ake etrasove dvere s lepsie? posuvacie ci "balkonove s kluckou" ?

31. jan 2023160

Ahojte ake terasove dvere su lepsie otvorenie posuvanim alebo klucka ? su vsetky tyy aj uzamykatelne ?

• Záleží na tom, ako sa otvárajú. Pravákom zväčša vyhovuje kľučka vpravo. A ľavákom zas odsúvanie vľavo.

Stačilo chvíľku pohľadať, tých tém tu je dosť, aj s jednoduchým a zrozumiteľným vysvetlením.

• @nikushka2521  balkónové niesu uzamykatelne, ak myslíš zvonka že by si chcela zavrieť. To sa nedá, musíš zavrieť zvnútra. Zvonku sa dajú len privrieť. Majú ľahšie, jednoduchšie kovanie a teda sú aj lacnejšie ako tie vchodové, teda uzamykatelne a na kľučku. Ale aj posuvné terasové som videla také že zatvoriť sa dajú len zvnútra. A tiež sú určite drahšie ako balkónové. Záleží aký máte rozpočet 😉

• @nikushka2521   Ja osobne som za dvere otvárateľné - aj v stavebníctve, aj v nábytkárstve. Posuvné dvere akceptujem len tam, kde to napr. priestorovo inak nevychádza. Otvárateľné dvere sú technicky jednoduchšie, menej poruchové a vo väčšine prípadov aj lepšie utesniteľné.... a sú lacnejšie. 😉

• Sponzor fóra
  • Ja už by som dala dvere, na kľučku a také čo sa dajú aj zamknúť. Susedia tak majú a je to super praktické aj to veľa využívajú. My v lete takmer stále chodíme cez terasu a chyba mi to

• @zuzcek1988  vždy musí ísť jeden posledný čo zamkne, von vchodovymi dverami, tak si myslela?
    Ja som myslela že naše terasové tiež zvonku zavriem, ale asi nee 😆

• Ja mam terasove dvere a na nich uchytku a ked chcem tak ich zvonka zavriem. Mozno keby prisiel nejaky vichor, tak ich vie otvorit, ale drzi to dobre. Mozem si ich dat na vetracku alebo otvorit druhe kridlo. A stali asi tretinu proti jednokridlovym vchodovym dveram, ked chcem odist tak odidem cez ne a zamknem.

• @tabitka337  ano presne tak. Susedia majú terasové dvere, normálne s kľučkou a zámkom a je to veľmi praktické, už by so dala tak. Aj deti keď som mala malé, na terase som ich dala do kočíka revajúce a vždy rýchlo cez celý dom zamknúť, potom dookola domu na terasu pre kočík. Takto by som si uľahčila veľa krát odchod z domu 😄😄😄

• Aj posuvne terasove dvere mozu mat klucku a mozu byt uzamykatelne.

• @nikushka2521  máme PSK (posuvné aj výklopné), kľučka z oboch strán a aj uzamykatelne. Dá sa všetko.

A nieje pravda, že balkónové dvere sa nedajú dať také, kde je kľučka aj uzamykanie zvonka...

• @megdesign  možno dajú, vlastne všetko sa dá.. len by boli ťažšie a podstatne drahšie 😜

• @tabitka337  ani ťažšie ani drahšie neboli. Ak je kľučka zvnútra, stačí jedna diera do rámu aby bola aj vonku. Detto zámok.

• @megdesign  no to ale potom nieje bezpečnostné... Nám tak povedali v incone. Keby sme tam chceli zámok, museli by dať ťažšie kovanie a proste akokeby druhé vchodové dvere.. a tie boli podstatne drahšie ako balkónové dvere na terasu, s kľučkou vnútri a madielkom zvonku, aby som si privrela. Uvidíme, meniť ich nebudeme 😉
    Môže byť ale aj inak inde.. ak vám také stačia, ok 😉

• @tabitka337  sú bezpečnostné ako každé iné PSK alebo HST.

• Keď som videl, ako u všetkých známych, kde sme boli na návšteve bojujú po pár rokoch s otváraním a zatvaranim posuvných dverí, sme sa rozhodli dať otváravé.

• @megdesign  prosim Ta a daju sa Vam dat aj na vetracku?
    Jaj teraz citam, vy mate tie vyklopne,ja ze klasicke otvarave balkonovky 🙂

• @zuzana838  áno. PSK = posuvno-sklopný

Pridaj príspevok

Nenašli ste čo ste hľadali?

hľadať len v názvoch tém
    Odporúčaní dodávatelia
    Spracujeme Vám projektovú dokumentáciu podľa Vašich predstáv, vybavíme stavebné povolenie a postavíme Vám Váš dom
    Zabezpečujeme služby v oblasti záhradnej a krajinnej architektúry, grafického návrhu fasád, interiérového dizajnu a fotografie.
    plamen
    Trnava
    Kto hľadá, nájde ....
    Články od našich partnerov
    Stavte na udržateľné technológie, radí vývojár z Nemecka
    Krytina vhodná pre rekonštrukciu
    HELUZ prichádza s novou iniciatívou Zmysluplný celok. Nabáda k dôkladnému premysleniu výstavby
    Archív článkov od partnerov