Zrušenie plynovej prípojky

Zdravim všetkých. Máme takýto problém, chceme zrušiť staru prípojku ( po zburani domu nam ostala uprostred dvora trcat prípojka, ktorá nám nevyhovuje tam kde je nakolko mame aj uzky pozemok a aj kvoli manipulaci velkych mechanizmov a i.) Z uvedených dovodov ju chceme odstrániť. No ale.. komunikacia s SPP hotova katastrofa poriadne nam nic nevedia povedat ani poradit co potrebujeme a ako postupovat.. Pisali sme ziadost a o zrusenie, odpoved bola treba podat objednavku. Ked sme boli u alianc. partnera tak ten povedal ze to bude stat cca 1200 Eur ( a to bez vykopovych prac). My chceme len v mieste napojenia na plynovod to prerusit - odrezat, zablendovat ( teda nejak to zapečatiť a uzavrieť) a zvyšne potrubie si uz vykopeme aj sami. Povodne sme mali zakreslenu aj novu pripojku, ( skoro na boku pozemku aby to viedlo priamociaro k domu a po stene), ale po tychto periferiach kaslem na cely plyn a viac ho ani nechcem. Preto chcem len zrusiť pripojku. Za dalsiu pripojku ( jej vybudovanie) chce alianc. partner 1300E ( co je 3,5m). Poradte mi. Bude stat to zrusenie ked to bude len cez SPP a nie alianc. partnera menej?
Odpovedať
1
2
Aka prípojka? Plynomer, ventil a prípadný redukčný ventil sa dáva na kraj pozemku, do plota. Odtiaľ vedie rúra do domu a tam je ďalší ventil.
Odpovedať
@radopp plynovu pripojku. Plynomer tam uz neni ( po zmene majitela bol demontovany) . Viem ze sa to dava na kraj pozemku.. lenze predtym to bolo vsadene do prednej steny domu. a bol volny pristup. Dom bol zburany a teraz to vytrca uprostred dvora, nie na kraji pozemku. Predzahradku chceme oplotit, V predzahradke uz mame elektricke hodiny a podla projektu pri nich mal byt plynomer s pripojkou. Vyjadrenie SPP bolo ze sa bude davat na jestvujuci plynomer ( teda tu pripojku ale to je nevyhovujuce, lebo to nevedie rovno a klukatiny nemozu sa robit. Skratka ju nemozeme tam nechat lebo tade kade vedie, mame naprojektovanu vodu so šachtou a aj zumpu. A za jej zrusenie chcu od nas 1200 E ( aliancny partner SPP). co sa mi zda prehnane vela
Odpovedať
@borderka Skús sa spýtať či môžete spraviť rekonštrukciu prípojky, nejaký havarijný stav alebo čo. Teda nie rušenie a nová prípojka, svine vás chcú oškubať.
Odpovedať
napisat objednavku a poslat doporucene .my sme to tak urobili.prisli zhodnotili kazali vykopat povedali kde a kolko a muz vykopal.zablendovali nam to na hrane pozemku pod zemou a urobili skusku a isli .to bolo vsetko.najprv sice ze to treba zrusit na hlavnom uzavery ale nakonec nam to zrusili pri pozemku.cize zalezi akych chlapov vam tam poslu aky den budu mat aako sa da snimi dohodnut lebo dat sa to da urobit len treba chciet.len treba napisat objednavku nie ziadost
Odpovedať
@tensy presne takto nejak si to predstavujem, ze vykopeme jamu, odrezu, zablenduju, urobiaskusku a konec. Nevies kolko vas to cca vyslo a ako dlho im to asi trvalo? Len tusim do marca ci kedy maju odstavku ze teraz sa uz asi nerobi.
