Žiadosť o elektrickú prípojku - okres Bardejov

Caute, viete mi poradiť čo všetko je potrebne k elektrickej prípojke. (VSE) Dá sa elektrická prípojka riešiť skôr ako je nakreslený projekt? Čo by som mal všetko pobehať. Našiel som tu niečo : https://www.vse.sk/web/sk/domacnosti/... Čo myslia týmto bodom : projektovú dokumentáciu elektrickej prípojky;? Musi mi to nakresliť architekt alebo si to viem aj sám? Prosím o radu.
Odpovedať
@matus157 nakresli ti to projektant
Odpovedať
@matus157 najprv poziadaj o pripojenie. Poslu ti vyjadrenie, v ktorom budeš mat urceny pripojovaci bod. Ak sa jedna o pripojku do 3x25A napajanu zo vzdusnej siete, VSD nepozaduje projekt. Staci im revizna sprava, mapa v mierke a list vlastníctva.
Odpovedať
@topfield napájať pre elektromer na plote môžeš zo vzdušnej siete aj ked tam bude 3x100A, v obci kde je len vzdušné vedenie sa ani ináč nenapojiť nedá, iné je ako pôjde napájanie do domu
Odpovedať
@duzu mozes ale do 25A nepotrebujes projekt.
Odpovedať
A kde by som mal žiadat na www.vse.sk alebo www.vsds.sk ? je to to iste alebo nie?
Odpovedať
@matus157 https://www.vsds.sk/edso/domov/odbera...
Odpovedať
@topfield a VSE má tiež na stránke, aký je medzi tým rozdiel?
Odpovedať
@matus157 pripojku riesis s VSD. Az dodavku energie s VSE, alebo hocijakym inym dodavatelom.
Odpovedať
@matus157 VSE sa rozdelila tak isto ako SSE či ZSE na distribúcie i ako dodávateľ, no dodávateľov je už kopa nie len tie pôvodné, toho najvýhodnejšieho pre svoj odber si môžeš vybrať na www.vyhodnaenergia.sk tam si zistíš i aká sadzba bude pre teba najvýhodnejšia, ako zmeniť sadzbu či dodávateľa silovej energie, pre všetkých dodávateľov je pre tvoju adresu určená distribúcia, tá je daná adresne nedá sa meniť, no dodávateľa si môžeš vybrať, takže pripojenie riešiť len z distribúciou tu: https://www.vsds.sk/edso/domov/odbera...
Odpovedať
a môžem podať žiadosť ak pozemok je ešte na manželkinom ocovi , a čakáme na papier keď bude prepisany na ňu. Pozemok ma parcelu E či musí byt už C?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?