Zriadenie elektrickej skrinky na pozemku

Dobrý deň, kúpili sme pozemok na ktorom ideme stavať a na pozemku zo zeme trčí len cca 1,5 m dlhý elektr. kábel. Chcel by som sa opýtať, aký je postup, keď chcem na pozemok osadiť elektr. skriňu, aby sa elektrina mohla počas výstavby používať. Čo všetko k tomuto vybaveniu potrebujem? Za všetky rady vopred ďakujem.
Odpovedať
@matejjj najprv musis zaplatit poplatok 216€ len za to, aby elektrikari vobec o tebe vedeli. Potom nasledne musis zase nejaku ziadost poslat elektrikarom na zaklade ktorej do mesiaca ta pridu zapojit. No ty na vlastne naklady si tam musis dat elektricku skrinku a potom vsetko je uz na eletrikaroch. Je to dost zdlhave a hlavne oni maju stale cas
Odpovedať
Aha takže elektrickú skrinku si musím osadiť a zapojiť sám ? a oni ma prídu len zapojiť do siete ?
Odpovedať
@matejjj no my sme si skrinku davali sami aby to uz oni mali pripravene
Odpovedať
@matejjj daj si to zapojit tomu co sa tym zivi a mas to urobene za den dva. Mne to zapojili nakomplet za dva dni aj s elektromerom a nepohol som ani prstom a ani nikam som nemusel chodit, ale je to drahsie.
Odpovedať
@matejjj Zavoláš elektrikára, že potrebuješ osadiť skrinku na elektromer. Zvyčajne ten skrinku aj kúpi a osadí ti ju. Potom potrebuješ revíznu správu k prípojke - urobí ju revízny technik - elektrikár, alebo ten, čo ti ju montoval, ak má oprávnenie na vykonanie revízie. Potom si vyberieš dodávateľa elektriny. Ak to bude ZSE, tak a na ich stránke je on-line žiadosť o pripojenie. Ak iný, možno bude treba zájsť na obchodné miesto. Žiadosť vyplníš, priložíš situačnú mapku a revíznu správu, prípadne iné doklady, ktoré sa tam budú vyžadovať a čakáš. Pošlú ti návrh zmluvy, tú podpíšeš, zašleš späť. Dodávateľ požiada distribútora - u nás je to ZSE distribúcia o montáž elektromeru. Príde technik, zapojí elektromer, zaplombuje ho a môžeš sa napojiť.
Odpovedať
Profilova fotka
Najlepšie bude zavolať na infolinku ZSD, oni budú presne vedieť čo a ako.
Odpovedať
@chrobak7 naprikladd pri SSE reviziu v podstate netreba; staci len dat cestne prihlasenie, ze je odb. miesto pripravene. reviziu treba potom ku kolaudacii
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?