Odpovedať
Profilova fotka
ja mam ten isty problem ,pivnice hotove a teraz mi povedia že 1300 ečiek za prekladku na roh pozemku cca 3metre,sa zblaznili,
Odpovedať
mne sa zdá, že firmu podobné týmto len zneužívajú to, že si to ľudia sami nemôžu dovoliť urobiť. Keby že áno, tak neviem kto by bol ochotný vyhodiť takúto sumu za prakticky malú robotu. Nanešťastie plynomery po novom musia byť pristupne z cesty tak sa to spraviť musi. Firmám poskytujúcim tieto služby to očividne nahralo do karát.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
@vojtoknot @borderka Taaakze mame novinky ohladne zrusenia pripojky. SPP mi odpisalo na moju ziadost o zrusenie a vratenie poplatku za pripojenie. Z celkovej sumy 150,05€ nam vratia 65,18, zvysok si nechaju ako vynalozene naklady. Z mojej strany spokojnost - lepsie jak drotom do oka :-D :-D :-D
Odpovedať
@matorado gratulujem:) my to mame na pozemku tiez zaujimave.. 2x pripojka (su to vlastne 2 pozemky) z coho nevyuzivame ani jednu.. dali sme si nakoniec iba elektrinu.. a neviem celkom co teraz s tymito krasnymi trciacimi "ozdobami" - asi to nemozme sami nejako zlikvidovat,co..:(
Odpovedať
@olivs no toto aj mna by zaujimalo ja to mam podobne - to obalene v ciernom igelite. Bolo to vsadene do domu a dlzka po bod napojenia na ten hlavny plynovod ( ci ako sa to vola) je cca 13m a skratka to tam nechat nemozme. a jeden alianc. partner za to zrusenie chce cca 1200 E. Chceli by sme sa nejak tym alianc. partnerom vyhnut lebo ty si nauctuje take sumy. A to sme si mali vykopat akoze sami. Cchceli by sme to poriesit nejak ako @tensy @matorado a gratulujem... ja to necham asi uplynut ( to je bud. rok v januari) ako sa tramposit teraz s SPP lebo uz vazne na nich nemam nervy, oni tam nic nevedia a nepomozu. Teraz potrebujem hlavne energiu na stavanie domu
Odpovedať
@borderka A ako su umiestnene hodiny?
Odpovedať
@matorado hodiny tam nemame - teda ten plynomer. ten uz bol demontovany ako sme dom kupili. to v tom igelite su uz len trubky. na ktore bol pripojeny aj ten plynomer. A to potrubie pod zemou moze mat cca 13m po bod napojenia ( ten sa nachadza pri ceste, ale stale je to na nasom pozemku.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
Profilova fotka
@tensy aku objednavku treba podat?
Odpovedať
Profilova fotka
vyjadrenie od SPP na vlastne náklady vypracovať novy projekt pre odstránenie prípojky + na vlastne náklady odpojenie + zaplatenie skrinky a príslušenstva. V roku 2011 december došlo povodnému majiteľovi papier ,ze ked sa neozvú do konca roka tak za prípojku nebudú účtovať náklady za nepouživanie prípojky. Moja odpoved bude takato :pozemok som dostal dar zmluvou kde nieje spomenuta pripojka.Nakoľko sa prípojka nachádza na súkromnom pozemku žiadam o urýchlené odstránenie danej prípojky. Poprosim o rady.Ja im nemienim nič platiť
Odpovedať
Profilova fotka
@matorado o toto sa mi jedna ako ste postupovali
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
@marek06 @borderka ako ste dopadli?
Odpovedať
to by zaujimalo aj mna, kedze sme mali tiez pripojku v stene domu, ktory budeme burat a v novom sa s plynom nepocita
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
Ahojte. Momentalne riesime to iste. Kupili sme stary dom, ktory chceme zhodit a kurenie ma byt elektricke. Za zrusenie pripojky chcu 800 EUR (zostatkova hodnota potrubia z roku 1988) + 500 EUR vykopove prace. Samozrejme, ze so sumou 800 EUR absolutne nesuhlasime. Neviem, co budeme robit, lebo plyn nechceme a nebudeme vyuzivat.
Odpovedať
@maczky kedze chjes drahsie kurenie kde je problem poziadat o odpojenie - zobneru plynomer a mas vybavene, ruru si vykop alebo nechjaj v zemi. Privod zaslep a nechaj na pozemku mozno sa dakedy hodi, ak neches aby to trcala zo zeme rura tak ich poziadaj nech ju len zavaria, kusok pdo zemou, to hadam 800€ stat nebude.
