Ako dlho sa robi induvidualny projekt

Profilova fotka
Ideme kupovat pozemok. Uz mame hypo schvalenu. Buduxi tZden b sme mali podpisat kupnopredajnj zmluvu. Zhanamw teraz projwktanta a dnes ame sa z jednym stretli. Pozemok je atypicky. Katalogov dom sa nam zatial ziadny nehodil a ani nechceme. Chceme individualny projekt na psochosovy dom s garazou. Len on mi zadrel, ze projekt vratane profesistov by bol hotovy tak koncom oktobra, v novembri. Nato ze je 6.7. Mi to pride strasne dlho 😭 Ake mate vy skusenosti. Resp viwte porsdit niekoho dobreho v bratislavskom kraji. Co nerobi projelt takmer pol roka ale zaroven to bude spravene dobre 😁
Odpovedať
1
2
Ahoj, my sme si davali individualny aj s prípojkami a nášmu projektantovi to trvalo cca 3 mesiace. Akurat toto bol kraj NR
Odpovedať
Tu su 4 mesiace plus su dovolenky (on plus profesisti) a este si prirataj vymyslanie klientov, ktori chcu stale nejake zmeny :)
Odpovedať
Profilova fotka
@dejna20 my sme mali "stastie"' ze sme zacali na jar, potom dovolenky a projekt bol na kompletku hotovy az v septembri 8-(
Odpovedať
@dejna20 proste to nedate, ale na druhu stranu budete mat mozno hotovy projekt a na zimu si mozete vybavovat vsetky potrebne veci na stavebne a mozno to do jary stihnete :-D
Odpovedať
ved to su cca 3mesiace. este ste sa iba raz stretli. Kym schvalite studiu to este potrva. A mozno si ani nevyberiete a budete hladat ineho. Na dobry projekt treba aj cas aspon polroka.
Odpovedať
Profilova fotka
Tak tak, 3 mesiace su realne, mozno aj minimum...
Odpovedať
@dejna20 holt naštartovali ste v nesprávnom čase. Individuálny projekt sa rodí mesiac - dva, ale to by nesmel robiť na iných projektoch a profesisti detto. ale skúste ešte hľadať iného projektanta, možno sa vám pošťastí.
Odpovedať
@dejna20 Nie je to vôbec prehnané. My sme robili výberové konanie v apríli 2015, projektanta sme vybrali v polke júna 2015 a projekt bol hotový (po schválení štúdie, niekoľkých stretnutiach a upresneniach) koncom októbra 2015. Všetko potrebuje svoj čas. Ak ti nejaký projektant zbúcha projekt za mesiac, tak to bude na úkor kvality. Potom zistíš, čo všetko by si ešte zmenila, alebo aké chyby tam sú.
Odpovedať
@chrobak7 presne a hladat projektanta ktory nema nic na robote tiez nieje vyhra, asi super dobry nebude ak nema zakazky. Je sice jul,ale mas uz uzemnoplanovaciu informaciu? , vies ako pojdu siete?, zmluva nepodpisana, kym bude pozemok vas este prebehne aspon mesiac.
Odpovedať
Suhlasim, ze dobry projekt sa nenarodi za mesiac - dva. Okrem toho ako pise @atlaska, mala by si architektovi dat k dispozicii UPI, dobre by bolo mat geometrak, zameranie vsetkych sieti, polohopis a vyskopis (najlepsie v digitalnej forme), aby vedel vysku okolitých objektov a podobne. My sme zacali koncom augusta a projekt bol hotovy koncom februara.
Odpovedať
Profilova fotka
@dejna20 Ako píšo ostatný 3 mesiace sú taký štandard ale čim je na to viac času tým lepšie Ak ste chceli začať stavať tento rok tak to už asi nestihnete a do dalšieho raka máte dosť času aj keby vám projekt robili 5 mesiacov
Odpovedať
Mne ho robil projektant 11 mesiacov
Odpovedať
Článok sa načítava...
@dejna20 mne individualny projekt robil projektant mesiac a pol. Okr. HC.
