Aká najlepšia orientácia projektu pri osadení na pozemok?

Profilova fotka
Prosím Vás ako čo najlepšie orientovať dom vstup sever jednoznačne a garáž bud naľavo a tým pádom bude terasa-obývačka-kuchyňa J-Z alebo garáž napravo a všetko sa prehodí na pravú stranu aj kotolňa aj schody a tým pádom bude kuchyňa-obývačka a terasa J-V? Hore sa nič nemení detské budú na juh a spálňa na sever len mi ide o to prízemie.DAKUJEM
Odpovedať
@22petruska ono, najlepšie ak je terasa na východ (príp. severo alebo juho východ) kuchyňa a obývacia izba na juh až západ (príp. juh až juhovýchod). Tiež sa zohľadňuje kde je dom umiestnený. Existujú miesta kde vyššie uvedené neplatí ale neviem či toto je miesto na vysvetľovanie základov architektúry. Tvoj pôdorys by som orientoval tou najdlhšou stranou bez okien na sever ale neviem ako si priestorovo obmedzovaná. Keď nakreslené vychádza zo situácie asi by som to nechal ako to je. Vnútornú dispozíciu neriešim.
Odpovedať
Profilova fotka
@slavoslav no ono sa to práveže nedá orientovať tou najdlhšou stranou bez okien na sever lebo šírku pozemku máme len 13m tak to vychádza bud na východ tou stranou bez okien alebo na západ ale myslím že asi dáme na východ len sa bojím či nebudem mať málo slnka tým pádom v kuchyni
Odpovedať
mali sme JZ, znova sme si to dali a ak sa bude dat budem preferovat terasu na JZ .
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska dá sa nám to orientovať na J-Z tým pádom terasa aj obývačka J-Z a kuchyňa západ nebude tam málo svetla,myslím kuchyňu lebo teraz máme na západ kúpelku ale sused je hned vedľa tak nám cloní tak neviem posúdiť.
Odpovedať
@22petruska odporucam precitat diskusiu http://blog.zdravydom.sk/musia-byt-ok... ja osobne mam na vyber tiez JV alebo JZ, a idem orientovat obyvacku a izby na JV. Skuste si urobit jednoduchy model v sketchup programe, a pridajte lokaciu. Potom mozete vidiet a skusat ako v priebehu roka a dna bude svietit slnko, pod akym uhlom, keby bude tien v ktorej izbe atd.
Odpovedať
Kuchyna bola na zapad, ale radsej kuchyna na zapad ako obyvacka a terasa,ja mam rada slnko. Na terase mame sedenie priamo na slnku od 13.00 do vecera a kazdy sa pyta tu musus mat riadny vypek v lete, ano mam ale teplo to je moje. teraz mam vsetko na JZ.
Odpovedať
@atlaska ano, niekomu to moze vyhovovat. Mozno pre lepsie posudenie pre tych ktori uvazuju nad JZ orientaciou terasy, nevies aku mas priblizne teplotu cez leto na terase?
Odpovedať
@ultrarecall netusim niekdey je na teplomeri co je na slnku aj 45st, ale mam zastresenu aj volnu terasu. takze ak chcem idem do chladku. alebo si kreslo,ci lehatko presuniem pod strom. Tien vyrobim hocikedy,ale slnko nie. Vyhoda aj ked su deti male bazenik maju na slniecku a ja sedim v chladku ak chcem. Dom je dom a da sa sediete vonku kdelen chceme, byt ma vacsinou balkon len na jednu stranu.
Odpovedať
Všimol som si, že ženy skôr preferujú JZ a muži JV.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?