3D fasady domu

Viem,ze mi viaceri napisete programy,ale potrebujeme urobit 3D navrhu fasady domu v nejakom ozaj dobrom programe,lebo mame velku dilemu ci k cierneej streche a antracit.oknam zvolit bledosedy kamen a sokle alebo volit a ozivit to hnedou.V 1studiu pytali 110e co sa nam zda prilis vela za 4fotky domu a 1variaca.
Odpovedať
@mischell0110 ked chces ozaj dobre tak zaplat stovec, ked chcel zhruba daj si daky online konfugurator co je na strankach s domami. Ked chces nazivo priloz si k domu hnedu alebo kocku z obkladu.
Odpovedať
napíš mi :) môžno ti viem pomôcť
Odpovedať
Profilova fotka
110€ je celkom dobrá cena. Záleží aj od obtiažnosti domu a detailnosti rozpracovania. Sranda je, že napr. vodári si popýtajú za trojhodinovú prácu 260€ a ľudia zaplatia, ale za kvalitnú prácu 3D špecialistu, ktorý to môže robiť aj viac ako 15 hodín je 110€ veľa. Nechcem sa tým nikoho dotknúť, ale skúsme sa niekedy zamyslieť nad cenami a trošku ich porozmieť. Takým prístupom sa už nebudú stavať len domy svojpomocne, ale čoskoro aj projekty, 3D atď.
Odpovedať
@saplogroup viem,ze ta praca dlho trva.Sama som si stiahla program,kde som sas tym hrala dlho.No,ked clovek robi s takym programom stale,zvladne to lavou zadnou.A priklad,ze vodari a podobne beru tolko-robia veci,bez ktorych dom nefunguje,bez vizu sa da ist dalej.ide len o doplnok a lepsiu predstavu pre cloveka,To je ako s fotenim-ktoremu fotografovi sa date kvalitne nafotit,ked obaja budu fotit rovnako,len rozdiel v cene bude50e?Ide o to,len hladat,preto aj ja tymto prispevkom hladam niekoho,kto to robi v dobrej kvalite a za rozumny peniaz.
Odpovedať
Profilova fotka
Dovoľte mi len súhlasiť že cena 110e je veľmi dobrá, a máte pravdu že bez vizualizácii viete žiť, ale dom staviate raz max dvakrát za život a mal by sa Vám aj páčiť. Možno že sa Vám to zdá viac ale zoberte to tak že PC ktorý zvláda grafické programy ako aj software stojí nemalé peniaze (dokopy 6-7tis. eur) takže je tam čo splácať. Nehovoriac o čase strávenom nad tým aby to vyzeralo dobre. Prepáčte, nedalo mi nereagovať, pekný víkend
Odpovedať
Google sketchup a spravis si to aj sama :)
Odpovedať
Profilova fotka
@mischell0110 súhlasím s Vami. Druhá vec je, že 3D špecialisti tu nie sú pre tých, ktorí to nepotrebujú, ale pre tých, ktorý potrebuju vizualizaciu lebo nemaju predstavu. Pokiaľ píšete, že sa bez toho da zaobísť tak prečo si to potom chcete dať vypracovať? Radšej ušetríte peniaze na vodarov a aspoň sa budú môcť 3D špecialisti venovať klientom, ktorý majú reálny zaujem, vážia si ich prácu a hlavne ju potrebuju. Tak isto ako pisat mconstructions, licencie su veľmi drahé. Ak sa naučíte na Sketchupe tak ako pisal igigi, tak sa mi môžte ozvať, rád budem spolupracovať s človekom ktorý mi bude kresliť vizualizacie za 50€/dom. Prajem veľa úspechov.
Odpovedať
@mconstructions akože ok, ALE 6 az 7000eur? To si vážne prehnal. @saplogroup špecialista a 15h? To je akože čo? Veď za 15h sa ja naučím s programom pracovať a ten návrh spravím. Videl som kopec programov, free! Kde si do neho stiahnes foto, potom si v ňom označis plochy a potom menis farby
Odpovedať
@atak77 nemyl si pojmy s dojmami. Také renderovanie ti asi nič nehovorí.
Odpovedať
Profilova fotka
@atak77 pred začatím témy sme sa mali asi dohodnúť o akom type vizualizacii sa bavíme. Ja tu hovorim o vizualizaciach na profesionalnej urovni spracovane do detailu. Pracujem s tým nejaký ten rok a neexistuje free program ktorý to spraví tak profesionalne. Hovorim, že čoskoro si ľudia budu ešte aj projekty robiť sami 😁 Keby každý stavbár/projektant/architekt uvažoval ako vy, tak by ste nemali prácu.
Odpovedať
Profilova fotka
@atak77 gratulujem mozte sa tym aj zivit 👏... Ja som povedal len moj skromny nazor a skusenosti...a nie je to prehnana suma nakolko ja nehovorim o free programoch ale o profesionalnych 3d programoch a ich nadstavbach plus pc zostava pre taku pracu stoji okolo 1500eur (a to je skromne) ale ja sa tu nejdem hadat...100eur za 3d vizualizaciu je proste dobra cena...ide len o to ci ju klient potrebuje alebo nie. Dovidenia
Odpovedať
@mconstructions aha, uz 1500eur, predtym 6-7000eur .. ved na to som reagoval, tak preco zrazu pises o 1500eur? dalej netreba komentovat, proste sranda :-D ... ja sa tym nezivim ani nebudem @pistikus ja pisem o jednoduchej vizualizacii, ktora postacuje vacsine ludi - kto chce nieco profi, ano, ten si priplati, s tzm sa neda nic len suhlasit. @saplogroup ja hovorim o amaterskej, nie profi, takze tak ... to je rovnako ako ked mate amaterske naradie alebo profi ... ale profi vacsine amaterov je na nic
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@atak77 mconstructions spomínal že len kvalitná PC zostava.stojí 1500€, ďalšie programy a rendre cca 4000€. Takže sa približujeme k tej sume. Už sme si to vyjasnili takže želám pekný deň.
