Zablokovana chranicka

Potreboval by som pomoct / poradit. Potrebujem dostat do domu dodatocne elektricke kable. Kedze som si robil dokladnu fotodokumentaciu pri stavbe relativne bez problemov som lokalizoval chranicku, ktora mi vedie rovno k poistkovej skrini. Problem je vsak v tom ze chranicka nebola zablendovana a teraz je v nej bordel, ktory z nej neviem dostat. S najvacsou pravdepodobnostou je ten "bordel" strvdnuty il (hlina) zmiesana s kamienkami. Chranicka ma minimalne 10cm priemer, je v nej len jeden kabel (kablovka nie prud). Skusal som to uz elektrikarskym perom, vodarenskym krktom (rucnym) - tym sa dostanem asi najdalej no ani tym to neviem prerazit. Rozmyslam este skusit na vonkajsej strane pouzit vapku no to si najprv musim pozicat nejaky priemyselny vysavac. Ma niekto este nejaky napad? Som ochotny za to aj zaplatit, cize ak niekoho napadne firma ktora by taketo nieco vedela urobit poslite info. Nechcem robit novu dieru do domu preto pouzit "alternativny vstup" pre mna moc neprichadza do uvahy.
Odpovedať
@jamlc1m videl som podobny problem u kamosa,z technickej von mu isla trubka a tiez v nej mal hlinu,tak do nej vopchal hadicu asi 2m,tam ako vchadzala hadica do trubky to zapenil a olepil a ked pena uschla pustil vodu,vsetok bordel mu vyplachlo
Odpovedať
Take nieco uz napadlo aj mna, ale vsetci tu ma od toho odhovaraju lebo ved elektrina.... Pricom vsetko tam je zaizolovane a v tej chranicke uz evidentne je aj teraz voda, resp velmi vlhko, sudiac podla toho ake som odtial vytiahol aj to pero aj toho krtka. Tu izolaciu tam dal na to aby mu tu vodu nevystreklo naspat do domu alebo aby tam vznikol pretlak?
Odpovedať
uz som to prerazil.... nakoniec pomohla vapka z tej vonkajsej strany keby to niekoho zaujimalo :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?