44.1 m2 príliš malý dom?

Plánujeme stavať domček a momentálne vyberáme projekt. Chceme čo najmenší, netreba nám veľkú obludu, skôr nám ide o pozemok, záhradku, preto domček a nie byt....Myslíte že tento je až príliš malý na normálne celoročné bývanie? http://www.archon.sk/projekt-domu/m4a...
Odpovedať
1
2
nnooo ano. ani sa nenadychnete poriadne...
Odpovedať
@jeanne0 nestraš,my máme spáľňu+obyv.52m2.Za mňa aspoň 90 m2,nepíšeš koľko vás je, či bude?píšu letný dom to jest víkendový.
Odpovedať
@jeanne0 je to letny dom, skor chatka, kolko vas je? Ak ste mlady a chces rodinu ani neries, jedna kupelna len dole s WC to je neobyvatelne, to uz radsej daky bungalov 10x10. tam nemas kde dat ani pracku ani kybel ani proste nic.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja si myslím že pre dvoch,max 3 je v pohode. Ak bude k tomu vyborne prostredie a pekny pozemok...za mna lepsie ako akýkoľvek byt.
Odpovedať
38-40 m2 majú u nás 1 izbové byty, ktoré navyše nemajú schodisko (tj hluchú časť, ktorá sa nedá skoro inak využiť) = to je otrasne málo ... Hlavne napíš, koľký ste, ako ste starý a či plánujete do budúcna deti ... Akože v krajnej núdzi ak by to obývali len 2 osoby, je to prežitelné, ale určite by som pohľadal niečo väčšie ...
Odpovedať
no sme len dvaja a ťažko povedať či sa nám podarí byť traja, tak veľa priestoru nám netreba...len mám pocit že tento je naozaj len taký prázdninový, tak som chcela vedieť aj názor niekoho iného ako nás dvoch :). Ako druhú možnosť zvažujeme tento: http://www.archon.sk/projekt-domu/m3f...
Odpovedať
@jeanne0 Asi by si mala najskor napisat aky mas pozemok a kolko vies investovat do stavby. Kazdopadne izba pod 10m2 je cista klaustrofobia. Casom by mi to asi strasne vadilo.
Odpovedať
Pozri sa na rozmery a uvidis ze to zariadenie tam ako je nakreslene nemoze vojst, aj ked das postel 160tku co je malo okolo ti ostane max. 30cm ak vacsiu tak tam ani nepovysavas.
Odpovedať
Profilova fotka
@jeanne0 ja si myslím,že ak ste dvaja tak to bohate stačí aj tá prvá varianta načo vám bude toľko izieb v tom druhom prípade, ak by ste mali aj dieťa tak tam máte izbičku pre neho. za mňa tá prvá možnosť vzhľadom na to že ste dvaja :-)
Odpovedať
@jeanne0 ak dom takej malej plochy, tak radšej prízemný - vyjde lacnejšie a na mieru Vášmu pozemku
Odpovedať
To je strasne malinke :( Izby 7 a 8 m2 sa ani neotočíš. veď len jednoposteľ má 2m2 a kde je ešte nejaká skriňa či stolík.... skús v ikey si pozrieť ich zariadené "byty" v predajni aby si mala prehľad...
Odpovedať
@jeanne0 to druhe riesenie je podla mna OK na poschodi spoj dve izby v jednu velku spalnu a tu malu nechaj ako hostovsku popripade detsku ak sa podari mat potomka a na prizemi daj vstup do stredu a na lavo mas tym padom jednu mensiu miestnost na haraburdy alebo ako komoru,na zaciatok staci
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@jeanne0 Ako prvý apríl som sa pobavil to ti vyšlo, ak to myslíš vážne tak jedine v prípade že to chceš postaviť na streche paneláku ak máš skutočný stavebný pozemok iba ho takým niečím pokazíš. Napríklad ani jeden ten dom nemá ani samostatné WC alebo akýkoľvek úložný priestor či priestor na technické vybavenie lebo podľa dnešných požiadaviek už nestačí kúriť elektrokotlom a namiesto boilera mať prietokový ohrievač. aj veľkosti tých vrchných izieb sú skreslené lebo ti do nich zasahuje šikmina strechy. Takže bývať by sa tam dalo ale bez akéhokoľvek komfortu alebo pohodlia. Kvôli tomuto sa neoplatí presťahovať z bytu račej ešte niečo ušetrite a neskôr postavíte ozajstný dom.
Odpovedať
@kavar to male nie je izba, to je sucast izby cislo 3 :), co ma cele dohromady 8,4m2. @jeanne0 my sme byvali v byte, co mal 68m2 a neskutocne sme sa tam tlacili. V tomto dome sa podla mna zit neda. Skus si predstavit, ze by si byvala v apartmane, ake su bezne v letoviskach . Po tyzdni mam pocit, ze sa tam ani otocit neviem :)
Odpovedať
Izaba aspon 12m2 inak je to na .....
