Aké máte skúsenosti so stavaním dvojdomu?

stavia niekto dvojdomcek??ja by som chcela spolu s mojou sestrou..vztahy mame dobre a nazivat blizko seba by sme chceli.a si myslim ze aj dost vela penazi by sa tym usetrilo.moze mi niekto napisat ake ma s tym skusenosti?alebo stavia niekto tak isto??
Odpovedať
Ja si myslim, ze dobre vztahy mate len preto, ze spolu nebyvate.... ;-) Az tak vela penazi tym neusetrite.... mozno jednu stenu, ale tie prachy potom vrazite do plotov, ktorymi sa budete chciet predsa len oddelit..... Ksefty s rodinou su najhorsie...... a casto je to rozhodnutie na cely zivot, akurat, ze zmenit sa uz neda.... Ked chcete byvat vedla seba, tak ok, ale nie dvojdom a tiez nie vedla seba.... jedna dom dopredu, druha dozadu.... lebo v celom tomto nebudete len Vy, ale aj Vasi partneri a nemusi to vyhovovat vsetkym..... Naozaj si to dobre premyslite, aj ked nevylucujem, ze niekomu to tak fungovat moze.....
Odpovedať
Ahoj Ja mam tiez velmi dobry vztah s mojim bratom aj s jeho zenou, ale urcite by som nechcela byvat s nim v dvojdome. Ako pise zebricka nerobi to dobru krv. Ani nevies co sa moze stat a potom bude problem. Aj ked si vy dve rozumiete, s partnermi to tak nemusi byt. My sme to vyriesili tak, ze sme v jednj mestskej casti kupili ja pozemok a on dom. Sme od seba asi 900 metrov. Tak akurat ked sa nechceme vidiet, aj ked chceme byt spolu ;-) Nasi byvaju v radovej zastavbe a teda mne sa to moc nepozdava. Mat s niekym "spolocny" dvor. Co sa tyka uspor s tym moc nerataj Usetrite len akurat tu jednu stenu, co je v podstate najlacnejsie z celej stavby (myslim hrubu stavbu) Tolko moj nazor :-)
Odpovedať
podla mna zistite ci mate dobry vztah az vtedy ked zacnete spolu byvat ;-) tak neviem ci riskovat :-N rodinne vztahy su najcitlivejsie, suhlasim s babami, tiez by som do toho nesla :-| nikdy nevies na com sa nezhodnete , neexistuju predsa 2 rovnaki ludia, ktori maju na vsetko rovnaky nazor 8-)
Odpovedať
no my takto byvame so babkou a dedom a mamininou sestrou a nikdy v zivote nebol ziadny problem.oni maju polku domu my druhu polku...a ja sa pytam na rady co sa tyka stavania a nie rodinne .to mame uz davno vyriesene.partnery s tym suhlasia stakze neni co u nas riesit.. ;-) ;-)
Odpovedať
my by sme chceli stavať dvojdomok s kamarátkou,kvoli drahým pozemkom,by sme si chceli kupiť jeden na polovicu, kvoli lepšiemu a uspornejšiemu riešeniu, aby nám viac zostalo na zahradu,našli sme si aj jeden projekt,ktorý by nám vyhovoval,ale na mestskom úrade nám výstavbu dvojdomu nechcú povoliť. Dobré vzťahy záležia len na ľudoch, v paneláku človek nemá oproti dvoj domu človek žiadne sukromie,nakoľko má susedov skoro zo všetkých strán a pri dvojdome jedneho,ktorého si vybral on sám.
Odpovedať
Az na to, ze ked sa nepohodnes s cudzim susedom, moze Ti to byt jedno... odhliadnuc od toho, ze sa nemas preco nepohodnut, lebo ani nemusite prichadzat do styku..... ale ked sa nepohodnes s rodinou/kamaratkou, to je uz pekny pruser..... a musite komunikovat, lebo okolnosti Vas mozu dostat napr. k spolocnej studni (a uz tu mame vecne bremeno), spolocnej zumpe, vidite si do hrncov.... atd atd..... a som si ista, ze skor alebo neskor sa nieco zomelie, co moze byt problemom..... budete chciet mat svaty pokoj a druha strana bude robit party..... Vy budete chciet robit grilovacku, druha strana Vas sprdne, ze ste im decko cez obed zobudili.... iste, to vsetko sa Vam moze stat aj s cudzimi susedmi.... ale ti budu jednak vo vacsej vzdialenosti a hlavne nebudete nuteni s nimi komunikovat a pocuvat poznamky typu "dlho ste boli hore", "zobudili ste nam dieta", bla bla... ja by som si to viac ako dobre premyslela..... ;-)
Odpovedať
zebricka podla mna mas uplnu pravdu. okrem toho,ak by sa cokolvek stalo,a to nikdy nevies co moze prist,dvojdom,resp.jeho cast sa veelmi tazko predava.
