Aka zaloha sa dava projektantovi?

Prosim Vas, aka vyska zalohy je ok pri objednavke individualneho projektu? Je 70% vela, alebo standard? dakujem
Odpovedať
@matosl my sme nedavali ziadnu,podla mna je to blbost dat dopredu zalohu,a to nas projekt vysiel 2300eur,taktiez individ.
Odpovedať
@lulikmajko nam nacenil na 3500€ aj so stavebnym povolenim a chce zalohu 70%
Odpovedať
My sme nedavali ziadnu zalohu.
Odpovedať
@matosl Záloha sa dáva taká, na akej sa dohodnete. Ak s tým nesúhlasíš, nájdeš si iného. My sme pri 3300 EURovom projekte dávali 1000 EUR. Nejaká primeraná záloha je v poriadku. Veď on prácu spraví a čo ak klient nezaplatí? Ale 70 % je trochu moc. Skúste navrhnúť tú tisícku, ak sa bude štorcovať, chodte za iným.
Odpovedať
Profilova fotka
U nas to prebiehalo tak: 1. cez email dohoda aj cenova 2. stretnutie, debatka a mal tyzden, dva na pripravu prvotneho navrhu 3. potom sme to este prekonzultovali a povedali si v istom momente, ze tak to moze byt priblizne OK 4. vtedy sme mu zaslali 50% na ucet 5. doladujeme to 6. ked nam posle hotovy projekt, posleme mu dalsich 50%
Odpovedať
@matosl ako prve bola u nas dohoda na celkovej cene, potom sme davali prvu cast platby 500€ na studiu (dohoda bola, ze sa urobi jedna studia a tu mozeme v pripade potreby este 2x upravovat, v reale sa urobila jedna uprava a z nej sa robil projekt). Po zhotoveni projekt sme doplatili cca 50% z celkovej veny a nasledne pri preberani 6 vytlackov celkoveho projektu vratane realizacneho sme doplatili zvysok. PS Absencia realizacneho projektu so spracovanymi detailmi stavby je v dobe mnozstva samozvanych odbornikov podstatna chyba, preto na to nezabudnite!
Odpovedať
Dakujem Vam za odpovede.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?