Zosilnovac wifi signalu/repeater

Zdravim, chcel by som sa spytat, ci niekto nema skusenost s problemom slabeho wifi signalu v dome ci vacsom byte a ako to riesil. Kupil som wifi repeater, no moc mi tento typ nevyhovuje (Edimax), kedze mam pocit, ze casto vypadava, resp. dostavam do pozadovanej miestnosti stale slaby signal. Ako je najlepsie to vyriesit? Mate niekto dobru skusenost s nejakym repeatrom? Vopred dakujem za pomoc.
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@gorelle ja mam doma TP LINK TL-WA850RE ktory je rovno do zasuvky. Samozrejme treba ho umiestnit na take miesto aby ete zachitil slusnu uroven signalu. Pripadne ak taka moznost nieje tak sa da riesit siet cez elektricke rozvody s TP LINK TL-POE200
Odpovedať
Profilova fotka
@gorelle nie je jednoduchsie kupit poriadny router ? Ja neviem ako je to mozene, ale ja mam wifi v celom baraku a skoro 100m okolo baraku :). Mam http://www.asus.com/Networking/RTN66U/
Odpovedať
Ako pise majkoj, treba dat normalny router. Dnes uz bezne pouzivany standard 802.11n ma omnoho vacsi dosah a rychlost prenosu ako tomu bolo u starsich WIFI routerov. Nehovoriac o moznostiach zabezpecenia, ktore tiez pokrocili dalej....
Odpovedať
nefantazirujte, v baraku WiFi nepojde dobre nikdy. @ schvalne by som chcel vidiet ako a hlavne akou rychlostou sa pripojis tych 100m od baraku. Ziadny router to nevyriesi kedze vyziareny vykon je limitovany, teda rovnaky u kazdeho routera, jedine sa da dosah poriesit vhodnou antenou. V pripade @gorelle je najlacnejsia a naschodnejsia cesta vyssie uvedeny TP-Link.
Odpovedať
@ramoon Ja mam rovnaky problem ako gorelle. Mame poschodovy dom, router /D link od tcomu/ mame na poschodi. Na prizemi mame mizerny signal. Ake je to "spravne miesto" v nasom pripade na umiestnenie toho TP linku,do zasuvky ktory spominas? A prosim ta, dokazes mi vysvetlit,ako finguje ta druha moznost? Kde je lepsie umiestnit router pri posch.dome? Na prizemi,alebo na poschodi?
Odpovedať
Profilova fotka
na kazde poschodie jedno AP a je to :-) router netreba, zbytocne drahe a casto komplikovane (ak to dakto nevie poriadne nastavit) riesenie
Odpovedať
ako spominal majkoj, treba kvalitny router a dobre pripojenie na net. potom sa viete aj cez wifi dostat bez problemov na nejakych 60-80Mbit/s, aj viac. velakrat pomoze sa pohrat s kanalmi, a nastaveniami routra, pomoze aj http://www.inssider.com/
Odpovedať
@manilla 60-80Mbps sa bavime o synchronizacnej rychlosti alebo o rychlosti na urovni TCP protokolu? Nieje to totiz to iste. Aj je to rychlost na urovni TCP protokolu musela by si mat router pri 40MHz sirke kanalu so synchronizacnou rychlostou 300Mbps a tiez aj notebooku mat WiFi v norme 2T2W, a to nema hociktory notebook a uz vobe nie v cenoovej kategorii okolo 600,- Evri.
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj Presne. Ja mám wifi router a to ma montážnici upozorňovali, že wifi signál sa nešíri stenami. Môj dom má 70cm kamenné múry, wifi router mám v izbe pod počítačovým stolo - čiže vôbec nie optimálne miesto z hľadiska šírenia signálu a pokrytie mám nielen v byte, ale aj na záhrade a na jednej strane domu na ulici , čo je asi 20m a na druhej strane cez celú záhradu, cez potok na ceste, čo je asi 50m. Takže poriadny router zvládne aj nemožné. Mô je konkrétne TP-Link 150Mbps TL-WR741ND :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@majki555 Idealne je router 300 Mbps umiestnit na vysie polozene miesto nad podlahou. Opakovac dat na miesto kde je este dostatocny signal z routra a tym smerom ktorym chceme prioritne sirit signal. V prvom prispevku som uviedol nespravny model tak este raz Druha moznost je sirit ho cez elektricku siet TL-WPA4220KIT a to tak ze zariadenie pripojit do el. zasuvky a pripojit k routru a v druhej miestnosti kde chceme mat signal pripojit druhe zariadenie TL-WPA4220KIT ktore bude uz sirit wifi signal. Treba si pozriet priklady zapojeni na stranke TP LINKu
Odpovedať
Profilova fotka
@hop377 nefantazirujem, v celom baraku (bungalow 10x15) mi neklesa pripojenie pod 130Mbps (pokial sa bavime o prenose suborov cez 80Mbps. Router to poriesi, pretoze tie moderne maju MIMO . Treba skusit :). Na zahrade som mal len mobil, tam mi to ide tak rychlo ako mam inet pripojenie, to mi staci :)
Odpovedať
@majkoj mas tam chybku pri 130Mbps synchonizacnej je prenos na urovni TCP max 52 Mbps, teda realny prenos na urovni bytov 5,2 MBps, realny prenos suborov bude este nizsie. A schvalne by ma zaujimalo ked sa pripojis tych 100m od domu aku realnu rychlost dosiahnes, to ze WiFi vidis neznamena ze aj realny prenos bude ficat bez problemov.
Odpovedať
Článok sa načítava...
urob si rozvod cez elektricke zasuvky a mas po probleme
