Aj nám pomôže každá rada k projektu

budeme vďační za každú radu a postreh...
Odpovedať
technicka, ako spajza? alebo nie? V samotnom WC bez umyvadla?
Odpovedať
Profilova fotka
@tatianka.g šatník predĺž na 3m, vstup do neho zboku, zádverie , hosťovskú a kúpelňu daj do roviny. Detská je dosť veľká, veľa detí?
Odpovedať
Profilova fotka
@tatianka.g satnik by som ja osobne zvacsil a nejakymi posuvackami dal vchod z boku zo spalne, zvacsis tym satnik a vyuzijes priestor za dverami spalne. + vymenil by som mozno kupelnu s tech. + pracovnou, a zo satnika by sa mohlo prechadzat priamo do kupelne :)
Odpovedať
@vlado35 špajza bude v kuchyni, este to dorobim podla vasich navrhov, bude v urovni zadveria. vo WC urcite aj umyvadlo
Odpovedať
@topvideo detska je pre dvoch chalanov, aka by mala byt rozmerovo? ak to dame do roviny nebude kupelka a zadverie prilis velke?
Odpovedať
@jiri_m kupelku by som aj chcela dat tam ako je technicka s pracovňou ale manžel chce aby bola technicka za obývačkou kvoli krbovej peci a tiez sa mi to zda male na kupelku
Odpovedať
trosku som to este doplnila
Odpovedať
Profilova fotka
@tatianka.g ešte by som možno oželel tú terasku pri spálni, zväčšíte si tým spálňu.../detská 17 m2, hm. dosť ale doprajte deťom :-) šastník predĺž, oceníš to neskôr
Odpovedať
@topvideo spalnu chceme minimalnu len na postel a satnik, och neviem nejak sme sa zamotali :-|
Odpovedať
velke zadverie nieje nikdy, zober si co vsetko tam mas mat-topanky,papuce, dazdniky, bundy, mikiny, ciakpy,rukavice,saly, prsiplaste, kremy,snurky, okuliare.........to chces vsetko dat 4 ludom do tej malej skrine? Spalna-nejde o priestor,ale o vzduch,ak nebude rekuperacia bude sa tam zle spat. Jasne kazdy povie v panelaku nemaju vacsiu, to ano ale ani komfort spania nemaju taky ako v dome vo velkej spalni. Pracovnu iba na opravu domacich a uloh a pisomiek,by som ozelela a urobila poriadny kumbal na odlozenie kufrov, vianocnychozdob, roznych naradi, baliacich papierov, vysavaca, zasob toaletaku a inych veci. Pekny stolik na tu pracu si mozes dat aj do spalne.
Odpovedať
@atlaska dakujem za rady normalne mi tvoje slova isli az do srca, akoby som citala nieco od maminky :) takze zrusit pracovnu a zvacsit spalnu ale je vhodne mat v spalni pracovny kutik?
Odpovedať
@tatianka.g tak aj pracovat sa v spalni musi :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
@tatianka.g ja pracjem z domu, mama sanony, doklady,dokumenty,tlaciaremskartovacku - toto by som do splane nedala,ale ak mas iba opravit pisomky tak nato ti izbu zvlast netreba. Urcite viac ocenis odkladaci priestor. A spalnu zvacsi o tu terasku ako ti radi niekto vyssie, ci uz je platna takto urobena?
Odpovedať
Mna by v prvom rade zaujimala orientacia domu ....
Odpovedať
@tatianka.g Nie su tam svetove strany, takze sa to tazsie posudzuje. Mne sa to zda take rozhadzane, nejako v tom nevidim system :) Zda sa mi zbytocna aj pracovna aj hostovska, naopak len jedna detska, sice vacsia, ale jedna, bez sance urobit z nej v buducnosti dve. Urobila by som jednoznacne obdlznik, je to najjednoduchsie a ak vyklenok, tak potom pri kuchyni na terasu. Asi by to chcelo cele urobit na novo, ujasnit si priority - ak chcete len jednu detsku - ci sa neda urobit tak, aby pripadne sa z nej dali dve, ci sa neda zlucit funkcia pracovne a hostovskej. Kupelna je velmi napratana, vacsina ludi z vlastnych skusenosti vie, ze rohova vana je blbost, radsej klasicky obdlznik.
Odpovedať
@tatiana1978 orientácia je obývačka je na juhu, vchod do domu na východe, detská na severe
Odpovedať
@moratibru hosťovskú som chcela pre moju maminu, rátam, že u nás bude častejšie. máme dvoch chlapcov, myslela som, že jedna spoločná ale zato väčšia izba im postačí. S tou vaňou máte asi pravdu, klasická bude isto lepšia. Ak vychádzam zo svetových strán, mala by som to uloženie izieb mať tak ako je teraz, aspoň priblížne. terasa by mala byť v tom výklenku a potom pozdĺž spálne smerom dopredu domu, aby na ňu svietilo slnko. A pracovňu nepotrebujem ale potrebujem aspoň pracovný kútik
Odpovedať
Profilova fotka
@tatianka.g ak je detska na sever, treba okna z predu domu, nie zo severu...