Odpovedať
@jeanne0 je to male a este to zmensuju schody, na aky pozemok to chcete umiestnit ked ste si poschodovu chatku vybrali.
Odpovedať
@jeanne0 ked uz tak c2. s tym, ze hore kde je spalna tak detska pre jedneho a tie 2spojit do jednej velkej spalne
Odpovedať
Tento objekt je mensi, ako vladna limuzina.
Odpovedať
@jeanne0 na celorocne byvanie asi nie. neviem aky mate pozemok. ale ak v tom dome chces byvat cely zivot pouvazuj nad prizemnym domom alebou aspon s izbou na prizemi. Ked budes starsia moze byt pre teba problematicke mat spalnu a kupelnu na inych poschodiach.
Odpovedať
@jeanne0 Mne sa ten druhy projekt paci. Chcel som napisat to iste ako @kavar . Spojit tie detske a urobit plnohodnotnu spalnu. Ak by sa dal projekt nafuknut spodok na 60m2 bol by to pekny baracik :-) Ak by tam mala byt terasa urobil by som ju dlhu 5m a nechal by som jej urobit zaklad ako pod dom aby sa dalo prip jednoducho pristavit miestnost. Avsak mas pozemok 2,5-3a tak bysom do toho asi nechodil. Bude to len byt s velkym balkonom. A pokial by Vam boh pozehnal (dvojcata) :-D , bude to malo.
Odpovedať
17juraj17 bodaj by ťa vyslišal :-D .... Pozemok má 1000m2 a niekto sa pýtal prečo práve poschodová chatka. Preto poschodová, lebo iná by nám neprešla, pôvodne sme chceli malý prízemný domček, no nehodí sa do zástavby. Všade naokolo sú typické staré dvojgeneračné.Bolo nám povedané, že malý môže byť ale musí byť poschodový. Uznávam že prvá varianta je ako vtip, ale sme len dvaja a hneď ako sme sa rozhodli že sa bude stavať, prvé na čom sme sa zhodli bolo, že určite nie zbytočne veľký dom/ veľké miestnosti. Rodičia majú veľký dom a aj tak sa to nevyužíva, zbytočne sa vykurujú prázdne veľké miestnosti. Plán je postaviť niečo menšie s tým že sa už pri základoch bude počítať s možnosťou budúcej prístavby (ak by nám bolo časom málo, čo si nemyslím) Ale ideme pozrieť niečo kúštiček väčšie :-) Tamto je ozaj malinké x-)
Odpovedať
Aby ste získali predstavu o priestore, tak si na pozemku vyznačte vápnom/pieskom skutočné rozmery stavby vrátane vnútorného muriva. Dtto vedľa spravte nakreslite podkrovie a nezabudnite, že na krajoch vzpriamene stáť skrz šikminu nemôžte.
Odpovedať
@jeanne0 za mňa takisto malé. Argumenty sú vyššie. Nie je co dodať.
Odpovedať
@jeanne0 ako chatu by som to brala, ako dom určite nie
Odpovedať
Na trvale byvanie urcite nie, ale ako vikendovka super.
Odpovedať
nieviem aky architekt kreslil to zariadenie, ale tak ako to tam je, tak sa to nezmesti :-D pokial viem, izba pod 8m2 nemoze byt technicky nazvana izbou. ja bych to nechcela ani zadarmo. ved byt mam omnoho priestrannejsi.
Odpovedať
Profilova fotka
@jeanne0 pozri náš album ;-)
Odpovedať
Podľa mňa hore je WC a kúpelňa nutnosť ak sa v noci prebudím na malú a musel by som po schodoch tak...a to nie som žiadna fajnovka. Po pridaní 1m v každom smere teda ak by mal dom 7 x 7m už by to bolo citeľne väčšie . http://www.eurolineslovakia.sk/sk/pro...
Odpovedať
aj keď ste len dvaja (možno budete traja) pod 60m2 by som nešla... spálňa aspoň 3x3,5m; obývačka a kuchyňa tiež minimálne 3,5x4m no a jednu izbičku min.3x3m pre dieťa príp.návštevu (alebo šatník,pracovňu či iba takú bordeláreň) ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@jeanne0 exituju projekty 4i domcekov co maju obytnu plochu asi 67m2 .. to su uz obyvatelne domceky... kamarati maju takí a je tak dobre rieseny, ze v pohode sa tam vsetko vojde... 44m2 je veeelmi malicko, to tak skor na vikendove byvanie, ved tolko maju vacsie jednoizbove byty.... alebo ked, tak ten druhy link, tych 79m2, je tam uz aj nejaka ta spajzka, to uz by slo... potrebujes aj nejaky skladovaci priestor.. a ulozny...
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?