Ako by ste osadili tento dom na daný pozemok?

Ahojte, vytvoril som si sam :-) dva navrhy osadenia buduceho domceka na pozemok, ktory je podla Vas vyhodnejsi? Pri prvom mi nevyhovuje, ze budem z kuchyne pozerat rovno na plot a takisto za domom z obyvacky ostava malo priestoru a takisto hned plot. Pri druhom zase terasa zo spalne bude takmer rovno pri plote. Mam s tym obrovsku dilemu. Skuste poradit. :-) Dakujem
Odpovedať
Alebo ešte tretí návrh
Odpovedať
Kde je vstup na pozemok, ako su umiestnene IS, aka je dana ulicna ciara?
Odpovedať
@atlaska IS su vpravo hore, pristupova cesta je okolo sikmej, hornej a pravej strany
Odpovedať
určite by som si dom osadil tak, aby som mal v záhrade čo najviac voľného miesta a súkromia :) alebo si pobehať po pozemku keď je vonku celkom príjemne a ukázať si, že tuto by som chcel mať terasu, záhradu, tu sa cítim najlepšie a podľa toho už budeš vedieť ako si máš dom postaviť ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@furbyba ahoj, mne sa paci ten prvy navrh ale s tym, ze dom by som otocila zrkadlovo. Alebo potom ten druhy je celkom dobry. V tom tretom Ti napravo od domu vznikne taky odrezany priestor, tak by som to neriesila.
Odpovedať
Este zalezi na tom kde a ako daleko od plota je urcena ulicna ciara, mozes vymyslat kolko chces, ak ti to SU neschvali je ti to nanic. Inak som na 2. terasa zo splane je bezpredmetna, stade budes sedavat minimalne, na 99% vyuzjes terasu najblizsiu ku kuchyni. Zo spalne som vom von sla za tri roky jediny raz, zhasnut svetlo ktore jedine sa zvnutra spalne zhasnu neda. Inak je nam ta tersa tam annic aj dvere.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja by som to spravil tak, že prípad jedna, len by som ho zrkadlovo otočil pozdĺž hl. osi. Najdôležitejšie je aby sa vam dobre bývalo. Denná zóna - obývačka - by mala byť orientovaná na J - JZ, kuchyňa, kúpeľňa, vstup, komora.. na S, spálňa na V a detská na J, JZ. Otočením pozdĺž hl. osi sa takmer všetky podmienky splnia (z kuchyne bude výhľad na prichádzajúce návštevy). Dôležitejšie ako počet terás alebo výhľad je aby ste mali dosť slnečného svetla po celý rok v izbách, kde bývate (je to hl. hygienické hľadisko). Nezabúdajte na vzdialenosti od susedných pozemkov...min 4m od hranice, ak je na vasom dome okno na stene susediacej s druhým pozemkom. Umiestnením domu centrálnejšie na pozemok zas môžete vytvoriť mikropriestory v rámci záhrady a mať verejnú aj súkromnú časť :)
Odpovedať
Dakujem vsetkym za zaujimave odpovede a rady, velmi si to vazim a budem sa nimi riadit, len dufam, ze na to zrkadlove otocenie este nie je neskoro :-) Este raz velka vdaka priatelia
Odpovedať
Tak dal som na Vase rady a osadenie bude vyzerat takto :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?