Zapojenie tlakového spinaca na set

Ahojte. Babrem sa s pod tlakom vody ale primárne musím vyriešiť toto. Začal mi klesať tlak vody. Príčina neznáma, musím skontrolovať hladinu vody, tlak v expanznej nádobe a zanesenie čerpadlá. Ak rozmýšľam správne, ak by bolo zanesene cerpadlo išla by špinavá voda co nejde. Hutam ale nad zapojením exoanznej nádoby. V návode regulačného setu je vyslovene napísané že expanzia ma byt pred systémom. Ja ju však mám za. Myslím ze to správne nie je. Nemalo by to byt tak ze Cerpadlo Expanzka Tlakový spinac s ochranou Potrubie do domu Cerpadlo natlaci vodu do expanzky. Pri odpúšťani klesne v expanzke tlak, klesne tlak v sústave a tým pádom spustí tlakový ventil cerpadlo vo vrtanej studni a to dotlakuje expanziu a celý systém. Ja mam však expanziu za. Teoreticky je tiež natlakovana systémom ale za. Je to teoreticky to iste alebo je to totálne na figu a môže mi to robiť nejakú sarapatu? V podstate ak je pred tak sa vie nstlakovat na tlak aký vie dat cerpadlo a využiť jej objem naplno nie? Je natlakovatelna do 6 a cerpadlo tlači max do 6. Ak je v sústave za tlakovým tak vlastne ju natlakuje na maximálne vypinace tlak co je pri tlakovom 3.3. Cize ju zrejme nená tlačím na potrebný tlak nie? Ale ak aj mam slabý tlak studenej vody tak ak púšťam vodu dlhšie tak by som sa mal dostať tlakom na max tlak 3.3 co je schopný prepustiť tlakový nie? Nechápem
Odpovedať
@truly Skús vysvetliť, čo to znamená "za". Za čím? Čo je to "systém"? A čo je to "tlakový ventil"? Je to nejaký regulátor tlaku? Alebo si chcel napísať tlakový spínač? Ak tam nemáš spätné klapky, tak je jedno, kde čo je, je to jeden systém a je v ňom rovnaký tlak. A aby sme správne pochopili - to máš vodu zo studne? A tú využívaš v celom dome?
Odpovedať
@chrobak7 o. K. Sorry Za tým myslene za tlakovým spinac Ano keďže vodovod tam nie je. Ono keď to ide tak problém nie je. Problém nastáva vtedy keď vypne elektrina a expanzná nádoba sa vyprazdni. Potom to blbne a štrajkujú. Neviem ci spinac alebo ochrana robí sarapatu ale niečo podobné robilo aj kamarátovi. Ideálne by bolo asi prejsť na frekvenčný menič a mat pokoj. Musim zmerat tlak v expanzke ale to aj tak ne vysvetľuje prečo je nízky tlak ak voda z nej je preč respektíve klesne pod tlak 2.2 a cerpadlo začne tlačiť na priamo do sústavy. Nechápem.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?