Odpovedať
@maczky namiesto vyuzivania lacnejsej energie ste sa "mudro" rozhodli si este aj priplatit za zrusenie pripojky. Kto to vlastne od vas chce tych 800EUR? Preco by sa to potrubie vobec malo vykopavat? Ved je to nezmysel.
Odpovedať
Potrubie sa ma zrusit v mieste napojenia. Kedze sa jedna o takmer 22mtr, tak si SPP Distribucia vycislila hodnotu toho potrubia na 791 EUR. Plus samozrejme este treba platit 500 EUR za vykop a ukoncenie. Co sa tyka "lacnejsieho" kurenia, tak existuje aj fotovoltaika a slnko svieti stale, takze z tohoto dovodu sme sa rozhodli ist do takehoto riesenia. Samozrejme je to aj vecou setrenia zivotneho prostredia.
Odpovedať
@maczky tu ruru uz hadam raz zaplatil povodny majitel nie? Na kereho by ju kopali von? Co si ju odlozia do skladu? Tak prestan playit za plyn a odpoja ta aj sami zadara a ruru urcite kopat von nebudu. Fotovoltaika na kurenie neexistuje, neda sa fo spravit je to nezmysel radsej si ti nastuduj a usetris kym sa da.
Odpovedať
@sysell Co sa tyka tej rury, tak ta je tam od roku '88, a podla SPP ju tam davali oni. V kazdom pripade je 791 EUR za 28 rocnu trubku strasne vela. Plynomer je uz odstraneny, ale stale je tam uzaver s plynarenskou plombou, takze je to aktivna pripojka. Lenze my nemozeme burat dom, lebo pri poskodeni by mohlo dojst k vybuchu. Uz to riesim cez pravnika, ze ci maju na to vobec pravo. Co sa tyka tej elektriky. Neviem, kde si zobral, ze fotovoltaika na kurenie neexistuje, ked kamarat tak kuri.
Odpovedať
@maczky Co sa tyka FV na kurenie, je to blbost v nasich podmienkach. Odporucam temu http://www.modrastrecha.sk/forum/kure... a dobre si pozri aj link, ktory tam pridal @majkoj.
Odpovedať
@maczky tiez som nezapojl plyn, mam ho na hranici pozemku a rura mi zavadzia, ale platit za odstranenie je absurdne. Pri kopani treba davat pozor, a nechat ho kde je.
Odpovedať
@peto99 Problem je, ze zaklady buduceho domu budu tam, kde je zakopana rura, takze to musi ist von. Neviem, ako dalej. Nieco snad vymyslime.
Odpovedať
@maczky foto v zime vyrobi tak malo elektriky ze to ledva potiahne parvziaroviek a v zome ako vies je o 7 tmaba o 16 tma, tak vtedy sa nekuri. Neviem co ma kamarat ale.plno ludi obhajuje aj uplnu sprostost ked ju maju. Fakt neviem ako mate plyn ale rura na pozemku je asi vasa, odkroj ju na hranici pozemku a hotovo, fo sa neda ? Na hranici pozemku bude dom?
Odpovedať
@sysell Ano, dom bude na hranici pozemku. So susedom mame spolocny mur (dvojdom). Co sa tyka FV, tak s kymkolvek som sa bavil, kazdy s tym bol spokojny. Neviem. Systemy sa vyvyjaju, nez postavime, isto bude nieco vylepsene. Su panely, ktore dokazu vyrabat elektricku energiu uz pri minimalnom osvetleni.
Odpovedať
@maczky no my sme to vtedy nechali tak. A tento rok to ideme zase riesit. Nuz nebude to lacne ale potrebujeme to dat prec lebo neni kam vhodne umiestnit zumpu. Daj vwdiet ako pokraxcujes.
Odpovedať
@borderka Urcite dam vediet, ako sme pokrocili. Aby to bol navod aj pre dalsich, koho bude chciet SPP obrat o peniaze.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?