Odpovedať
noooo my sme ho robili pol roka... podla mna ti dal v pohode termín podla mna ides uplne stylovo ides mimo sezony mimo špičky... na jesen aj materiál bude lacnejsi... ak bude ok zima co asi bude do vianoc este aj základ stihnes urobiť a na jar mas naskok a ides medzi prvými na dovolenku uz pojdes z noveho
Odpovedať
@dejna20 moja kamoska 3 roky projektovala dom,kazdu chvilu sedeli u projektanta a menili veci :-D ale standardne ano, 3 a viac mesiacov
Odpovedať
Profilova fotka
Nám trval projekt 5 měsíců ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
My sme si tiež dávali kresliť individuálny projekt a trvalo to niečo medzi 4 až 5 mesiacmi. Záleží to hlavne na tom, či si s projektantom nájdete spoločnú reč a nôtu a potom to už pôjde od ruky. Treba mať hlavne všetko poriadne premyslené a mať predstavu, čo by človek ako chcel. Tak to už pôjde fakt od ruky.
Odpovedať
Profilova fotka
Dakujem vsetkym za prispevky. Tak mi aj trochu odlahlo, ze to jw ok termin. Mala by som divny pocit, ze som rura, ze tak dlho len riesime projekt. Ale aspon dufam, ze vychytame co najviac nedostatkov.
Odpovedať
@dejna20 nemas zac, kim prebehne stavebne konanie nedajboze uzemne, tak budes mat tolko zmien, ktore budete zapracovavat za pochodu, ze az :-)
Odpovedať
@dejna20 to je na individualny projekt este dost velka rychlost. lebo nezabudaj, ze dalsi factor su aj susedi. my sme bohuzial vsetko priebezne ukazovali aj susedom a vzdy nam nieco zmenili. nabuduce by som im predstavil az finalny projekt. my sme s projektom nakoniec stravili vyse rok aj pol, ale bolo tam kvoli vynutenych zmien na poslednu chvilku, resp cenova ponuka na niektore specificke veci dost dom predrazila, tak sme to museli zmenit (napriklad zakladanie domu, sklepu, posuny kvoli susedom) a to sme mali paradoxne este tu vyhodu, ze sme mali doma legalny autocad, tak som kopu veci pre manzelku zakreslil do projektu ja, sme si porobili alternativy a architect a profesisti to mali tym padom jednoduchsie, lebo sme ich nezatazovali s kazdou blbostou... cize je tam vela faktorov .. ale by som povedal, ze pol roka je take zdrave tempo. a to ani vy nemozete moc spekulovat :)
Odpovedať
@dejna20 ja som ho mal za dva tyzdne hotovy nakomplet aj s profesiami a osadenim a z toho tyzden bol na lyzovacke.
Odpovedať
@originalx A ja som videl včera UFO. 8-(
Odpovedať
@chrobak7 to je ta zavist... 😀
Odpovedať
@originalx ukazal si mu pozemok, povedal svoju predstavu co vsetko ma dom mat, a za 2tyzdne si mal hotovy projekt? So vsetkym s uplne prvym nastrelom od projektanta si suhlasil?
Odpovedať
@atlaska projekt som si spravil doma a priniesol ho projektantovi, ten to pozrel urobil nejake male zmeny este v ten den ako som tam bol a potom ho prekreslil. Za dva tyzdne som si prisiel pre 5 pare.cena par supov oproti inym co tu strielaju ceny.
Odpovedať
@originalx to ale nieje tvorenie projektu s architektom. Tak jej tu neplet hlavu s 2tyzdnami. Ked mas maly jednoduchy dom, nakresleny na papieri, tak clovek co nema nic ine na robote to za tyzden ma v PC urobene aj s osadenim.
Odpovedať
@chrobak7 ja vcera dve.
Odpovedať
@originalx Však daj dejne20 kontakt na toho projektanta, nech má skôr hotový projekt. A za dobrú cenu.
Odpovedať
@atlaska na jakem papiery??? V projekcnom programe to bolo.
Odpovedať
@chrobak7 uz som ho dal vea ludom tu zo strechy. Ked si ho vypyta dam.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?