Ako na dom s 2-bytovymi jednotkami?

Profilova fotka
Mame jasne poziadavky - my potrebujeme 5-izbovy byt (kuchyna, obyvacka, 4 spalne, 2xWC, kupelna) a k tomu pre mamu 2-garzonku so samostatnym vstupom (obyvacko-kuchyna, kupelna so sprchovym kutom, samostatne WC, 1xspalna)... Rozpocet cca 200-tis.eur... Nemate niekto podobnu skusenost, rady, tipy a pod??? (Pozemok k dispozicii nemame.. Idealne do 20km od BA) Mame zhanat pozemok a da sa zohnat nejaky projekt noveho domu podla nasich predstav alebo kupit radsej starsi dom s pristavbou a zrekonstruovat ho?
Odpovedať
Profilova fotka
myslim ze pokial to ma byt klasifikovane ako bytovy dom, tak to musi mat aspon 3 bytove jednotky. Inak to bude stale iba rodinny dom. Musite pocitat aj s vacsim pozemkom ako na jednodom, neviem ci to za tu cenu vyjde do tych 20 km.
Odpovedať
Profilova fotka
Na podobnom projekte sme pracovali minuly rok. http://www.domcek-stromcek.sk/dvojgen...
Odpovedať
@mbarch1 keby si aj pomohol ludia by boli spokojnejsi ako len hodit reklamu
Odpovedať
Profilova fotka
@spiderhst Jednym z dovodov, preco si platim PRO ucet je prezentacia nasho atelieru, ako sme riesili konkretne problemy konkretnych ludi. Tu na Modrej streche sa snazim pomoct, ked mam k problematike co povedat. Pisem ludom, co by som urobil lepsie, co sa da a co neda urobit. Pri tomto prispevku je tazke napisat univerzalne riesenie. Pani hlada nieco velmi konkretne. Na to sa neda najst katalogovy projekt, ale bude potrebne hladat individualne riesenie. Ci prerabat, alebo stavat nieco nove je velmi individualna vec. Ak niekto najde dom, ktory je v dobrom stave, ma dobru polohu a este aj ako tak aj vyhovuje dispozicia, nie je o com. Vo vseobecnosti sa takyto dom hlada velmi tazko.... Preto existuje povolanie realitny makler..... Ja ako architekt ponukam individualne riesenie a pripajam ukazku, ako sme podobny problem riesili. Myslim ze je to dost napomocne...
Odpovedať
My sme mali takmer hotovy projekt a potom sme kvoli otcovmu infarktu zmenili projekt a dorobili 2izbovy bezbarierovy byt. Na jeho streche je zelena strecha a terasa. Ma to samostatny vchod a zaroven moznost prejst z jedneho bytu do druheho. V dome je na prizemm aj rodicovska spalen a kupelna a hore 2 rovnako velke detske izby, hostovska, pracovna (s predpripravou na kuchynu), kupelna so sprchou a samostatne wc.
Odpovedať
Profilova fotka
@stowasser predpokladam, ze to nebol katalogovy projekt... ako asi vychadza cena realizacie takehoto domu? stavali ste svojpomocne alebo na kluc?
Odpovedať
@elllla co sa dalo sami (zaklady, siete, vsetky preklady, vence a armovania, izolaciu zakladov a sokla), strechu samozrejme krovar, rovnu strechu zase firma co dala na to zaruku atd. Predpokladame, ze to spolu bude dokopy do 110t€, rezerva je 10t€, je v tom aj rekuperacia a dost zateplenia (sokel perimeter 14cm, steny 25 sedy polystyren, podlahy 18cm sedy polystyren, strecha 45cm fukana celuloza, rovna strecha 28-34cm sedeho polystyrenu) a hlinikove okna (22ks..). Projekt bol cenovo urcite niekde inde ako katalogovy projekt, ale projektant predsa s timom ludi na tom nejaky ten piatok pracuje, takze to beriem ako normalnu sucast stavby domu, tak ako napr elektriku a okna..
Odpovedať
@elllla Vzhľadom na to, že máte veľmi špecifické požiadavky, by ste mali osloviť architekta alebo projektanta. Ten Vám však nepomôže skôr, ako budete mať pozemok.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?