Odpovedať
Profilova fotka
@tatianka.g Taktiez by som severnu stenu spalne posunul do roviny s detskou, zrusil okno ( ako umiestnite postel?) a dal do spalne rodicovsku kupelnu so sprchou a wc. Samostatne wc na chodbe by som zrusil.
Odpovedať
@tatianka.g Tak potom to je zle, detska bude tmava a studena, jednoznacne vymenit so spalnou, vy tam budete len spat, ale deti sa aj hrat, ucit a v puberte travit vacsinu casu zalezeni pri PC a mobiloch. Namiesto tej pracovne a spalne dat detsku, mohla by sa pripadne aj predelit. Neviem ake mate stare deti, ale ak su male a vychadzaju spolu, neznamena to, ze to tak bude naveky. V puberte bude clovek rad, ze odtiahnu do svojich izieb a nebude pocut ich zvady. Pracovny kutik by mohol byt aj v hostovskej, myslim, ze mame by to snad nevadilo a ak nie, tak potom v spalni. Ikea napr. ma celkom slusne pracovne riesenia, aj uzatvaratelne, cize nevadia v interieri. Co sa tyka terasy, z praktickych skusenosti je lepsia pri kuchyni nez obyvacke. Velmi tazko sa to riesi, je dolezite umiestnenie domu na pozemku, toto su navzajom prepojene veci, kde bude dom ako tam bude svietit slnko, ako zije rodina, co je pre nu dolezite. Univerzalny dom neexistuje.
Odpovedať
@madein1974 prajem pekny vecer, priznám sa, čakala som aj na vaše/tvoje rady :) veľmi nerozumiem, čo myslíš tým, že ak je detska na sever, treba okna z predu domu, nie zo severu...
Odpovedať
@madein1974 v tom vyklenku pri spalni mala byt terasa a východ na ňu, posteľ sme chceli dať na stenu ako sú dvere, poprípade na stenu šatníka.
Odpovedať
Profilova fotka
@tatianka.g tykajme si prosim... Pri projektovani domu sa treba drzat niekolkych zasad. Jednou z nich je minimum okien na sever kvoli chladu a nedostatku svetla... Detske izby by mali byt situovane na vychod prave kvoli svetlu...
Odpovedať
Profilova fotka
@tatianka.g terasa pri spalni je zbytocna. Terasa by mala byt pri kuchyni. Ak by ste chceli postel umiestnit na stenu kde su dvere, zmesti sa tam vobec aj s nocnym stolikmi?
Odpovedať
@moratibru super rady cením si to pozemok je 500 m2, je na ňom už platňa 12,6x8,5, chceli sme to aspoň trošku predĺžiť na 15m. z východnej strany ako je vchod sú od suseda 2m, vpredu pre domom 4m a zo západnej strany je 10m
Odpovedať
@madein1974 @moratibru radite mi opačne dať detskú, ako to teda je lepšie, východ, či západ
Odpovedať
@madein1974 terasa pri kuchyni nemôže byť ten pozemok je dosť zlé riešený, píšem v predošlom príspevku
Odpovedať
Profilova fotka
@tatianka.g Pre detsku je idealny juh, juhovychod alebo juhozapad. Najhorsie riesenie je sever. Zo zapadu mate najvacsiu cast pozemku co laka na umiestnenie terasy. Treba vsak pamatat nato ze budete potrebovat tienenie... Cez leto tam bude peklo... Nebolo by dobre prehodit obyvacku s kuchynou?
Odpovedať
@madein1974 v tomto rozložení ako je to teraz by nam svietilo do obývačky poobede a do kuchyne ráno, to je dobré nie? či lepšie vymeniť? ja už som nejaká domotaná práve že na terase bude teplo, tak som myslela, že tá časť od spálne bude fajn v chlade
Odpovedať
Osobne- na sever cim menej okien, detska jednoznacne s oknami na juh alebo zapad, kedze deti budu v tej izbe poobede a podvecer a vtedy sa tam chcu ci uz hrat alebo ucit. Spalna kludne na vychod, my dospeli tam chodime akurat spat a veci intimnjsie nacvicovat a tiez nie som za mini ale ani maxi spalen. Satnik by som radsej potiahla po celej dlzke izby lebo ten vyklenok mi nejak nereze. Zrusila by som spajzu a nechala vacsie zadverie, spajzove blbosti davam osobne do technickej kde mam aj pracku, susicku, mrazak, kompoty, mlieko.... a uplne mi to staci, kedze ja nenakupujem na nejake extra kila. A asi by som aj zarovnala mury hostovska- kupelna- zadverie lebo cim menej chodieb a cim viac priestoru na uzitok- to su len moje postrehy, nemusis s nimi suhlasit. Este mozno detailik- ten vyklenok v spalni by som bud zmensila alebo zrusila a tak by si mohla aj vymenit detsku za spalen a deti by mali sice uzsiu ale dlahsiu izbu a dalo by sa ju v pripade- aj ked s jednym vstupom- opticky predelit
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?