Zahustovacia transformacna stanica - pravna rada a ine

Ahojte. Niesom elektrikarka, tak snad ma tu nevysmejete :) Prislo nam oznamenie o ulozeni vecneho bremena na stavbu zahustovacej trafosformacnej stanice. Myslim ze sa jedna konkretne o prelozenie stlpu na nas pozemok. Situacia je trochu komplikovanejsia, kedze stlp momentalne stoji na pozemku nasej rodiny, ktora tam ale nema ziadnu stavbu, len holy pozemok. No stlp ktory tam stoji uz 40 rokov im zacal prekazat. a dnes nam prislo toto vyjadrenie od SSD. Moja otazka je teda takato : je transformacna stanica stlp? a je mozne len tak dat prelozit stlp na cudzi pozemok, bez opytania vlastnika, len preto ze sa im na pozemku nepaci? to fakt to takto funguje? tymto padam by sme uz mi na dvore mali v rozsahu nejakych 40 metrov 2 stlpy. dakujem za akykolvek nazor
Odpovedať
Tvoj popis situacie je tak nejasny ze ti tu urcite nikto normalne neporadi... Idealny by bol sken toho oznamenia
Odpovedať
@topfield
Odpovedať
@danka960 ahoj, ak to tam elektrikari budu musiet dat, tak si neporadite (asi susedia poziadali o prelozenie a elek. to dali vam).. ale mozno lepsia sprava je, ze mozete podla zakona poziadat o odskodne -myslim, ze 6 mesiacov od vzniku naroku. A dalsia vec, taka stanica ma ochranne pasmo a pravdepodobne nejde len o stlp 😞 ale najlepsie si je zistit odrobnosti a nastudovat zakon..
Odpovedať
@danka960 neviem, nerozumiem pravnikom..ten list je pre mna napisany nezrozumitelne. Mne to pride, ze vy tam uz vecne bremeno mate, len vam listom oznamili jeho zapis do LV. Viem,ze teraz energetici robili zapisy u viacerych, aj u nas.. nejedna sa len o kable ulozene v zemi?! Ktore su tam uz dlho a len teraz to davaju naporiadok?!
Odpovedať
suhlasím s marienkakf asi robia poriadky úradné nič viac
Odpovedať
Dakujem vam za rady.skusim tam zajtra zavolat a informovat sa kedze dnes tam uz o druhej nik nebol :) snad je to tak ze je to len nejake stare vyrozumenie.
Odpovedať
@danka960 ak doslo k postaveniu niecoho co tam dovtedy nebolo, resp k posunu pytaj sa u SSE, resp. na stav. urade k povoleniu stavby. Ak je to extravilan, alebo sa jedna o velky pocet vlastnikov riesi sa to verejnou vyhlaskou o com si nemusela vediet. Tazko viac poradit ked nemam vedomost o tom, co sa vlastne udialo.
Odpovedať
@dominik_boksansky no spomina ze neaky stlp uz maju cize pravdepodobne uz je tam aj VB
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?