Odpovedať
Profilova fotka
@hop377 chybku nemam, pretoze som to meral pri prenose velkeho suboru. Bol som to skusit speci koli tebe, na tych cca 100m mi spedtest.net ukazuje 2-3Mbps.
Odpovedať
@majkoj no teda na 100m Ti to fici zavratnych cca 200kBps realneho prenosu.
Odpovedať
@hop377 Myslim, ze sa tu neriesi, aky ma majkoj prenos 100m od baraku. Povodny dotaz od gorelle je ohladom pokrytia signalom v dome (byte). Ja som stale toho nazoru, ze je lepsie vymenit jestvujuci router za kvalitnejsi, ako platat problemy nejakym repeaterom.
Odpovedať
Profilova fotka
@hop377 a co teraz ako ? Ja som to spomenul len ako zaujimavost. Na surfovanie staci :)
Odpovedať
@majkoj nic, len som Ta upozornil na chybu, ze ak mas synchronizacnu rychlost pripojenia 130 Mbps tak nemozes dosahovat realnu prenosovu rychlost 80Mbps na urovni suborov, ako si uviedol vyssie a tiez vyssie som to zratal kolko mozes mat realnu rychlost na urovni suborov. @voodoo ved prave a tu snazim vysvetlit, ze vymena routeru nic neriesi, kedze router ktory sa predava na SK musi splnat podmienky telekomunikacneho zakona, to znamena ze v pasme 2,4 GHz moze mat vykon maximalne 100mW, teda 20dBm a to splna kazdy. Jedine spravne a spolahlive riesenie je bud WiFi extenderom, alebo pridanim AP, tak aby dostatocne pokryli pozadovany priestor. To nie je latanie ale spravny postup.
Odpovedať
@hop377 V konecnom dosledku tu aj tak nic nevyriesime, kedze v povodnom dotaze nie su ziadne informacie - typ routera, ktory ma, podorys objektu, ktory chce pokryt a umiestnenie aktivnych zariadeni atd... Je dost mozne, ze ma 802.11g AP, ktore ma polovicny dosah oproti 802.11n. Ale je mozno u neho moznost na vymenu anteny na AP za kvalitnejsiu. Rieseni je vela, ale chyba info...
Odpovedať
Profilova fotka
@hop377 a ja ti vravim, ze chybu nemam, lebo to nie je udaj vypocitany, ale namerany. Ten router ma mimo. A samozrejme nie kazdy router s rovnakym vykonom ma rovnaky dosah.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
@hop377 : ahoj, pls vies mi poradit aky router mam pouzit aby som mal signal pokyritia v celom dome = jednopodlazny (prikladam foto, miestnost oznacena zltou farbou je miesto kde bude router. rad by som mal signal aj v zahrade, ktora je orientovana naproti routeru cez obyvcacku (smerom hore na prilozenom nakrese). Dakujem
Odpovedať
daj to do chodby medzi izbou a obyvackou
Odpovedať
Omietky su uz spravene. Nemam ako natiahnut kabel. Ten router by som mal rad kde som to vyznacil. Len neviem podla akych parametrov ho vybrat. Co udava silu signalu?
Odpovedať
@darthez skus tento: Mikrotik RB951G-2HnD je trosku drahsi, treba mat aj nejake skusenosti v tejto oblasti, nastavenie nie je pre zaciatocnika, na nete su vsak navody, v znamom eshope so zelenym mimozenstanom mas za necele 4 eura moznost vratit tovar do dvoch mesiacov bez udania dovodu keby si nespokojny, ale myslim, ze problem s pokrytim urcite nebude, vykon ma 1000mW co je viac nez dost :)
Odpovedať
@darthez este dodam, nie je to aDSL router, takze pozor na to :)
Odpovedať
@cukrik25 pozera som na danom shope co si odporucal. cena je ok len ma odradza ta zlozita instalacia. ale ked vravis ze su videa na nete tak to snad nejak rozbeham. este otazka: "nie je to aDSL router, takze pozor na to"...co si tym myslle. ja som v tomto laik. momentalne mam optiku od Orange, router D-link, ale to je slabota. tento router by som kupil do domu ako som uvadzal vyssie pre optiku od T-com. Dakujem
Odpovedať
@darthez no prave preto som dopisal tu poznamku, lebo nikde si neuvadzal co mas za net, kedze mas T-com, modem mas od nich, tak kludne zober mikrotik (ten uz ma len RJ45 porty, cize u mna napr potrebujem spominany dsl router kedze zo steny mi ide RJ11 ) dufam ze chapes co myslim....
Odpovedať
@cukrik25 jj hej. dikes :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 rokoch

Odpoveď na príspevok od gorelle:

Zdravim, chcel by som sa spytat, ci niekto nema s…
@gorelle všeobecne tie repeatre sú somarina, a edimax ešte väčšia 😀, keď už by mi záležalo na kvalite wifi v dome, tak by som to riešil cestou poriadneho wifi roamingu, použil AP napríklad ubiquti, a potiaľ k nim káble z routra mikrotiku, alebo nejakého switchu, pre router by som nastavil protokolovu prioritizaciu tcp a udp - čiže http a quic. A na AP nastavil základné qos - Download, Upload.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od darthez:

Omietky su uz spravene. Nemam ako natiahnut kabel…
@darthez Dbi udáva silu signálu danej antény, ale väčšinou je to aj tak 5 dbi, skôr by som použil AP na pokrytie viac izieb ako router.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?