleň na východ a kuchyňu s obývačkou a prípadným vstupom na západ. Ďalej, namiesto toho šatníka s dverami dať roldor, na to že sú tam dvere je to úzke - najlepšie je dať police na celú šírku toho priestoru, ale tie musia mať hĺbku aspoň 60cm a takto ich tam nedáš, jedine na tú užšiu časť, čo je úplne nevyužitý priestor. A ak musí ostať vstup zachovaný, tak vymeniť s WC, nech sa ide z neho priamo do obývačky, nie kľukato a tiež ak tá miestnosť medzi vstupom a kúpelňou je tiež kúpelňa tak aj lepšie kvôli rozvodom mať to pokope. A keďže je to celkom veľký pôdorys, tak si tam doplňte aj špajzu, zíde sa.
Odpovedať
Suhlasim s carolinka, skôr prepracovať, ak je to možné. Ešte vyvstáva otázka, či chcete to presne takto mat dispozične rozdelené a len vchod upraviť alebo je to v štádiu, keď ide o návrh pracovnej verzie a je možné vytvoriť úplne nový projekt so situovanim vchodu zo západu, čo by bolo v tomto prípade vítané.
Odpovedať
To oddelenie dennej a nocnej casti v tom projekte chyba aj mne, je to podla mna dost dolezite, aspon ja to teda tak vnimam. Predsa deti ked budu spat a navsteva bude odchadzat, tak pojde okolo izieb a moze ich zobudit. Treba aj na taketo veci mysliet :-)
Odpovedať
@domca789 rozhodne by som odporucal vacsiu metraz izieb 12m2 je zalostne malo, to su kamrliky ak mate moznost dom rozsirit z 12m na 14~15m, tak izby vedla kuchyne sa nafuknu na 16m2 a taktiez miestnost popri vchode by pri moznom rozsireni ak som spravne rozlustil 3.9m x 2.4m by mohla narast na 3.9x3.4m cize by si dostala dalsiu izbu sice nie idealnu ale ako pracovna, ci trucianer staci :-D co sa tyka miestnosti oproti vchodu, tak z toho by mohla vzniknut dalsia kupelna a technicka miestnost po rozsireni z 2.45 na 3.45m. toto je v pipade rozsirenia na 14m, ak by ste to praskli na 15m tak by som rozsiril o 1m obyvacku. Co sa tyka spalne tak ten satnik by som zrusil a skor spravil z toho predchodnu chodbu do obyvacky inac sa celkom nabehas :-D postel sa da v kazdom pripade otocit ta spalna by narastla z 3.8x3.25 ak som to dobre vycital na 5.8 x 3.25 to je slusnych skoro 19m2 a urcite sa tam zmesti aj roldor :-D co sa tyka dennej a nocnej casti, tak neviem, co sa tu dusuju poniektory... obyvacia cast + jedalen je denna cast a zvysok nocna cast. Ak by ste chceli viac svetla, tak na terasu by som osadil vecie okno 3x2,5m a do izieb sirsie okna z 1.5m na 2m. Inak by som nemenil nic, pekny projekt ci navrh, ak by som mal ja takyto projekt a moznost to natiahnut o tu sirku, tak by som do toho isiel teda vravim za seba.
Odpovedať
@domca789 este jeden postreh, ak mate cestu teda pristup zapadu nebolo by vhodnejsie zozrkadlit projekt tak ze kuchyna a izby by boli pri ceste a spalna do zahrady ? Aj vchod by ste mali mozno o 1meter blizsie k ceste :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Doplňuje info. Sused bude na sever, dvor bude na juhu a západe. K pozemku nám vedú 2 cesty.. Jedna z východu a druha zo západu. Preto riešime vstup na západe pretože máme sklon pozemku z východu na západ. Toto bude podpivničený bungalov a napravo na východe bude veľká 2 dverová garáž.
Odpovedať
Profilova fotka
Šírka pozemku čiže od juhu po sever je 22 m a dĺžka od V na Z je 35 m
Odpovedať
Nacrtla som 4 návrhy. Mrknite sa🙂
Odpovedať
Prikladám nacrty
Odpovedať
Článok sa načítava...

Odpovedať
Profilova fotka
Ďakujem... Dnes sme boli za projektantom... Tak urobí úplne nový návrh... 😂 Dám vedieť...
Odpovedať
Ok. Držím palce! Nech je podľa vašich predstav :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?