Odpovedať
@saplogroup ale bludy, pre boha 1500 za kvalitnu zostavu? co ste v roku 2000 ci 2005 ked stali PC 2x viac ako teraz? naozaj stacilo s tymi bludmi ... ci ste ako nasa stupidna SVK vlada co kupuje do skol pocitace za 800eur a ich hodnota je 400eur? (je to uvedene len ako priklad ... mohol som napisat aj ine sumy, nie len 2x navyseny rozpocet, ale ved vieme co sa deje u nas) - asi hej :-x :-x :-x zelam peknu nedelu tiez, ale naozaj stacilo
Odpovedať
@atak77 chlape ty naozaj nemáš potuchy. Také pc ti možno stačí na voľné grafické programy. A ak hovoríš o jednoduchom návrhu tak ten by zakladatelke témy spravili zadarmo aj v nejakom štúdiu kde predávajú farby, ale asi o taký nemá záujem. Tak čo spochybnujes ľudí čo sa s tým živia. 1.500 nie je veľa za také pc.
Odpovedať
100e za dobru vizualizaciu interieru alebo domu by som určite dal aj daleko viac. vo volne stiahnutych programov z netu a bez poriadne dlheho študia solidnych programov nič poriadne(fotorealisticka vizualizacia alebo vyrobny vykres) sa nakreslit neda. plati sa hlavne za to študium a ciastočne za program. to pc dnes už nema hodnotu. pc za 1000e dnes už na technicke kreslenie asi nema ani majster sveta. tlačiaren je podstatne drahšia ak ju treba. ved to tak zlacnelo z roka na rok
Odpovedať
@pistikus ja spochybnujem tých ľudí? A to mas odkiaľ? Ja som len napísal že 6t az7t eur je stupidita za pc a programy na vizu, za tým si stojím a s tebou som súhlasil, že keď profi, tak si človek priplati, pohoda Z mojej strany vsetko
Odpovedať
@atak77 programy stoja tisice € bez problemov
Odpovedať
@atak77 1500 je základná cena za PC ak sa chceš tomu ako tak venovať. Nehovorím o notebooku, kde pre rovnaký výkon musíš ísť ešte na vyššiu cenu. Pozri na internet, koľko dnes stoja profi zostavy alebo hráčske zostavy. Nestačí pozrieť leták v schránke a notebook za 250,- :-D Navyše ak potrebuješ profi monitor alebo dva tak ta cena je úplne niekde inde. A nie každý robí vizualizácie len domčekov, ale aj väčších budov a tam potrebuješ poriadny výkon. Cena programov je od niekoľko sto eur až tisíce eur, ale to záleží aký výsledok chceš dosiahnuť.
Odpovedať
Takéto sa dá zdarma v sketchup + vray Podľa mna to bežnému človeku stačí.
Odpovedať
@igigi to robíš zdarma?
Odpovedať
nie, prečo by som mal? Treba čítať s pochopením.
Odpovedať
Veď ich nechajte, nech si to hľadajú sami a trápia sa s tým takisto sami. Povedané slovami klasika: "Všecko se dá vysvětlit. Bohužel né všeckým." ;-)
Odpovedať
@igigi ja to chápem, ale tá prvá fotka odhadujem skechup(pro)+vray+photoshop sketchup - základná verzia zdarma, pro je platená verzia vray - platená verzia Photoshop - platená verzia Takže to zadarmo až tak nie je, ak to robí niekto profesionálne. Bavili sme sa tu o cene za vizualizáciu, tak nespomínam cracknuté programy. Lebo to tu môžem nahodiť fotku Octavie a povedať toto sa da zohnať zdarma ak...
Odpovedať
Nejdem sa tu hádat kolko stojí profi PC alebo soft. My sme si dali urobit návrhy fasády priamo architektovi. Práve sme to doriešili a som neskutočne rada, že som tie peniaze zaplatila. Spolupráca vynikajúca, najskor nám dal svoje návrhy, potom sme riešili čo sa nám páči a nakoniec sme sa snažili nájst kompromis. Chcela som dom v nadčasových farbách a hlavne nie gýč, čo sa dnes velmi často na domoch vidí. Sedenie sme mali 3 krát, spolu sme pochodili stavebniny a vybrali s jeho pomocou aj obkladový kamen. Robil nám aj fotomontáž s existujúcou záhradou. Celá služba nás vyšla na 100,-€ čo teda absolútne nebanujem. Fotky mám v albume.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@bubulka722 Dobrý večer, čítala som váš príspevok a potrebovala by som aj ja takého architekta, 100 euro sa mi zdá primeraná cena, prosím, bola by ste taká láskavá a napísali mi meno toho architekta? Ďakujem.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?