Zateplenie plynovej rúry

Kuk obrázok. Ako sa rieši zateplenie? Čítal som o tom na webe - jedni vravia, že do steny dať rúru, proste vysekať. Ďalší, že schovať do zateplenia, len nejakou farbou natrieť. Ďalší, že nemôže to byť schované atď atď Je tu nejaký plynár, ktorý sa vie k tomu vyjadriť odborne? Zateplenie nebude polystyrénom, ale asi minerálna vata, lebo je to valkový dom. Steny musia dychať. P.S. ta rúra pôjde len dozadu ku kotlu, ta odbočka smerom hore sa zruší - odreže a zablenduje. Rúra ide spredu od plynomera hrubá 5/4 myslím, hore ide coľka a dozadu ku kotlu 1/2 coľka.
Odpovedať
Profilova fotka
@pilos ak to uz takto mas, izolaciu prisposobit plynovemu vedeniu... Sko da ze sa to pri instalacii dedalo zasekat do steny... Lahsie by sa teraz zateplovalo.... "Steny musia dychat" - si ma pobavil :)
Odpovedať
@richard71 ja by som ten plyn viedol radsej v rure vonku... teda neviem ako dychajuce steny, ale ja by som pripadny unik plynu dychat nechcel :)
Odpovedať
Profilova fotka
do steny sa zasekáva iné potrubie, kovové musí ísť po povrchu.
Odpovedať
@richard71 cim som ta konkretne pobavil? vies co je to Valkova stena a ze sa nesmie polystyrenom zateplit? malo by to zle nasledky
Odpovedať
Profilova fotka
@pilos neviem co je valkova stena, ale dom urcite nedycha cez steny
Odpovedať
@richard71 https://domzhliny.com/typy_konstrukci... https://domzhliny.com/co-su-to-hlinen...
Odpovedať
@pilos mna zaujima ine. Preco to chces zateplovat, ked ako jednu z vyhod na tom linku, co si pridal, uvadzaju: ◾múry sú hrubšie, čo v kombinácii z prírodnými izolačnými vlastnosťami materiálov vytvára veľmi dobrú izoláciu od zimy a zároveň udržiava teplo, ale takisto v teplých obdobiach udržuje dom chladnejší, čiže menej nákladov na vyhrievanie a chladenie domu
Odpovedať
@megdesign no je to tak v projekte a bez toho by sme neskolaudovali, tie nové normy (od 1.1.2016) sú na to a nevyšlo by to bez zateplenia - máme aj energ. certifikát na to.
Odpovedať
Neviem ako kovová,mne teraz prekladali plyn trúbku dávali medenne potrubie a že nesmie byť v izolácii aby sa nevytvorila v nej zásoba plynu.potrubie som musel zasekat do steny na trúbku dať kovovú chráničku, zastrieľať pur penou aby nebolo okolo medzier.potom zamaltovat a môžeš zatepľovať.
Odpovedať
@abula1 medene? to asi bolo pekne drahe, ci? kolko ta to vyslo? ja som inak videl na jednom novom dome teraz take trubky na plyn ako nejake flexi, normalne boli ohnute, neslo to proste rovno okolo domu, ale pokrutene to bolo, neviem co to bol za material.
Odpovedať
Profilova fotka
@pilos Ako chces rozumne zateplovat, nieco co je... " Zabudnite na bežné rovné steny, kúty a kockaté domy" mas to premyslene?
Odpovedať
Ja mam tiez potrubie medene, normalne schovane v zatepleni... uz to su tri roky dozadu co mi to robili, neviem ci sa nieco zmenilo, ale uz vtedy jeden hovoril, ze sa to nesmie, druhy ze moze, mal som z toho hlavu ako melon. Nakoniec sa to spravilo takto: http://www.modrastrecha.sk/blog/gasht... http://www.modrastrecha.sk/blog/gasht...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Cca 900e na komplet ale to boli 2 vetvy plynu.a 4 odbočky do domu.okolo 50m potrubia.
Odpovedať
@gashtaan presne o tom pisem, ze milion nazorov na to je ... ty si to praskol do polystyrenu a hotovo @abula1 u mna sa jedna o priamu vetvu pozdlz celeho domu / spolu asi 20m, ziadne vetvenie
Odpovedať
@pilos tak robil to plynar co povedal, ze to nie je problem, a co ja som, ze by som sa s odbornikom s bohvieakymi skoleniami a skuskami hadal? :) Potom som pocul aj nazory, ze medene potrubie nemoze byt v priamom kontakte s ocelovou chranickou ako to mam ja, iny tu na MS zase potrubie od plynomernej skrinky zabetonoval ked robil plot, ja som to robosom dal cele vysekat ked to napriek mojemu upozorneniu betonom zaliali... ved vraj to sa tiez nesmie. Holt, s plynom je to tazke :)
Odpovedať
@pilos najlepšie sa spýtať toho kto ti bude vystavovať reviznu správu.ja som tu mal revyzaka aj plynara.ako revizak povedal,plynar spravil a žiadne problémy pri revízií.
Odpovedať
@abula1 revizna sprava je aj ked nic s potrubim nerobim? pri rekonstrukcii sa len vymeni kotol ... teda ako to je? potrebujem teda niekoho na 100% co mi spravi reviziu aby som mohol kolaudovat potom, ci?
Odpovedať
revíznu len ak by si robil niečo s potrubím.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?