2. podlažie iba nad časťou domu

Ahojte. Chcem sa spýtať na skúsenosti, odporúčania, prípadne čo si myslíte o 2. podlaží, ktoré je umiestnené iba nad časťou domu. Vyberáme projekt cca 120-130m2 - 5 izieb. Obývačka, spálňa, 3 detské. Pozemok 800m2. Kúrenie plyn, bez podpivničenia. Rozhodujeme sa medzi klasickým bungalovom a takýmto z časti dvojposchodovým domom. Uvažujeme nad tým, že by sme hore dali 2 izby a možno menší záchod. Čo sa týka nákladom na výstavbu bol by tu výraznejší rozdiel medzi jednou alebo druhou variantou? V každom prípade by sme chceli železobetónový strop. Ako výhodu s časti dvojposchodového domu vidím, že sa môže ušetriť miesto na pozemku, ale obávam sa predraženia stavby. Čo si o tom myslíte? Prikladám ilustračné obrázky pre predstavu. Ďakujem
Odpovedať
@peto125 Sme stavebna firma Alone s r o a realizujeme domy na kluc
Odpovedať
Viac ako poschodím sa stavba predraží jej členitosťou. To čo je na fotkách je členité.
Odpovedať
Ešte doplním, že dom by sme chceli v každom príde do L kvôli zatieneniu terasy od cesty. A bude bez garáže.
Odpovedať
@peto125 my máme naprojektovany poschodový do L dom 5 izbový s plochou strechou. Ale poschodie je rovnako veľké ako prízemie. Síce sme s architektom riešili aj verziu že poschodie bude menšie (bol to jeho nápad) ale nejako sme sa s touto verziou nestotožnili.
Odpovedať
@peto125 poschodový dom je od bungalovu na rovnakú úžitovú plochu lacnejší a tiež efektívnejší aj z titulu prevádzky. Bungalov je len trend, ale keďže hypotéky sú lacné tak to nikto nerieši a všetci počítajú že v dôchodku budú imobilní (aspoň toto je jeden z najčastejšie uvádzaných dôvodov prečo nemať poschodie). Čiastočná nadstavba je pekná ale o niečo menej efektívna a samozrejme aj drahšia keďže 100% narastá plocha strechy a podlahy k ploche obydlia (v jednopodlažnej časti). Mne sa tiež tie domy s čiastočným poschodím páčia ale nedal by som si to lebo ja chcem efektívny dom a neverím, že by som si nedokázal rozvrhnúť podlahovú plochu rovnomerne pre dve podlažia. BTW: dole daj jednoduché wecko a radšej hore poriadnú kúpelňu a wcko, nebudeš to mať na predvádzanie, ale na užívanie, jedine žeby hej :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@peto125 velmi pekny domcek ste si nasli. Myslim, ze trochu to bude drahsie, kedze tam budete musiet dat ten iny strop (neviem ako sa to presne odborne vola) ale zase budete mat viacej izieb. Mne osobne sa takyto typ domu velmi paci :-) :-)
Odpovedať
@peto125 my máme taký, na poschodí 2 detské a kupelnu
Odpovedať
ak chces hore izby, tak s plnym prislusenstvom, tzn. aj wc a kupelna (staci bud s vanou alebo sprchovym kutom, podla vasich preferencii). ale robit hore spalne bez kupelne je mimoriadne neprakticke. zopar rokov budu ten vrch obyvat deti. a ci uz male deti alebo pubertaci, kupelna pride vzdy vhod.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?