Odpovedať
Takisto si myslim, ze to nie je stastny napad. So svojou sestrou mam velmi dobry vztah, ale toto by som neriskovala. Fakt je to risk. Okrem toho nevidim ziadne plus takejto vystavby, fakt len same minusy. To ze chcete byt pri sebe sa da riesit aj inac. Proste kupte pozemky vedla seba, ale postavte si kazdy po svojom. Niekedy je problem dohodnut sa manzelia na rodinnom dome, nie to este styria ludia.... A Ada ma pravdu, co ak v buducnosti budete chcet svoju cast predat?
Odpovedať
Profilova fotka
Urob ako uznáš za vhodné...no ja by som do toho tiež nešla. mám rada svoju sestru, a ani proti švagrovi nič nemám, len ma občas riadne vytočí :-D takto ked bývame dalej od seba , sme si vzácnejší. radšej bývajte na jednej ulici, alebo vedla seba, ale v oddelených domoch. možno časom budú chcieť dostavať strechu( ak je plochý dom), alebo zmeniť farbu, okná a už to bude dosť divne vyzerať. :-)
Odpovedať
no my mame tu rodinnu a susedsku otazku vyriesenu.byvala sme takto 23 rokov so starymi rodicmi tak neviem preco by to nemalo fungovat so sestrou.a sylvia2 preco vam zamietli vystavbu toho dvojdomceka??a jaky projekt ste nasli?ja obkukavam domceky tu v anglicku a mam uz vyhliadnuty jeden 3 poschodovy-3 poschodie je podkrovie.moc pekny aj s garazami aj velka zahrada.
Odpovedať
Zamietli nám ju kvoli územnému plánovaniu.podľa mojich informácií je rozdiel,či chceš povolenie na výstavbu dvojdomu,alebo dvojgeneračného domu.pod tým druhým názvom by nám ho nemali odmietnuť,ale by to bolo pre nás oveľa zložitejšie a do toho by sme nešli. Projekt:http://www.archonplus.cz/index.php?act=32&lang=cz&sid=m478f701502b61 ostatné nájdeš v IP.
Odpovedať
sylvia dakujem.. :-D si ma aspon ty trosku povzbudila..ma este niekto podobne plany ako ja??
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ahoj iliaska.. my mame taky isty plan so segrou, teraz sa pozerame po pozemu a chceme takisto ako Ty stavat spolu dvojdom, zda sa nam to ako dobry napad, so sestrickou mame super vztah, a myslim, ze nam to bude fungovat.
Odpovedať
ivulsa to som rada :-D :-D :-D a mate uz aj nejaky vybraty alebo este len pozemok zhanate?
Odpovedať
zatial len zhaname pozemok, dufam, ze coskoro sa nam podari kupit, potom az navrhneme domcek.. a Vy uz mate pozemok??
Odpovedať
my sme zatial len v stadiu hladani pozemku..no ale vsak odpadavam z tych cien to teda fakt. :-. :-. ale uz predstavu mame.sestra je stavbarka tak ona spravi plany a nejako to dame dokopy.mne sa moc paci cervena tehla v kombinacii s drevon tak sa este uvidi.dnes som bola fotit jeden domcek u nas na ulici a presne taky keby som mala by som sa vobec neurazila.je dost jednoduchy a dal by sa postavit zrkadlovo tak som zvedava aku bude mat odozvu :-D :-D
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
ahojte, mame moznost kupit dvojdom, resp. jeho jednu cast, zaujimalo by ma, ci v pripade rekonstrukcie (vymena okien, pristavba,...) je potrebny suhlas suseda z dvojdomu, dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj prístavba myslím áno okná nie ale rozmyslela by som si kúpu poriadne aj my sme mali možnosť takto kúpiť bolo to cenovo výhodné časť domu pekná ale napokon sme do toho nešli aj keď vtedy to vypadalo ako najlepšie riešenie nášho bývania. Teraz by sme si tam hlavu búchali ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?