Zmena istica pre omietkarov

Omietkar z firmy, co mi budu robit strojove sadrove omietky mi povedal, ze potrebuju aby som mal na stavbe elektrinu istenu isticom 3x25C... ja ale mam hlavne istenie isticom 3x25B. Istic v skrinke na ulici je zaplombovany - je to teda nutne riesit cez ZSE? Aky je postup?
Odpovedať
Volal som do ZSE, povedali mi jasne - zmenu istica na 3x25 charakteristiky C mi neurobia ani neschvalia a to ani len docasne, vraj si to mam vyriesit s omietkarmi.
Odpovedať
@gashtaan treba ten stroj vyskúšať, podľa mňa ti to pôjde aj na tom ističi.
Odpovedať
@martin85 viem si predstavit to nadsenie omietkarov, ked jedno pekne rano pridu, pumpu nenastartuju a pojdu domov :) Pytal som sa suseda, vraj mu robili strojove omietky na takom istici - sice im to obcas vyhadzovalo a nadavali, ale nejako to urobili. Islo o rovnaku firmu, ktora bude tahat omietky mne, no mne prizvukoval ten ceckovy istic, tak sa im s tym asi nechce babrat zase.
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan nedal by sa pouzit obmedzovac rozbehoveho prudu ? Take cosi pouziva npr aj moje TC na kompresor.
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan zažádej o rozplombování rozvaděče a to z důvodu výměny "vadného" jističe. Na omítky jistič vyměń za vyšší a pak dej zpět ten původní. Pak jen nahlásíš, že to elektrikáři opravili-jistič vyměnili za nový a že můžou dojet rozvaděč zaplombovat ;-)
Odpovedať
@catt82 @gashtaan samozrejme, je to platena sluzba - ja som tusim platila okolo 28 € za opatovne plombovanie
Odpovedať
Profilova fotka
@authorka my jsme teda neplatili nic :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Na 90% to pojde aj na Bckovom isticky. A ked tak im to sem tam vyhodi. Tak nech si to nahodia a hotovo. Neberu malo, tak snad jeden istic nahodit zvladnu... Urcite by som sa netahal s el. na docasnu vymenu istica a podobne...
Odpovedať
Profilova fotka
Na tom istici to na 100 % nepojde.Neurobia ani m2 omietok.Takze ziadne ze im ho vyhodi sem-tam,ale bude non-stop vyhodeny.Musite si to poriesit ako viete,po znamosti,su rozne sposoby.Ale urcite nie na tom istici,iba co sa prezenu,rozbalia a nic neurobia.
Odpovedať
@smrlak ako som pisal, susedovi omietky urobili, len obcas im to vyhodilo...
Odpovedať
@majkoj co som cital, niektori omietkari maju cerpadla so softstartom, ti nemaju problem...
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan ja viem este jedno riesenie :D. Kupil som si evolve Fury 2 pilu na rezanie profilov. Ked mi to predajca u mna doma predvadzal vsetko bezalo. Ked som pozdejsie skusal ja, vzdy vyletel istic. Nakoniec bol rozdiel v tom, ze s nim som to skusal na 1,5mm2 40m predlzovacke a ja na 2,5mm2 15m :D
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@catt82 presne toto riesenie my navrhoval elektrikar ale s tym ze je havarijny stav.vymeni istic a potom pridu z elektrarne len zablombovat.nastasie sme to nepotrebovali omietaci stroj isiel v pohode.akurat som si zlu partiu vybral
Odpovedať
@gashtaan Omietkar o hlavnom istení nevie nič. ZSE ani SSE nikdy neschvália hlavný istič s C charakteristikou
Odpovedať
@anett9 tu ani nikto nevrdi, ze omietkari vedia nieco o hlavnom isteni...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Zdravim, vedeli by ste mi pomoct, mam dohodnutych omietkarov , ktori pozaduju odomna istic 3x25A s B char. hlavny istic mam 3x25A (neviem ci s B to musim pozret) , moja otazka ale je hlavne v tom ze od elektromerovej skrine kde je aj hl. istic , mi ide kabel (cyky 5x10) do domu kde mam malu zasuvkovu skrinku v ktorej mam prudovy chranic foto a istic 3/16B, mam dat tento istic vymenit za pozadovany 25A B, alebo dam napriamo napojit (po dobu kedy sa budu robit omietky) tu jednu zasuvku a istit kabel bude hl. istic ? Bude to takto spravne? Dakujem za pomoc
Odpovedať
@blackadventure007 Zavolaj si elektrikára, ten už bude vedieť čo a ako spraviť. Tento problém má každý, kto stavia - ten silnejší istič potrebujú omietkári aj tí, čo aplikujú striekanú pur izoláciu. Elektrikár ti to na ten jeden - dva dni vymení a potom dá späť. Ak je dobrý, tak ti zabezpečí aj spätné zaplombovanie elektromera.
Odpovedať
@chrobak7 Zavolam , dakujem , kazdopadne hl. istic by mal stacit tak ten nebude treba ani menit skor ten co je umiestneny v tej malej zasuvkovej rozvodnici tam je len 16A/3P B co by asi vyhadzovalo. :-S
Odpovedať
@blackadventure007 To je jasné, že by to vyhadzovalo. Tie stroje sa zapájajú hneď za ten hlavný istič, ktorý sa na ten deň - dva vymení.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
@gashtaan Dobry deň, ako ste to poriesili ? Mame ten istý problém
Odpovedať
@ivana_vidnanska s B isticom sa to nedalo urobit, stale ho vyhadzovalo, tak som volal do ZSE a nahlasil som, ze musim porusit plombu a dohodol som s nimi, kedy mi maju prist urobit novu. Bol za to nejaky poplatok, ale konkretnu sumu si uz nepamatam.
Odpovedať
@gashtaan 12,5€
Odpovedať
Ja strojove omietky nemam, ale poterari po mne chceli 3f istic na 20A. 25A nemam ani hlavny, 3f zasuvku som napojil bez druheho istica a isli iba cez hlavny (B20). Asi zalezi od stroja, im asi nevyhadzovalo. Mali taky starucky stroj a k tomu asi nejaky kompresor na palivo.
Odpovedať
@gashtaan a vy ste si tam po odplombovani nahodili ten c-istič ?
Odpovedať
@ivana_vidnanska no áno ale keď na to prídu mate sakramentský problém...
Odpovedať
@blackadventure007 hlavne si tam dáš zodpovedajúcu zásuvku
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?