Ako rozmiestniť obývačku s kuchyňou?

Prosim o rady, napady ako rozmiestnit kuchynu, obyvacku a jedalensky stol? Problem mame trosku s krbom, kde ho umiestnit. Na lavej vonkajsej stene byt nemoze koli streche, vycnieval by velmi do vysky.
Odpovedať
Este dotaz, ze spajza sa da vyclenit aj z malej kupelne alebo aj z,technickej miestnosti
Odpovedať
kazdy z tych navrhov ma ine predpoklady vyuzitia priestoru. to nie je len o tom, ako to usporiadas, al ehlavne o tom, ako to budete vyuzivat. takze sa v prvom rade zamerajte na svoje zvyky. ako vasto mate navstevu? kam ich usadzate (u nas sa navsteva vacsinou automaticky sama usadi pri jedalenskom stole, na sedacku len malokedy. aj ked si mozu vybrat, vyberaju si stol). casto a vela pozerate telku? chce mat pani domu vyhlad na telku pri vareni, alebo je pre vas prijemnejsie mat priestor trochu oddeleny (napr. deti pozeraju rozpravku, rodicia sa mozu normalne bavit v kuchyni ci pri jedalenskom stole). ako budete mat zahradu a aky na nu chcete mat vyhlad? ludia automaticky projektuju interiery tak, e maju sedacku natocenu k “svatyni”, tzn. k televizoru. ale to ni je pravidlom. sedacka sa da otocit aj do spolocneho priestoru ci na vyhlad do zahrady. tu zas ide o to, ako vela sa u vas tv pozera. ake su vase navyky v kuchyni? vari ci pecie sa casto a vela? kolko riadov, servirovacich servisov, pristrojov ako mixer a pod. u vas treba ulozit? osobne sa mi z tych troch najviac paci c-cko. ale to prave kvoli nasim navykom. velka kuchyna, jedalen na dobrom mieste, kde sa da v pokracovani kuchyne vytvorit mnozstvo ulozneho priestoru aj na klasicke “obyvackove” ukladacky. a mnej priestrou na sedacku a tv. dobry je aj navrh B, ale osobne by mi vadila ta telka v priestore (mozno otocit sedacku a pohrat sa s oknami). A-cko sa mi osobne moc nezda, aj ked tam je v skutocnosti najlepsie vyuzity priestor. z praktickeho hladiska je ten jedalensky stol od ruky. ale vela ludi to ma prave takto, pricom aj na pozeranie tv je toto ten najlepsi navrh (ziadne odlesky, v priestore pri tv vzdy prijemne pritmie atd, dovidis aj z kuchyne, atd.) takze, zhrniem tento roman :-) ak chces kuchynu s jedalnou ako srdce priestoru (taky americky sposob), tak navrh C. ak vela pozerate telku, tak navrh A. ak chcete mat otvoreny komunikacny priestor a vyhlad do zahradky, tak B (len tu tv vymysliet inak).
Odpovedať
a co sa spajze tyka, to je uz na zvazeni pri tych ostatnych vciach. pri tak velkej kuchyni, spajzu vobec netreba. na extra zasoby sa da vyuzit aj technicka miestnost, nepotrebujes kvoli tomu stavat priecky ani zmensovat kupelne.
Odpovedať
krb keď máte problém umiestniť musíte ho mať? ja by som videl možnosť aj na stene spoločnej s technickou miestnosťou ;-)
Odpovedať
@kkl82 ďakujem krásne za vyčerpávajúcu odpoveď. Varíme teraz často lebo som na materskej s druhým, neskôr už budem asi menej. Ale vždy jeme všetci spolu v kuchyni za jedálenským stolom. Preto aj chcem spojený priestor. TV pozerajú deti vecernicek ale radi pozerajú rozprávky. My s mužom pozeráme večer keď deti zaspia. Okná vieme dať úplne ľubovoľne aj východ na terasu buď z jedneeho kúta alebo druhého. Terasa aj veľké presklenie je smerom na juh do záhrady...z okna/okien naľavo vidno hrad. Aj mne sa najviac paci C koli kuchyni a jedálni ale krb mi tam nepasuje tak blízko tv, teda ako je v pôvodnom návrhu bez označenia. Nepáči sa mi ten zákrity ostrovcek
Odpovedať
@kkl82 v podstate mám na špajzu taký istý názor, len si neviem predstaviť skladovať v kuchyni zemiaky a cibuľu napr a zeleninu. Nezhnije mi to skôr v kuchyni? V technickej by mohlo byť pár zavarenin a malinovky atď.
Odpovedať
@fragmo áno tak to je v pôvodnom návrhu. Že TV vedľa krbu nieje to moc blízko?ta stena má len 3,4m
Odpovedať
Profilova fotka
Eee však nebudeš mať 2 metrovú telku :) Podľa mňa tam by bol najlepšie umiestniteľný, aby ani moc nezavadzal
Odpovedať
@fergie1 varit menej nebudes, len vacsie hrnce a mozno obden kvôli casu. Kym kobylky z domu neodidu varit budete vela a casto (pokial sa nechystas odchovat ich na fastfoode a bagetach zo samosky). Aj ked nie cez tyzden, tak vikendy a sviatky. Radsej viac priestoru na kuchynu. Co sa obyvacky tyka, casom sa z nej deti odstahuju do detských a budes rada, ak sa dojdu spolocne navecerat Cibula a zemiaky od jedneho velkeho nakupu do druhého vydrzia aj v kuchyni, nepotrebujes skladovat 50 kil z kazdeho a radsej kupte chladnicku s nulovou zonou na skladovanie zeleniny a ovocia ako spajzu. A krb? To je asi na preferenciách ale ak by ma k tomu nenutila potreba dokurovania, tak sa ho vzdam
Odpovedať
@zita19 Budeme davat tepelné čerpadlo vzduch voda. Krb chceme koli atmosfére, aj ako záložný zdroj tepla. ale možno by sme spravili len komín a rozhodli sa neskôr. S tou špajzou je pravda, že sme uvažovali či dať vôbec ale zase zíde sa ak to priestor dovoľuje.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?